SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV Ion Țiriac, abordare neconvențională în scandalul Djokovic! Aduce aminte de cazul Edberg și face acuzații neașteptate: „Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!”

Ion Țiriac nu e de acord cu decizia organizatorilor de a-l descalifica pe Novak Djokovic +4   FOTO
Ion Țiriac nu e de acord cu decizia organizatorilor de a-l descalifica pe Novak Djokovic

Articol de , - Publicat joi, 10 septembrie 2020 07:00 / Actualizat joi, 10 septembrie 2020 11:02

Ion Țiriac (81 de ani) a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, controversa născută la US Open după descalificarea liderului mondial Novak Djokovic. 

Fostul mare jucător român argumentează de ce Djokovic nu ar fi trebuit să fie descalificat, fiind de părere că turneul a încasat o adevărată lovitură de imagine după eliminarea sârbului. În prealabil, jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmase răspicat că e de acord cu decizia luată de organizatorii de la US Open

Totodată, Țiriac scoate din cutia cu amintiri un episod aproape uitat, petrecut în urmă cu 37 de ani, tot la New York. La ediția din 1983 de la US Open, arbitrul de linie Richard Wertheim a suferit un accident fatal, el fiind izbit în plin, în zona inghinală, de un serviciu plecat din racheta marelui Stefan Edberg. În urma loviturii, arbitrul s-a prăbușit de pe scaun și s-a lovit cu capul de suprafața terenului, murind ulterior la spital. Meciul nu s-a întrerupt, Edberg nu a fost descalificat, ba chiar a câștigat competiția de juniori din acel an.

EXCLUSIV Ion Țiriac, abordare neconvențională în scandalul Djokovic! Aduce aminte de cazul Edberg și face acuzații neașteptate: „Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!”

Țiriac: „Nu cred că Djokovic trebuia să fie eliminat”

„Nu e pentru prima oară când un arbitru e lovit de o minge. Cu foarte mulți ani în urmă, un suedez, încă junior, servește, lovește arbitrul de linie cu mingea, omul cade, se lovește cu capul de pământ și moare. Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu «warning». El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci.

Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este. Nu cred că Djokovic merita să fie eliminat, în special într-un turneu unde ăștia n-au un megastar. E Serena Williams, dar în rest nu e nimeni acolo”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Țiriac: „Nu a fost o agresiune gravă, arbitra trebuia să se uite le meci”

Țiriac e de părere că arbitra țintită de Djokovic nu a fost suficient de atentă și că aceasta putea să evite impactul cu mingea aruncată neglijent de sârb. 

„Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!

Ceea ce interesant e că un judecător independent (n.r - supervizorul turneului) spune «gata, s-a terminat!» Terminându-se treaba asta, ei au furat de la US Open cel puțin 30% din valoarea turneului!”, a mai spus Țiriac, pentru GSP.ro. 

Citește și alte știri despre US Open:

CTP, după descalificarea lui Novak Djokovic: „E înfiorător câți imbecili există! Pentru toţi imbecilii, am un argument”

EXCLUSIV Ilie Năstase, revoltat după descalificarea lui Djokovic: „Serena Williams și-a ieșit din pepeni și n-a fost amendată cât trebuia. Să oprească turneul!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
1594919290584499
Romica Marcut  •  11 Septembrie 2020, 07:53

Salut deci daca e djokovici sau altul din fruntea clasamentului era trebuie judecat altfel ...daca un miliardar ucide un om nu pătește nimic daca e un neica nimeni 25 de ani de puscarie. Legea e făcută sa fie interpretată :bătrân si senil;;;

procter
procter  •  11 Septembrie 2020, 04:57

Țiriac la fel ca Ilie Nastase au tot dreptul sa vorbească despre Tennis,despre Halep sau descalificarea lui Novak! Sunt de aceiași părere cu Țiriac, dacă nu poți sa urmărești acțiunea de pe teren, nu ai ce căuta acolo. Sigur Roger,Rafa sau Serena nu ar fi fost descalificați for aceiași lovitura....

3802206446475392
Sam Kobra  •  10 Septembrie 2020, 21:38

bine bine... s-a intamplat ce povesteste dansul in 1900 toamna, alte vrenuri alte reguli late performante in sport... dar dansul insusi spune 'la un serviciu' deci nu a aruncat aiurea o minge pentru ca era furios... nene mai actualizeaza contextul in care faceti afrimatiile....

Vezi toate comentariile (22)
Comentează