SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Nadal şi Federer joacă duminică finala de la Roland Garros! Elveţianul a oprit seria incredibilă a lui Djokovic

Rafael Nadal şi Roger Federer se întîlnesc în finala de la Roland Garros +10   FOTO
Rafael Nadal şi Roger Federer se întîlnesc în finala de la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 04 iunie 2011 00:22

Toată lumea aştepta ca în finala de pe zgura pariziană să se întîlnească Rafael Nadal şi Novak Djokovici. Spaniolul este considerat regele de la Roland Garros, în timp ce sîrbul era cotat cu prima şansă la cîştigarea turneului după seria incredibilă de victorii pe care a realizat-o de la începutul anului.

Primul s-a calificat fără probleme. După un debut mai slab, cînd în primele tururi nu a arătat cel mai bun joc al său, ibericul şi-a etalat calităţile cînd avea cel mai mult nevoie de ele, din sferturi. L-a executat pe Robin Soderling, cel în faţa căruia a pierdut singurul meci în şapte ani de prezenţă pe tabloul principal. Astăzi, în semifinale, a trecut de Andy Murray în minimum de seturi, cu 6-4, 7-5, 6-4 şi duminică va juca pentru a şasea oară cu trofeul pe masă.

Federer, imperial

Cea de-a doua semifinală i-a adus faţă în faţă pe Novak Djokovici şi pe Roger Federer. De o parte sîrbul putea să realizeze mai multe performanţe, în timp ce de cealaltă parte fostul lider mondial vroia să îşi ia revanşa faţă de cele trei înfrîngeri pe care le-a suferit în acest an în faţa lui Djokovici.

Mai determinat ca niciodată, Federer a preluat conducerea din punct de vedere psihologic, dar şi tactic încă din primul set. A servit perfect, a comis cît mai puţine greşeli neforţate, a profitat de jocul slab al sîrbului şi şi-a construit drumul spre victorie pas cu pas. Chiar dacă a cedat un set, Federer a dat dovadă de mai multă luciditate, mai ales în momentul în care, la scorul de 5-4 în setul patru, pe serviciul lui Djokovici, a făcut rebreak şi a egalat. Următoarele minute au reprezentat doar o formalitate pentru un Roger care a arătat un joc solid şi care s-a impus cu 7-6, 6-3, 3-6, 7-6 (5).

Stop la 41

După înfrîngerea din semifinale, Novak Djokovici a ratat şansa de a stabili noi recorduri. Dacă s-ar fi calificat în finală, sîrbul ar fi devenit lider mondial şi ar fi avut şansa să cîştige cel de-al şaptelea trofeu consecutiv din tot atîtea posibile, în acest an. În plus, Djokovici avea nevoie de un succes în faţa elveţianului pentru a egala numărul de victorii consecutive în debutul unui an, 42, a lui John McEnroe, record pe care l-a stabilit în 1984. Nole a rămas cu 41 de victorii consecutive, iar acum se pregăteşte pentru sezonul pe iarbă.

**************

UPDATE / Federer merge în finală!  Federer-Dkokovici 7-6, 6-3, 3-6, 7-6 (5)

UPDATE / Rafael Nadal s-a calificat în finală la Roland Garros, după un meci cu Andy Murray, ce a durat trei ore şi 17 minute. Spaniolul şi-a făcut astfel un cadou frumos pentru ziua sa de naştere, azi împlinind 25 de ani.

Rafael Nadal - Andy Murray  6-4, 7-5, 6-4

10:27 / După ce turneul parizian şi-a stabilit ieri finala feminină din acest sezon, unde se vor întîlni chinezoaica Na Li şi italianca Francesca Schiavone, azi a venit rîndul băieţilor să se lupte în semifinale pentru un loc în ultimul act.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
reddog02
reddog02  •  04 Iunie 2011, 19:54

VAMOS RAFA!

valyomanyd
valyomanyd  •  04 Iunie 2011, 00:43
Postat de ius_87 pe 03 Iunie 2011, 16:08

Djokovic - Djokovic e finala. e prea bun anul asta. Doar pe mana lui mai poate pierde!

sarbul nu poate juca cu el insasi.......

hacicu
hacicu  •  04 Iunie 2011, 00:12

cine altcineva? sper sa castige si finala

Vezi toate comentariile (23)
Comentează