SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

VIDEO Naomi Osaka a izbucnit în plâns la Cincinnati, după o întrebare primită la conferință: „Îmi pare rău!”

Naomi Osaka / Captură CGTN Sports Scene
Naomi Osaka / Captură CGTN Sports Scene

Articol de GSP - Publicat marti, 17 august 2021 10:49 / Actualizat marti, 17 august 2021 11:48

Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA) a oferit un moment emoționant în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la Cincinnati. Nipona a început să plângă atunci când a vorbit despre cutremurul de 7,2 care a provocat daune serioase în Haiti, țara de origine a tatălui ei.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, 14 august, la 150 de kilometri vest de capitala statului Haiti, Port-au-Prince, în jurul orei locale 8:30. Conform ultimelor estimări, peste 1.200 de persoane au fost ucise în urma seismului. 

Revenită pe teren după eliminarea prematură suferită la Jocurile Olimpice, acolo unde s-a bucurat de privilegiul de a aprinde Flacăra Olimpică, Naomi Osaka a fost întrebată la conferință despre tragedia din Haiti, o țară cu care japoneza are conexiuni puternice.

Întrebată de cutremurul din Haiti, Naomi Osaka a plâns la conferință

Nipona, care a atras atenția încă de la Roland Garros despre faptul că atitudinea și unele întrebări ale jurnaliștilor îi afectează sănătatea mintală, a părut extrem de emoționată în momentul în care a primit întrebarea despre Haiti. 

Osaka nu și-a putut stăpâni lacrimile, iar jurnalistul i-a cerut scuze: „Îmi pare rău”. Naomi i-a răspuns imediat: „Nu, ești superbun!”. Conferința  a luat o pauză de câteva minute și a continuat ulterior, după ce Naomi a trecut peste momentul incomod. 

Naomi Osaka se implică în ajutorarea victimelor din Haiti

Naomi Osaka mărturisește că va dona toți banii pe care îi va câștiga la turneul de la Cincinnati pentru ajutorarea victimelor cutremurului de 7,2 pe scara Richter din Haiti.

Tatăl lui Naomi Osaka este originar din Haiti, iar jucătoarea de 23 de ani nu a rămas impasibilă în fața cutremurului de sâmăta trecută. Ea a anunțat că toți banii obținuți acolo vor fi donați către victimele cutremurului din Haiti. Osaka poate câștiga la Cincinnati între 15.330 și 255.220 de dolari.

„Sunt pe punctuld e a juca un turneu, iar tot premiul îl voi dona pentru susținerea eforturile de ajutorare pentru Haiti. Știu că sângele strămoșilor noștri este puternic, vom continua să ne ridicăm!”, a scris Osaka pe conturile sale de socializare.

VIDEO Naomi Osaka, în lacrimi la conferința de presă de la Cincinnati

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep - Magda Linette, în primul tur la Cincinnati » Organizatorii au anunțat ora de start a partidei

Triumf presărat cu lacrimi » Camila Giorgi, campioană la Montreal după o săptămână de vis!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  18 August 2021, 11:20

Trebuie sa respectam parerea tuturor chiar daca nu sintem de acord!

4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  18 August 2021, 11:20

Trebuie sa respectam parerea tuturor chiar daca nu sintem de acord!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  17 August 2021, 19:39
Postat de patratel2019 pe 17 August 2021, 14:41

Au fost cutremure, unele urmate si de tsunami in cam toata lumea! Au murit sute de oameni si d-soara Osaka n-a mai plâns. Oare de ce?

pt ca se simte mult mai legata de Haiti decat de alte locuri, taica-su fiind de acolo. poate mai are rude, bunici, verisori samd in Haiti. nu inteleg ce vrei sa sugerezi cu intrebarea ta ' oare de ce?'

Vezi toate comentariile (6)
Comentează