SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

MIHAELA BUZĂRNESCU - ELINA SVITOLINA. Momente ȘOCANTE! Buzărnescu la pământ, plânge și urlă de durere! Imagini incredibile: Elina Svitolina a venit de urgență cu gheață! Doctorii au intervenit de 5 minute și jucătoarea noastră nu se poate ridica

FOTO: Reuters +18   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 august 2018 16:23

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 20 WTA) a suferit o accidentare teribilă la scorul de 3-6, 7-6, 3-4, al înfruntării cu Elina Svitolina (23 de ani, 5 WTA). Românca a părăsit terenul într-un scaun cu rotile. 

Mihaela Buzărnescu a călcat strâmb și a izbucnit în plâns. Elina Svitolina a sărit în ajutor, aducându-i gheață și ținând umbrela împotriva ploii care s-a abătut la Montreal! Gestul ucrainencei a fost unul emoționant. A fost aproape de româncă pe întreaga durată a îngrijirilor medicale.

Medicii au intervenit urgent și i-au oferit îngrijiri medicale. După câteva minute bune de asistență, Mihaela a părăsit terenul cu piciorul drept în ghips, într-un scaun cu rotile. 

Partida a fost întreruptă!
4-3, Game Svitolina:
Serie foarte bună a Elinei. Mihaela și-a pierdut ritmul și a revenit la greșelile frecvente din actul de debut.
3-3, Break Svitolina:
Game blitz câștigat de ucraineancă. Niciun schimb nu a depășit 4 lovituri.
3-2, Game Svitolina:
Numărul 5 WTA găsește 3 servicii excelente, la teu, și se apropie la un singur game.
3-1, Break Svitolina:
Parametrii serviciului Mihaelei au fost la un nivel scăzut. O dublă greșeală facilitează revenirea Elinei în set.
3-0, Break Buzărnescu:
Nivel fenomenal al Mihaelei! Svitolina nu mai are soluție în fața forehand-urilor precise, plate, ale româncei. Loviturile defensive încercate de ucraineancă nu au efectul scontat.
2-0, Game Buzărnescu:
Mihaela își consolidează break-ul.
1-0, Break Buzărnescu:
Mihaela este în avantaj pentru prima dată în acest meci! Urcă la fileu cutezător și o forțează pe Svitolina să lovească din poziții infonfortabile.

A început setul 3!

7-6, Set Buzărnescu! Cu spatele la zid, condusă cu 2-5, Miki scoate din joben o serie absolut incredibilă. Două lovituri în lung de linie, un voleu drive și două schimburi lungi, controlate autoritar, au dus partida în decisiv!

6-6, Game Svitolina: Avem tie-break!

6-5, Game Buzărnescu: Pe fața Mihaelei apar semnele epuizării fizice. Reușește totuși să reziste în game, să revină de la 15-30, și își asigure cel puțin un tie-break.
5-5, Game Svitolina:
Serviciul ucrainencei rezolvă tranșează rapid game-ul 10.
5-4, Game Buzărnescu:
Schimburile capătă o intensitate superioară odată cu apropierea de finalul setului. Mihaela stă bine în raliuri și e la un singur game de a duce meciul în decisiv. 
4-4, Break Buzărnescu:
Mihaela se dezlănțuie! Loviturile de totul sau nimic intră perfect, mingea decisivă fiind un retur direct câștigător, cu stânga, în cross.
3-4, Break Svitolina:
Ucraineanca trimite un retur pe linie, apoi câștigă un schimb cu lovituri, lungi, tehnice. Buzărnescu greșește punctul decisiv, trimițând în afara terenului cu backhand-ul.
3-3, Game Svitolina:
Un drive voleu executat magistral cu backhand-ul îi aduce două șanse de break româncei, ambele ratate.
3-2, Game Buzărnescu:
Miki joacă în aceste momente cel mai bun tenis al ei. Izbutește două passing-uri spectaculoase, însă cel mai îmbucurător lucru e reprezentat de reducerea numărului de erori.
2-2, Game Svitolina:
Mihaela ridică întreaga audiență în picioare! Returnează două smash-uri, ultimul cu un lob defensiv de efect, apoi câștigă punctul cu un forehand în lung de linie. Svitolina câștigă totuși game-ul la 30.
2-1, Game Buzărnescu:
Cel mai solid game al numărului 20 WTA. Mihaela pare să fi trecut peste trac și găsește cele mai inspirate soluții. O "scurtă" și două lovituri plate de forehand o aduc din nou în avantaj. 
1-1, Game Svitolina:
Ucraineanca variază excelent serviciul. Profită din nou de o eroare neforțată, a 15 a Mihaelei, și câștigă la 0.
1-0, Game Buzărnescu:
Mihaela Buzărnescu începe bine setul 2. Sub amenințarea norilor, arbitrul de scaun se consultă cu oficialii turneului.

A început setul secund!

3-6, Game și set Svitolina: Mihaelei îi scapă două lovituri de forehand și cedează primul act după 33 de minute, 3-6.
3-5, Game Buzărnescu:
Cel mai lung game de până acum a fost unul al contrastelor. Miki a oferit prima dublă greșeală, apoi a compensat cu primu as.
2-5, Game Svitolina:
Numărul 5 WTA servește impecabil. Două puncte sunt câștigate după combinații serviciu-forehand în cross, iar două vin după erori de backhand ale româncei.
2-4, Game Buzărnescu:
Miki revine de la 15-30 și ia primul joc pe propriul serviciu. Forehand-ul româncei începe să funcționeze.
1-4, Break Buzărnescu:
Mihaela câștigă la 0 pe serviciul Svitolinei. Urcările la fileu par a fi arma principală a româncei.
0-4, Break Svitolina:
Numărul erorilor neforțate crește în dreptul Mihaelei. Forehand-ul în cross, arma care a purtat-o spre trofeu la San Jose, a eșuat de fiecare dată în debutul acestui meci. 
0-3, Game Svitolina:
Început ideal pentru ucraineancă. Elina servește 3 ași consecutivi în primul game alb al înfruntării. 
0-2, Break Svitolina:
Mihaela crește mult. Lovește prea mult mingea decisivă, arbitrul de scaun intervine și trimite al doilea game către Elina.
0-1, Game Svitolina:
Ucraineanca servește excelent în debut. Ajutată de primul serviciu, se desprinde la 40-0. Mihaela câștigă două puncte consecutive din preajma fileului, insuficiente pentru a-și adjudeca game-ul de debut.

Elina Svitolina servește prima.

Startul partidei întârzie din cauza ploii. Mihaela Buzărnescu a chemat un fizioterapeut.

Jucătoarele au ieșit la încălzire! 

Miki Buzărnescu venea după cea mai importantă săptămână din carieră, soldată cu primul titlu WTA, pe hardul american de la San Jose. 

Mihaela Buzărnescu și Elina Svitolina s-au mai întâlnit de două ori în carieră, ambele partide având loc în 2018. Românca s-a impus de fiecare dată, 6-3, 7-5, în șaisprezecimile de finală de la Roland Garros, și 6-3, 6-2, în sferturile de finală de la Birmingham. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (124)
argus
argus  •  09 August 2018, 19:55

Emotionanta, omeneasca reactia avuta de Svitolina! Tot respectul! Ostapenko are avea ce sa invete...(ca si directorul turneului Lapierre, de altfel!).

kwd2018
kwd2018  •  09 August 2018, 17:02
Postat de zidane92 pe 09 August 2018, 09:48

Fanul halep de manual, sunt curios cum justifici tu ce ai zis și de ce nu ești cenzurat, eu daca o fac albaneză pe halep vin cu cartea de istorie, tu? Nu e jignire ce ai zis tu de buzarnescu? GSP o rușine că de obicei

tu ai toate caracteristicile unui unineuronal: esti dinamovist... asta e cea mai clara caracteristica, o arzi aiurea contra halep, doar pt ca s-a delarat fana stelei, stai cu jijel in gura toata ziua. Si ca sa evidentiem: esti sinamovist. optar pe veci. de 13 ani mare campeon. ahahhaha

zeusss33
zeusss33  •  09 August 2018, 12:45
Postat de zeusss33 pe 09 August 2018, 12:38

Sau poate s-a incurcat in sigurul tau neuron care nu te-a mai suportat si a plecat sa vada un meci de tenis. Se pare ca prostia unora face victime.

scuze! comentariul era pentru mosvasile care zicea ca Miki s-a incurcat in fusta.

Vezi toate comentariile (124)
Comentează