SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Lovitură de proporții: Bucureștiul pierde și turneul feminin » Ce mutări se pregătesc în culise

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 februarie 2020 11:46

Bucureștiul rămâne fără turneul WTA din Capitală! Astfel, verile în care bucureștenii își petreceau timpul liber la turneul feminin de la București sunt pe cale să devină istorie. 

După ce turneul masculin de la București s-a mutat la Budapesta în 2017, România și fanii tenisului de la noi din țară mai primesc o veste dură. 

Competiția feminină, care se defășura în mod tradițional în luna iulie, după Wimbledon, nu va mai avea loc la București începând din 2020, anunță Fanatik

Motivul? Jeno Marky, maghiarul care deține licența turneului, nu vrea ca Bucureștiul să mai găzduiască această competiție din cauza problemelor financiare ale Federației Române de Tenis, dar și pe fondul problemelor de infrastuctură existente la Arenele BNR. 

Deși Budapesta era la un moment dat în pole-position pentru preluarea turneului de la București, situația e complicată și în ceea ce privește capitala Ungariei, care se confruntă la rândul ei cu diverse probleme organizatorice. 

4 turnee de categorie inferioară, în 4 orașe diferite din țară

Potrivit aceleiași surse, Bucureștiul încearcă să se replieze și să pună totuși mâna pe licența a 4 turnee ITF 250K, două în circuitul feminin și două în circuitul masculin, care ar urma să se desfășoare în patru orașe importante din țară, București, Constanța, Iași și Cluj-Napoca.

Rezumatul finalei din 2019 dintre Patricia Țig și Elena Rybakina

Vezi și: 

„Atunci Simona Halep tace din gură” » Darren Cahill a dezvăluit ce semn secret îi face jucătoarei noastre din tribune

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
merace
merace  •  08 Februarie 2020, 10:28
Postat de deusdat pe 07 Februarie 2020, 21:06

Mare pagubă. Un turneu de mâna a treia, care avea loc în anonimat. Nu pricep deloc de ce competiții de nivelul ăsta se organizează la București, unde nu trezesc deloc interes. Ar fi cu totul altceva în provincie, toată lumea ar fi fost atrasă de un asemenea turneu la Iași, Timișoara sau Constanța.

sau la tara, unde ar veni tot satul si cateva sate din jur! :D

deusdat
deusdat  •  07 Februarie 2020, 21:06

Mare pagubă. Un turneu de mâna a treia, care avea loc în anonimat. Nu pricep deloc de ce competiții de nivelul ăsta se organizează la București, unde nu trezesc deloc interes. Ar fi cu totul altceva în provincie, toată lumea ar fi fost atrasă de un asemenea turneu la Iași, Timișoara sau Constanța.

rupert
rupert  •  07 Februarie 2020, 17:15

Ar fi mare pacat, mergeam cu placere la acest turneu WTA de la Bucuresti. Dar proprietarul maghiar are tot dreptul sa mute turneul amatorismul,nepasarea si bataia de joc a partii romane sunt revoltatoare.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează