SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Nadal: "Nu sînt cel mai bun jucător de zgură din istorie!"

nadal
nadal

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2010 00:00

Rafael Nadal s-a impus duminică  pentru a cincea oară la Roland Garros. El l-a învins pe Robin Soderling şi astfel de luni va deveni numărul unu mondial. După partidă, spaniolul a fost luat la întrebări de jurnaliştii prezenţi la Roland Garros:

- Rafa, ne-am dat seama după emoţiile tale că este o zi specială pentru tine. CÎt de specială?

- Da. Foarte importantă. O victorie foarte importantă pentru mine. Cred că este una  intre cele ma importante victorii. V-am  spus de aproape o sută de ori că anul trecut a fost unul foarte dificil pentru mine şi am muncit foarte mult să ajung aici. Am fos foarte nervos pe tot parcursul turneului pentru că ştiam că pot să cîştig din nou şi am văzut că sînt şi şanse. Dar cel mai pozitiv de azi este faptul că am fost gata să joc cu calm, să joc cît ma bine şi să mă bucur de meci. Am reuşit şi este o zi foarte specială.

- Ai cîştigat Roland Garros-ul,  eşti din nou numărul unu mondal, ce este mai important pentru tine acum?

- Pentru mne mai important este Roland Garros-ul. Am mai fost numărul unu , dar tofeul de la Roland Garros e mult mai importat. Cînd am plîns după finală, nu am făcut-o pentru numărul unu. Primul lucru este titlul şi toate orele de muncă adunate petru a fi din nou aici.

- Faptul că trofeul nu ţi-a mai aparţinut anul trecut te-a făcut să lupţi pentru fiecare minge de break, nu ai pierdut niciodată pe serviciul tău?

- Am încercat să dau tot ce e mai bun la fiecare punct. În fiecare săptămînă primim statistici de la ATP. Eu conduc în topul mingilor de break salvate, aşa că sînt specialist.

- Te aperi foarte bine, ai jucat împotriva unui tip care are un joc bun. Apărarea ta a părut mai bună ca în trecut. Cum ai reuşit?

- A fost foarte greu să joc împotriva lu Robin. Cred că este un jucător foarte bun împotriva căruia este foarte greu să joci pentru că are un serviciu senzaţional, lovituri plate şi lungi de pe fundul terenului, lovituri bune şi de pe forehand şi de pe backhand şi este foarte greu de controlat. Azi m-am simţit foarte bine din punct de vedere fizic şi mental. Am alergat, deplasarea mea în teren a fost ma bună decît pe parcursul întregului turneu. Mă bucur că am reuşit să joc aşa bine şi că am jucat tactic foarte bine.

- Ai cîştigat atîtea titluri, de ce spui că acesta este cel mai importat?

- Nu am zis asta, ci că este unul dintre cele mai importante. Am avut un an foarte greu, mi-a fost foarte greu să mă împac cu accientările şi toate lucrurile care mi s-au întîmplat. Nu ştiam dacă mai pot concura sută la sută. E greu să accepţi că la US Open se rupe un muşchi abominal, că la Australian Open trebuie să te retragi din sferturi. intervine foarte multă frustrare şi de aceea azi e o zi specială.

- Ai spus că e cel mai emoţionant succes?

- Nu. E unul dintre cele mai emţionante. Dar nu, finala cîştigată la Wimbledon a fost senzaţională, apoi primul titlu la Roland Garros, al doilea titlu.

- Cînd ai cîştigat azi ai smţit că e o răsplată pentru munca pe care ai depus-o în tot acest an?

- Te gîndeşti la cîte ore ai petrecut pe teren, la cîte ore ai stat să te gîneşti cum să joci cel mai bun tenis, cît timp îţi va lua pînă să ma cîştig alt tiltlu. Pentru mine au fost 11 luni fără vreun titlu cîştigat, multe turnee de la care m-am întors acasă fără victorii. Multe momente dificile pentru că la multe turnee m-am retras din cauza problemelor medicale. Am avut ca ţel să joc din nou la cel mai înalt nivel.

- Au exstat momente în care ai crezut că n-o să mai poţi juca aşa cum o făceai în trecut?

- Da. Toată lumea are îndoieli. Nu sînt o excepţie. În luna decembrie cînd m-am antrenat acasă eram sigur că pot cîştiga Australian Open pentru că eram într-o formă fzică foarte bună. Şi apoi a trebuit să mă retrag. A fost un moment foarte greu. Cel mai greu e să te retragi, mai ales în turneele de Mare Şlem. Nu este important că ai pierut meciul ci că vei sta acasă încă trei săptămîni fără să te antrenezi.

- Cînd stateai cu prosopul pe faţă , la final, la ce te gîndeai?

- NU ştiu, Ştiu că plîngeam. După ce te impui cert e că scapi de multă tensiune acumulată pe parcursul anului.

- Te simţi cel mai bun jucător e zgură in toate timpurile?

- Nu, nu. Ştiu că am cifre incredibile. Nu m-am gîndit că o să am şansa să cîştig 5 titluri la Roland Garros, 6 la Monte Carlo, 5 la Roma şi la Barcelona. Pentru mine e mai mult un vis. Cînd văd aceste titluri şi aceste cifre nu-mi dau seama cum am reuşit să fac toate astea. Dar trebuie să fii foarte arogant să spui că eşti cel mai bun din istorie. Nu cred că sînt cel ma bun jucător de zgură din istorie. O să încerc să joc cît mai bine şi cînd o să-mi închei cariera o să vedem atunci. Cu siguranţă nu eu decid dacă sînt cel mai bun.

- Aveai ca obiectiv să cîştigi Roland Garros-ul, acum ai reuşit, ce-ţi propui mai departe?

- Să cîştig un alt turneu de Mare Şlem. Ar fi incredibil pentru mine. E mai important să cîştig la Wimbledon sau la US Open. E mai important decît numărul unu.

- O să sărbătoreşti?

- Nu prea. Mîine am antrenament pe iarbă, la Queens. Poate după Wimbledon, la Mallorca.

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
 •  07 Iunie 2010, 08:53
Postat de pe 07 Iunie 2010, 01:31

esti un jucator ff bun pe zgura dar atat,,,,,eu sunt fan federer si stiu ce inseamna sa tremuri 8 ani impreuna cu el pt titluri...anul trecut a luat roland garrosul din cauza ca soderling era emotionat ca si azi in finala.eu iubesc jocul in afara zgurei a lui "the king" federer si nu cred ca nadal ii va putea pune suprematia la incercare pe alte suprafete...atata stie atata poate....zgura....cu toate ca a mai luat inca 2 titluri de mare slam....s-a vazut ,cand s-a mobilizat federer l-a

Cu siguranta ca atata poate.Mai ales cand l-a invins pe Federer in finalele de la Wimbledon si Australian Open.Din pacate pentru fanii lui Roger Federer....RAFA NADAL ESTE NUMARUL 1 MONDIAL.!

 •  07 Iunie 2010, 07:45

toni, dias, ipse, etc esti una si aceeasi persoana. Esti un idi.ot. Cum iti permiti tu un zero barat sa vorbesti asa, despre cineva care munceste din greu si care traieste pt. tenis!? Nadal nu s/a nascut cu talentul lui Federer si tocmai de asta merita admirat. Federer daca nu avea talentul imens, n/ar fi muncit NICIODATA atat. Bravo, Rafa, un baiat modest si talentat, iar voi niste cre.tini. Astept injuraturile de rigoare.

 •  07 Iunie 2010, 07:41
Postat de pe 07 Iunie 2010, 05:46

voi fanatici ai brutei,turbate..nu ati observat ca animalul este mereu avantajat de arbitrii..sa stabilit clar ca nadal sa castige RG..oricum cand il vezi jucand vezi scene din razboaie in care curge sange...uitati-va la fata lui plina de ura si suparare..este un samurai.. care este preocupat sa ucida...trista perioda cu acest animal din nou pe locul unu...este din nou noapte in tenisul mondial

Cred ca ai nevoie de xanax.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close