SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Lovitură pentru Simona Halep! Ce se întâmplă în următoarele două luni

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 12:17 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 12:33

Simona Halep este în continuare în așteptare pentru a fi judecată în scandalul de dopaj, însă punctele adunate de-a lungul anului 2022 i se scad din clasamentul WTA. 

În prezent, în clasamentul live WTA, Simona Halep are 1220 de puncte, după ce au ieșit cele 70 pe care le avea de apărat la Roland Garros. În săptămânile următoare, Halep mai pierde următoarele puncte:

  • 110 puncte de la WTA Birmingham, unde a ajuns în semifinale în 2022;
  • 110 puncte de la Bad Homburg, unde a ajuns tot în semifinale;
  • Zero puncte la Wimbledon, acolo unde anul trecut nu s-au dat puncte WTA.

Practic, după sezonul de iarbă, Simona Halep rămâne cu 1000 de puncte, care o aruncă spre top 50 mondial. Căderea în clasament se poate accentua în sezonul de hard, acolo unde Simona a evoluat în Canada, la Washington sau Cincinatti, dar totul depinde de ce suspendare ar putea primi sportiva noastră. 

Mouratoglou, noi detalii despre Halep: „Toți experții mi-au confirmat”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Mouratoglou, noi detalii despre Halep: „Toți experții mi-au confirmat”

Patrick Mouratoglou despre această nouă problemă în cazul Simonei Halep

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, eșecul surprinzător suferit în turul inaugural de la US Open împotriva ucrainencei Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Ce spune Patrick Mouratoglou despre situația Simonei:

„Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv”, a spus Patrick Mouratoglou, potrivit Hotnews.

Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător
- Patrick Mouratoglou pentru sursa citată

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Reacția Irinei Begu după calificarea în turul 2 la Roland Garros: „Nu am nicio așteptare de la următorul meci” » Ce spune despre situația Simonei Halep

VIDEO Sorana Cîrstea, despre cazul Halep și eliminarea rapidă de la Roland Garros: „Aveam picioarele ca de gelatină!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (18)
rocky3
rocky3  •  06 Iunie 2023, 10:57

Ar trebui suspendată pe viață!

alexgabriel63
alexgabriel63  •  02 Iunie 2023, 15:35
Postat de lapusneanul pe 01 Iunie 2023, 14:45

ba , gabita, de ce nu mai are posibilitatea sa între în top 50....? ești venit din viitor și știi ce se întâmplă?

Pentru ca nu are meciuri jucate , doar cu antrenamente si jocuri fara miza ,va fi foarte greu avand in vedere ca are o anumita varsta !!!

X01Y
X01Y  •  02 Iunie 2023, 09:28

Nu fiți supărați, ajunge doar un fost nume din tenis. Sper ca măcar banii să-i rămână. Trișorii nu au ce căuta în sport. Dar, vb cuiva, n-o să mai mănânce savarine niciodată, toate sunt contaminate.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează