SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

FOTO Scene uluitoare la Roma » Ucraineanca Kostyuk, partenera Gabrielei Ruse, n-a mai revenit de la vestiare în meciul cu rusoaicele Kudermetova și Pavlyuchenkova

Ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 59 WTA), partenera Gabrielei Ruse (24 de ani, 57 WTA) în turneul de la Roma, a mers la vestiare și nu a mai revenit
Ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 59 WTA), partenera Gabrielei Ruse (24 de ani, 57 WTA) în turneul de la Roma, a mers la vestiare și nu a mai revenit

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 18:39 / Actualizat joi, 12 mai 2022 18:50

Ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 59 WTA), partenera Gabrielei Ruse (24 de ani, 57 WTA) în turneul de la Roma, a mers la vestiare și nu a mai revenit pe teren după primul set al disputei cu rusoaicele Veronika Kudermetova (25 de ani, 28 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani, 20 WTA), pierdut 1-6.

Ruse și Kostyuk nu au avut replică în fața rusoaicelor, în primul act al disputei din optimile de finală de la Roma. La finalul actului inaugural, sportiva din Ucraina a cerut permisiunea să meargă la vestiare, aparent pentru un time-out medical, deși nu arătase slăbiciuni în timpul meciului. 

CTP, îngrijorat după eliminarea lui Halep la Roma » Ce a observat la meciul cu Collins: „Asta nu e bine”
WTA ROMA
CTP, îngrijorat după eliminarea lui Halep la Roma » Ce a observat la meciul cu Collins: „Asta nu e bine”

La finalul celor 10 minute de pauză, fără explicații suplimentare, fizioterapeutul turneului și-a făcut singur apariția pe teren și a transmis că Marta nu va reveni de la vestiare. 

Scene uluitoare la Roma » Ucraineanca Kostyuk, partenera Gabrielei Ruse, n-a mai revenit de la vestiare în meciul cu rusoaicele Kudermetova și Pavlyuchenkova
Veronika Kudermetova și Anastasia Pavlyuchenkova, așteptând-o pe Kostyuk

Marta Kostyuk: „Te întrebi: «Care e rostul? Pentru ce mai trăiesc?»”

Născută la Kiev, Kostyuk a acordat în luna martie un interviu pentru CNN în care a dezvăluit prin ce probleme a trecut de la declanșarea războiului din Ucraina. 

„Aș spune că acum se întâmplă ceva de nedescris. Părintele unui jucător din tenis a murit. Casa a fost distrusă complet. În ultimele două săptămâni a fost extrem de dificil. Au trecut două luni și totul se schimbă. Încerc să-mi dau seama ce simt și unde sunt. Am început să lucrez cu un psiholog și asta mă ajută enorm. Dar uneori este înfricoșător.

În acest moment se întâmplă multe. Trebuie să reziști la multe și îți vine să spui «Nu mai pot rezista». Nu vreau să spun acele cuvinte, dar vă dați seama despre ce vreau să vorbesc. Te gândești «Care e rostul? Încotro se îndreaptă totul? Ce ar trebui să fac cu viața mea? Pentru ce mai trăiesc?»

Este oribil să vezi iadul din țara ta, care nu se mai termină. Nu știu ce urmează în continuare. Mă face să mă simt neajutoarată. Nu pot descrie ce se simt”, a spus Marta Kostyuk pentru CNN.

Nu vreau să tac. Vreau să spun ce gândesc. S-a văzut în ultimii ani că sportul și politica nu pot fi separate. Încerc să-mi dau seama de ce jucătorii ruși nu ne-au contactat în legătură cu acest subiect. Mă simt foarte singură. Înainte aveam multe relații în circuit, dar acum nu mai relaționăm. Toți spun că vor să ne ajute și să fie solidari dar nici nu vorbesc cu noi. În circuit, suntem foarte singuri. Eram prieteni cu mulți jucători, acum nu mai suntem prieteni cu nimeni.
- Marta Kostyuk

Citește și alte știri din tenis:

Patrick Mouratoglou are planuri mari pentru Simona Halep după eliminarea de la Roma: „Voi da tot ce pot pentru a ajuta la atingerea obiectivelor ei”

Prima reacție a Simonei Halep, după înfrângerea de la Roma: „Mereu voi face asta, indiferent de suișuri și coborâșuri”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
267890
267890  •  15 Mai 2022, 09:58

Sunt sigur ca in vestiar a fost atacata chiar de Putin, personal.

267890
267890  •  15 Mai 2022, 09:57

Sunt sigur ca in vestiar a fost atacata chiar de Putin, personal.

103714762341537
Bogdan Panici  •  14 Mai 2022, 22:45

Daca esti sensibila nu te prezinti sau nu te inscrii la turnee, dar nu sabotei competitia! Ar merita ignorate toate *** astea ucrainience! Stie toata lumea ce greu este acolo, nu avem nevoie sa ne aduca si ele la cunostinta situatia! La fel ar fi facut si rusoaicele! Din cocos nu faci gaina...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează