SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

Imagini cu impact emoțional Momente teribile în disputa Medvedev - Fognini de la Jocurile Olimpice: „Dacă mor aici, cine își asumă reponsabilitatea?” + Badosa, scoasă în cărucior de pe teren

Rusul Daniil Medvedev (31 ATP) l-a învins pe italianul Fabio Fognini (31 ATP), scor 6-2, 3-6, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice. Meciul a fost marcat de un moment teribil. +7   FOTO
Rusul Daniil Medvedev (31 ATP) l-a învins pe italianul Fabio Fognini (31 ATP), scor 6-2, 3-6, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice. Meciul a fost marcat de un moment teribil.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 08:21 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 10:29

Rusul Daniil Medvedev (2 ATP) l-a învins pe italianul Fabio Fognini (31 ATP), scor 6-2, 3-6, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală la Jocurile Olimpice. Meciul a fost marcat de un moment teribil.

La scorul de 4-3 pentru Fognini în setul secund, Medvedev a acuzat probleme de respirație, din cauza căldurii și a umidității exagerate de la Tokyo. Arbitrul de scaun l-a întrebat dacă poate continua, iar răspunsul rusului a fost unul izbitor: „Pot termina meciul, dar pot muri pe teren. Dacă mor, cine își va asuma responsabilitatea?”. 

Daniil a cedat setul secund, dar a găsit puterea de a se impune în decisiv. Finalul i-a găsit pe ambii storși de energie. Medvedev va avea o zi de odihnă înaintea disputei din sferturile de finală contra spaniolului Pablo Carreno-Busta (11 ATP). 

+3 FOTO

Paula Badosa, scoasă cu căruciorul de pe teren la Jocurile Olimpice

Un alt moment șocant a avut loc în turneul feminin. Paula Badosa (29 WTA), reprezentantă a Spaniei, a cedat primul set în fața cehoaicei Marketa Vondrousova (42 WTA), apoi s-a așezat pe bancă și a cerut intervenția medicilor. 

Iberica a avut mari dificultăți de respirație. După câteva minute de îngrijire a fost scoasă de pe teren cu ajutorul unui cărucior. Meciul a fost abandonat, iar Vondrousova a avansat în semifinale.

Momente teribile în disputa Medvedev - Fognini de la Jocurile Olimpice: „Dacă mor aici, cine își asumă reponsabilitatea?” + Badosa, scoasă în cărucior de pe teren
FOTO: Twitter @cr_hariPriya

Jucătorii se plâng de condițiile de la Tokyo

Jucătorii s-au plâns de căldură și de umiditate încă din primul tur al turneului de la Tokyo. Chiar Daniil Medvedev a fost cel mai vocal: „Rar am simțit o căldură atât de deranjantă. Nu cred că vor schimba ceva în timpul turneului... Faptul că avem doar un minut de pauză în momentul schimbului de teren e o glumă. Ar trebui să fie 90 de secunde, ca peste tot. 

Lui i s-au alăturat mai multe nume importante, printre care și Novak Djokovic: „E foarte greu. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop”. 

E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil (n.r. 60 de secunde, în loc de 90). Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis
- Gilles Simon

Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis. Condițiile sunt de-a dreptul extreme. Nu mai spun că mingile sunt foarte rapide, parcă zboară. Am mai jucat în situații dificile, cum e în Australia, dar aici e prea de tot.
- Fabio Fognini

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Ancuța Bodnar și Simona Radiș, primele cuvinte după aurul olimpic: „Am meritat totul!” » Cum s-au motivat înainte de cursă

VIDEO Moment tensionat între Ana Maria Popescu și Eduard Novak » Imagini din culise

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
21lva
21lva  •  28 Iulie 2021, 15:19

Mare artist acest medvedev

v1ad
v1ad  •  28 Iulie 2021, 10:25

Cica ambii jucatori ocupa locul 31 ATP. Asa e cand faci jurnalismul pe genunchi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează