SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 1-6, 6-3. Al 10-lea trofeu pentru spaniol la Roma!

Rafael Nadal (34 de ani, locul 3 ATP) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) se întâlnesc ACUM, în finala turneului Master de la Roma. +5   FOTO
Rafael Nadal (34 de ani, locul 3 ATP) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) se întâlnesc ACUM, în finala turneului Master de la Roma.

Articol de - Publicat duminica, 16 mai 2021 21:06 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 23:19

Rafael Nadal (34 de ani, locul 3 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 7-5, 1-6, 6-3, în finala turneului Masters de la Roma.  

  • Rafael Nadal a câștigat cel de-al 10-lea său trofeu pe zgura de la Roma. 
  • Spaniolul l-a egalat pe Novak Djokovic la numărul-record de Mastersuri câștigate în carieră: 36. Pe locul secund în istorie se află elvețianul Roger Federer, cu 28 de trofee;

Cum s-a desfășurat Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 1-6, 6-3

Nole a servit bine în primul game, a lovit puternic și precis cu forehand-ul și și-a adjudecat repede primul game, 1-0. Apoi, sârbul a pus presiune pe serviciul lui Nadal. Djokovic a rezistat unor mingi de break, după care a iuțit ritmul, a profitat de o dreaptă afară a lui Rafa și s-a distanțat la 2-0. Bucuria nu a durat prea mult. Decis să își recupereze gameul, Nadal a fost agresiv și Djokovic nu și-a putut apăra avansul, cedând pe propriul serviciu, 2-1 pentru sârb. Apoi, s-a mers cap la cap. 

Nadal s-a rostogolit pe zgură din cauza liniei: „O să murim” 

Un moment tensionat a avut loc la un schimb câștigat de Rafael Nadal la fileu, cu care și-a adus o minge de break, la 3-3. Spaniolul s-a împiedicat pe linia de margine, ieșită ușor, și s-a rostogolit. I-a reproșat arbitrului: „O să murim cu ele”, iar oficialii au intervenit și au bătut linia cu un ciocan. Partida s-a reluat, Djokovic și-a adjudecat repede gameul. 

S-a mers din nou cap la cap, punctele importante intensificându-se. Sârbul a apelat mai des la „scurtă”, dar spaniolul a găsit rețeta câștigătoare. 6-5 și serviciu pentru primul set! Nadal nu a ezitat și a închis primul set, 7-5. 

Rafael Nadal, foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic, foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic, foto: Guliver/gettyimages
Rafael Nadal, foto: Guliver/gettyimages
Rafael Nadal, foto: Guliver/gettyimages
+1 FOTO

În setul secund, Nadal a încercat să se desprindă devreme. Dar Djokovic a făcut față asaltului, grație „scurtelor” din ce în ce mai dese și a agresivității pe serviciul spaniolului. Și breakul a venit în dreptului liderului mondial, la 2-1, când Djokovic a fructificat prima minge de break după un rever în cros senzațional. 

Nu le-a bifat pe niciuna, dar Nole s-a impus la avantaje și a dus finala în setul decisiv.Apoi, sârbul a mărit și mai mult ecartul. Un al doilea break și un serviciu impecabil l-au adus la 2 mingi de set, când avea 5-1. Nu a bifat niciuna dintre ele, dar s-a impus la avantaje și a dus meciul în set decisiv!

9-5la lovituri câștigătoare a avut Djokovic în fața lui Rafael Nadal în setul secund

Setul decisiv a fost o altă afacere. Ambii combatanți au săpat tranșeele și au început acel război de uzură care a făcut din această rivalitate una celebră. Novak Djokovic a fost pus sub presiune în primele gameuri, când Nadal a sperat să rupă puțin ritmul, dar neglijența în câteva puncte simple l-a costat pe spaniol. A urmat șansa sârbului, la 2-2, cu minge de break. Un forehand în fileu a anulat-o. Apoi a mai venit o minge de break. Anulată și ea. Apoi, Nadal și-a fructificat șansele, 3-2. 

Uitați de Barty sau Sabalenka! » A spulberat-o, 6-0, 6-0, pe Karolina Pliskova, în finala de la Roma
WTA ROMA
Uitați de Barty sau Sabalenka! » A spulberat-o, 6-0, 6-0, pe Karolina Pliskova, în finala de la Roma

Imediat, Nadal a avut 3 mingi de break și a obținut breakul la zero! Și acolo s-a rupt finala de la Roma. 

VIDEO Rezumatul finalei câștigate de Nadal în fața lui Djokovic

Djokovic - Nadal, rivalitate istorică la Roma

Nadal și Djokovic, doi dintre greii tenisului masculin, s-au înfruntat la Foro Italico pentru a 9-a oară. Cei doi dețin o serie de recorduri impresionante pe zgura din capitala Italiei: 

  • Din 2005, în fiecare an în finala turneului de la Roma s-a regăsit unul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, sau chiar amândoi.
  • 14 dintre ultimele 16 ediții ale turneului de la Roma au fost câștigate de Nadal sau Djokovic
  • 6 victorii are Nadal cu Djokovic la Roma. Sârbul are 3

Meciul a fost și un indicator interesant pentru Roland Garros, acolo unde sârbul Djokovic încearcă să îl detroneze pe Nadal și să se apropie la un singur Grand Slam de perechea Federer-Nadal, care deține câte 20 de trofee în cele mai importante 4 turnee din an. 

57 de meciuris-au jucat între Djokovic și Nadal. Sârbul conduce la „directe”, 29-28

Becker nu-i alege nici pe Nadal, nici pe Djokovic pentru Roland Garros

Neamțul Boris Becker, învingător în 6 turnee de Grand Slam, a oferit o serie de declarații pentru Eurosport, în care a mizat pe compatriotul Alexander Zverev pentru turneul de la Roland Garros, care începe pe 24 mai: 

Zverev este pe lista mea, el poate fără îndoială să se impună anul acesta la Roland Garros. Să nu uităm ce a făcut la Madrid. Nu oricine poate să-l învingă pe Nadal pe zgură, chiar la el acasă. Tsitsipas e foarte puternic de aseamenea, Rublev la fel. Thiem încă nu este în formă, ceva lipesște acolo. Djokovic a pierdut devreme la Monte Carlo, la fel și la Belgrad. Nu trece nici el printr-o formă de joc bună. Turneul de la Roma e extrem de important pentru el. Nadal la fel. Are o carte de vizită pe care scrie 35 de ani începând cu luna iunie. Timpul nu are răbdare cu nimeni.

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Uitați de Barty sau Sabalenka! » A spulberat-o, 6-0, 6-0, pe Karolina Pliskova, în finala de la Roma

Veste imensă pentru Simona Halep! Ce s-a întâmplat azi la Roma

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
branzoi
branzoi  •  17 Mai 2021, 18:31
Postat de Gheorghe Petru-Iulian pe 17 Mai 2021, 11:30

Aoleu, Nick, tata ???? Taci, ca ai scos ditai porumbelul! Turneul de la Roma este Masters1000, nu înțeleg de ce iti dai cu parerea când nu ai cunoștințe despre subiect? Vai de capul tau

Indian Well, Miami, Monte Carlo, Rome, Madrid, Montreal, Toronto, Cincinnati, Shanghai si Paris sunt cele 9 turnee din categoria Masters 1000. Probabil omul confunda un Masters cu un Grand Slam.

10209620077843239
Gheorghe Petru-Iulian  •  17 Mai 2021, 11:30
Postat de Nick Rasu pe 17 Mai 2021, 00:03

"numărul-record de Mastersuri câștigate în carieră" De cand e ROMA Masters GSPisti prosti"

Aoleu, Nick, tata ???? Taci, ca ai scos ditai porumbelul! Turneul de la Roma este Masters1000, nu înțeleg de ce iti dai cu parerea când nu ai cunoștințe despre subiect? Vai de capul tau

859779594095355
Nick Rasu  •  17 Mai 2021, 00:03

"numărul-record de Mastersuri câștigate în carieră" De cand e ROMA Masters GSPisti prosti"

Vezi toate comentariile (3)
Comentează