SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ASTANA

VIDEO Novak Djokovic a atins borna celor 90 de trofee » Nu i-a dat nicio șansă lui Tsitsipas, în ultimul act de la Astana

Novak Djokovic / Sursă foto: Facebook@Tennis Channel
Novak Djokovic / Sursă foto: Facebook@Tennis Channel

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 17:57 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 19:17

Novak Djokovic (35 de ani, 7 ATP) a trecut azi, în finala turneului ATP 500 de la Astana, de grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 6 ATP) cu 6-3, 6-4, cucerind astfel trofeul cu numărul 90 al carierei.

Este al doilea turneu consecutiv câștigat de sârb, după cel de la Tel Aviv, şi al patrulea din acest sezon, în care el nu a putut participa la mai multe competiții din cauza refuzului de a se vaccina împotriva Covid-19. În 2022, Nole se mai impusese la Roma, Wimbledon și Tel Aviv.

Grație succesului din Kazahstan, sârbul și-a asigurat calificarea la Turneul Campionilor de la Torino, care se va disputa în perioada 13-20 noiembrie. 

Novak Djokovic, după ce a cucerit titlul #90: „Mereu mi-am dorit să urc pe cel mai înalt vârf”

„Tot timpul am visat să ajung cât mai sus, să am o carieră grozavă, n-am știut numărul exact, dar mereu mi-am dorit să urc pe cel mai înalt vârf”, a spus Nole. 

Sârbul în vârstă de 35 de ani se clasează pe locul al cincilea într-un top all time al turneelor câștigate, după Connors (109), Federer (103), Lendl (94) și Nadal (92). 

În semifinale, sâmbătă, sârbul a beneficiat de abandonul straniu al lui Daniil Medvedev. Rusul s-a retras din meciul cu Nole înainte de startul decisivului, după ce Djokovic își adjudecase setul secund la tie-break.

VIDEO Rezumatul finalei Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis: 

Presa din Spania anunță: Rafael Nadal și Maria Francisca au devenit părinți » Ce nume au ales pentru primul lor copil

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Transylvania Open » O câștigătoare și o finalistă de Grand Slam, pe tabloul principal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
267890
267890  •  10 Octombrie 2022, 15:17

Bravo Nole! Este singur în fața monstruosei coaliții internaționale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close