SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SOFIA

MARIUS COPIL - STANISLAS WAWRINKA // VIDEO Victorie de senzație pentru Marius Copil la Sofia: a revenit de la 0-1 la seturi și l-a învins pe Stan Wawrinka, triplu câștigător de turnee de Mare Șlem

Marius Copil // FOTO: Reuters
Marius Copil // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2019 16:54

Marius Copil (28 de ani, 56 ATP) a reușit o victorie de senzație în fața lui Stan Wawrinka (33 de ani, 57 ATP), în primul tur al turneului de la Sofia. Copil a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus după o oră și 49 de minute de joc, scor 3-6, 7-6 (5), 6-4.

Un singur break a făcut diferența în prima manșă. La scorul de 2-3, Copil a făcut un game modest pe propriul serviciu, suficient cât să-i permită elvețianului să se distanțeze. Wawrinka a fost de neatins pe propriul serviciu și a închis setul la 3.

Cei doi jucători au mers cap la cap în setul secund, care s-a decis într-un tie-break extrem de echilibrat. Românul a jucat aproape perfect , a reușit să facă mini-break la 5-5 și a câștigat tie-break-ul cu 7-5.

Marius Copil a continuat să joace solid și în decisiv. A făcut break la 1-1 și nu a clipit până la final, impunându-se cu 6-4 și obținând un succes extrem de important pentru  CV-ul său. 

În turul secund, Copil, finalist anul trecut la Sofia, îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre spaniolul Fernando Verdasco (26 ATP) și bulgarul Alexandar Lazarov, jucător fără clasament.

E prima victorie reușită de Marius Copil în fața lui Wawrinka.  Elvețianul câștigase ambele dueluri directe de până acum, în 2013, la Madrid, și în 2015, la Australian Open, de fiecare dată în minimum de seturi. 

Vezi și: MARIUS COPIL - STAN WAWRINKA // Copil, lăudat de triplul câștigător de Mare Șlem: „Îl știu foarte bine” » Când are loc duelul de la Sofia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
merace
merace  •  04 Februarie 2019, 22:01

Si minunea s-a produs! Marius l-a batut pe Wawrinka! HAI ROMANIA!

peluza
peluza  •  04 Februarie 2019, 21:50

Bravo Marius! Continua sa iti imbunatatesti serva si vei ajunge in primii 30.

merace
merace  •  04 Februarie 2019, 21:41

5-3 in decisiv! Marius are break avans, daca mai face acum break, a castigat! HAI MARIUS!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează