TENIS  ·  FRT

Marius Vecerdea, un nou atac la adresa lui Ion Țiriac! Îl acuză pe șeful FRT de delapidare de fonduri: „Unde sunt restul de 317.000 $, mustăcios octogenar?”

Duminica, 10 Noiembrie

Marius Vecerdea, cel mai aprig contestatar al lui Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, l-a atacat din nou pe omul de afaceri. 

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, Vecerdea îl acuză pe Țiriac de delapidare de fonduri și că acesta a trimis o sumă importantă de bani către un apropiat al lui Viktor Orban, premierul Ungariei. 

Vecerdea susține, că deși taxa pentru licența turneului WTA de la București este de 23.000 de euro, Ion Țiriac și FRT au plătit către Jeno Marky suma de 340.000 de euro, din fondul de rezervă al României. 

Mesajul integral al lui Marius Vecerdea

„Ion Țiriac împreuna cu Jeno Marky in loja turneului WTA de la București! Suveica prin care 340.000 $ au plecat din fondul de rezerva al României direct in buzunarele unui apropiat al Premierului Ungariei prin intermediul lui Țiriac este dovedita acum prin documente. 

Din păcate numele Simonei Halep a fost folosit fără ca ea sa aibă la cunoștința, in nota de fundamentare semnată de Orlando Teodorovici și Ministrul No Name al sportului, in scopul de a obține o suma cat mai mare. După cum vedeți, in nota de fundamentare prin care ei încearcă sa justifice plata din fondul de rezerva, se menționează ca scopul este ca Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Monica Niculescu și alte fete, sa participe la turneul de la București pentru a obține calificarea la Olimpiada de la Tokyo. Doar ca aceste jucătoare nu au avut la cunoștința despre aceste demersuri și cel mai grav, nici nu au participat la acest turneu!!! Pana aici este doar o simpla deturnare de fonduri publice!!!A urmat însă o și mai gravă acțiune: delapidarea fondului de rezerva al României! 

Așa cum observați din documentele atașate, conform legii, fondul de rezerva al României este destinat pentru situații de urgentă in caz de calamități si alte nenorociri. Din Hotărârea de Guvern semnată de Viorica și din nota de fundamentare semnată de Orlando observam ca banii ar trebui cheltuiți pentru taxa de licența a turneului pe anul 2019.

Din documentele publice de pe site-ul oficial al WTA, observam ca taxa de licența a turneului de la București este de 23.000 $, însă proprietarul și directorul Turneului, numitul Jeno Marky, cetățean strain din Ungaria si apropiat al premierului Viktor Orban, a facturat prin Asociația lui: Romai Tennisz Academya, către Federatia Romana de Tenis prin Președintele ei (încă nevalidat de Instanțe) Ion Țiriac suma de 1,4 milioane lei (adică 340.000 $), exact așa cum este prevazut in HG și nota de fundamentare!Dragi români, asta este modus operandi al acestor impostori! 

Așa se scurg banii romanilor chiar din fondul de rezerva al României in buzunarele unor sarlatani! Acesta este un atac la integritatea României și ar trebui tratat ca atare.Sunt de acord sa sprijinim un turneu de tenis internațional, chiar și privat, cu condiția ca scopul sa fie sprijinirea sportivilor romani! Însă Simona Halep, Mihaela Buzarnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat. 

Ok, sa spunem ca au participat alte sportive, ar fi bine și așa, dar atunci de ce este folosit numele Simonei și ai altor sportivi in scopul obținerii acestor fonduri? Sa credem chiar ca din greșealaca au folosit numele Simonei, sa acceptam chiar și ideea ca este in regula sa plătim din banii noștri taxa de licența a unui turneu privat, fie și așa, dar de 15 ori prețul oficial și real al licenței? Unde sunt restul de bani Ion Țiriac? Unde sunt restul de 317.000 $ din fondul de rezerva al României, mustăcios octogenar îmbogățit pe pământurile acestei țări? Răspunde public dacă ai curaj” 
Marius Vecerdea  

Citește și:

Simona Halep și Sorana Cîrstea, AGENȚI ELECTORALI pentru Ion Țiriac » Mesaje de susținere și atacuri directe la MTSCTP, reacție acidă la adresa Gabrielei Firea: 'Când a spus că taie bani de la Catedrala ‘Mântuielii’, vrea să...'

Libertatea

Comentarii (22)

Eugenio Gallini  •  12 Noiembrie 2019, 22:59

Crezi ca, daca schimbi doar cateva mingi cu "pri-mul te-nis-men al ta-rii", esti si presedintele FRT? Acum ca "am guvernul meu" poate iei ceva voturi de la JohaniSS

Catalina Stefan  •  12 Noiembrie 2019, 04:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Viorica Alexandru  •  11 Noiembrie 2019, 19:38

Tiriac si Halep sunt doua nuci prea tari pentru voi... Ramane Vecerdea... vreti sa-l faceti OM?

Vezi toate comentariile (22)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Handbal F

CSM Bacău-CS HC Buzău

TVR 2
13:00 Fotbal, La Liga

Getafe - Valladolid

Digi 2, Telekom 1, Look Sport
13:30 Fotbal, Serie A

Verona - Torino

Digi 3, Telekom 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Sandhausen - Hamburger

Digi 4
15:00 Fotbal, La Liga

Celta Vigo - Mallorca

Digi 2, Telekom 1
16:00 Fotbal, Serie A

Juventus - Udinese

Digi 1, Telekom 2, Look Sport
16:00 Fotbal, Serie A

Milan - Sassuolo

Digi 3
16:00 Fotbal, Premier League

Man. United - Everton

Eurosport
16:30 Fotbal, Bundesliga

Wolfsburg - Borussia Monchengladbach

Digi 4
17:00 Fotbal, La Liga

Espanyol - Betis

Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 1

Chindia Târgoviște - Hermannstadt

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
18:30 Fotbal, Premier League

Arsenal - Man. City

Eurosport
19:00 Fotbal, Serie A

Roma - SPAL

Digi 3, Telekom 2
19:00 Fotbal, Bundesliga

Schalke - Frankfurt

Digi 4
19:30 Fotbal, La Liga

Sevilla - Villarreal

Digi 2
20:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - FCSB

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A

Fiorentina - Inter

Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga

Valencia - Real Madrid

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Ligue 1

Saint-Etienne - PSG

Digi 4
22:30 Baschet, NBA

New Orleans - Orlando

Telekom 2
Program TV complet

Liga 1