SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Novak Djokovic, pus la zid după declarațiile despre vaccinul împotriva COVID-19! Sârbul a revenit: „Nu sunt expert, dar ne va afecta pe toți!”

Novak Djokovic a jucat ultimul turneu în 2020, la Dubai FOTO Guliver/GettyImages
Novak Djokovic a jucat ultimul turneu în 2020, la Dubai FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2020 19:52

Liderul mondial, Novak Djokovic, a trimis un comunicat de presă către marile instituții media din lume în care a încercat să detalieze punctul său de vedere exprimat, luni, într-o conversație pe net cu alți sportivi din Serbia

Câștigătorul a 17 trofee de Mare Șlem a făcut, luni, într-un dialog cu alți sportivi sârbi, câteva afirmații privite drept controversate în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. „Personal, mă opun şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători", a spus el

Certat de un epidemiolog sârb

Comentariile lui Djokovic nu au rămas fără ecou în țara sa natală. Predrag Kon, epidemiolog care lucrează alături de guvernul sârb la combaterea virusului, a dezaprobat vorbele liderului mondial. „Ca unul dintre cei mai loiali suporteri ai săi mi-aș fi dorit să-l pot familiariza cu semnificația și imensa contribuție a imunizării la sănătatea populației. E târziu acum, a creat deja concepte eronate. Maestro, îți doresc tot binele din lume, dar ar trebui să eviți întrebările legate de vaccinare pentru că răspunsurile tale au un impact imens”, a scris Kon pe contul personal de Facebook.

Mai multă documentare

Marți, Novak Djokovic a trimis un comunicat de presă către marile instituții media din lume ținând să clarifice unele aspecte ale declarațiilor sale cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. 

Sârbul nu a lămurit dacă este sau nu împotriva vaccinării în general, dar a spus că și-a pus unele întrebări cu obligativitatea unui vaccin care deocamdată nu a fost descoperit. El a adăugat că va studia toate posibilitățile, dar nu a respins ideea vaccinării dacă va fi necesar. „Nu sunt expert, dar vreau să pot alege ce e mai bun pentru corpul meu. Sunt deschis la orice variantă și voi continua să mă documentez pe acest subiect pentru că e o temă importantă și ne va afecta pe toți”.

„La fel ca toată lumea sunt un pic confuz, chiar dacă avem acces la multe informații și resurse, am multe dubii cu privirea la calea cea bună”-Novak Djokovic

Virusul impostor

Sârbul în vârstă de 32 de ani este de multă vreme un avocat al vindecării pe căi naturale și s-a opus o perioadă lungă de timp unei intervenții chirurgicale la cotul drept, una pe care până la urmă a făcut-o în 2018. 

 În conversația de luni cu alți sportivi din țara sa  a spus că este interesat de metode naturale pentru a crește imunitatea oamenilor pentru a combate coronavirusurile și alte boli. A subliniat din nou acest lucru și în comunicat: „Sunt interesat de starea de bine și cum putem să-i dăm putere metabolismului nostru pentru a fi în ce mai bună formă ca să se apere de impostori cum este COVID-19”. 

Citește și alte știri din tenis:

COVID-19. Elina Svitolina, primul nume mare din WTA care anunță că nu mai merge în Asia

Fabio Fognini e tranșant: „În Asia nu mai merg să joc!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
2290353194581653
Andrei Piatra  •  21 Aprilie 2020, 21:31

Lumea deja s-a prins de toata sarlatania tesuta de Bill Gates si vaccinurile la care lucreaza de 20 ani cu sprijinul robilor de la WHO care si-au vandut credibilitatea pe 2 arginti Chinei si marelui virusolog de la Microsoft. Respect Trump pentru sutul sanatos aplicat *** acestor escroci care atenteaza la viata oamenilor prin decizia de a taia finantarea grasa trimisa anual de SUA in conturile WHO. Bravo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează