SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Răsturnare de situație în Franța! Încă o lovitură pentru Djokovic: riscă să nu participe la Roland Garros

Novak Djokovic, campion la Roland Garros 20221 // FOTO: Guliver/GettyImages
Novak Djokovic, campion la Roland Garros 20221 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 11:42 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 12:13

După ce a ratat participarea la Australian Open, sârbul Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) ar putea rata și Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a anunțat duminică seară că Guvernul francez a adoptat o lege prin care este necesară vaccinarea pentru a participa la mai multe evenimente. 

Novak Djokovic, în pericol să rateze Roland Garros 2022

Certificatul obținut după vaccinarea împotriva COVID-19 va fi necesar la evenimentele sportive și va trebuit prezentat de fani și sportivi. Astfel, dacă nu se va vaccina, Novak Djokovic nu va putea concura la Roland Garros (22 mai – 5 iunie).

„Lega privind certificatul de vaccinare este adoptată. Din momentul în care va fi promulgată, certificatul va fi obligatoriu pentru intrarea în spațiile unde e nevoie de pașaport sanitar (stadioane, teatre sau alte săli) pentru spectatori, angajați și sportivi, atât cei francezi, cât și cei străini”, a scris Roxana Mărăcineanu pe Twitter.

Anunțul acesteia vine la doar câteva ore după ce Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, spunea că lucrează la un proiect prin care participarea sportivilor nevaccinați să fie permisă.

Schimbare radicală în Franța

Pe 7 ianuarie, Roxana Mărăcineanu spunea că Nole poate participa la Roland Garros fără vaccin.

„Un sportiv nevaccinat va putea participa la competiţie fiindcă protocolul, bula sanitară de la aceste mari evenimente sportive, o va permite. Există protocoale sanitare impuse pentru evenimentele majore de federaţiile respective. Lor li se adaugă la protocolul ţării, iar asta îi va permite cuiva ca Novak Djokovic să poată intra pe teritoriul Franţei”, a explicat atunci Roxana Mărăcineanu, potrivit First Post

Care e situația la Wimbledon și US Open

În privința US Open, situația este clară. Sportivii nevaccinați nu pot evolua pe teritoriul statului New York. Un caz celebru este cel al baschetbalistului Kyrie Irving. El poate juca pentru Brooklyn Nets doar în deplasare. 

În ceea ce privește turneul de la Wimbledon, lucrurile încă sunt neclare. Până în acest moment nu a fost făcut un anunț oficial. Cel mai probabil va fi păstrat protocolul de anul precedent, cu o perioadă de carantină înaintea competiției și cu testări regulate.  Asta deși prim-ministrul Boris Johnson a salutat decizia autorităților din Australia de a respecta legea și de a-i bloca accesul sârbului: „Le împărtășesc viziunea! Este foarte important ca lumea să înțeleagă cât de mult contează vaccinarea”.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Roland Garros 2021

Citește și: 

Înlocuitorul lui Djokovic, eliminat în turul I de la Australian Open! Înfrângere în 3 seturi

Se întoarce în Australia înainte de 2025?! Prim-ministrul îi dă speranțe lui Djokovic: „Are oportunitatea asta”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (53)
4685466588235710
Manuela Ivan  •  18 Ianuarie 2022, 00:23
Postat de buuuuuuuu pe 17 Ianuarie 2022, 17:21

Presupun ca doar Franta. Ca daca o face Romania si orice alta tara de " divizia b " sare Franta sus de fundulet. Ia cazul Ungariei cu legile lor contra lbqytajkdjkshfjkdsgfhd. Care ii diferenta intrea interzice libera circulatie a persoanelor si a interzice ca lbqtgjsfhdsfgjhghdgfg sa citeasca cartile care vor ei?

Superlativ!: Ion Cristoiu: Cazul Novak Djokovic: Prima demonstraţie de forţă la nivelul planetei a dictaturii sanitare Sînt convins că Novak Djokovic a fost ţinta unui exerciţiu pus la cale de Guvernul australian. Un exerciţiu de forţă la nivel de planetă a Dictaturii sanitare. Australia e una din ţările lumii în care s-a instaurat Dictatura sanitară, cea care a luat locul dictaturii fasciste şi dictaturii comuniste. Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, n-a catadicsit să caute un motiv legal. Prin urmare, în motivarea oficială, admisă de justiţia australiană, jucătorul sîrb n-a fost acuzat de încălcarea vreunei legi, ci de faptul că poate stimula prin prezenţa sa sentimentul antivaccinare. S-a creat astfel un precedent de un pericol extrem. Fără a fi un împătimit al sportului, am considerat şi consider că tîrîrea olimpiadelor în războaiele politice e o crimă. Australia e una din ţările lumii în care s-a instaurat Dictatura sanitară, cea care a luat locul dictaturii fasciste şi dictaturii comuniste.Într-o ţară faimoasă pentru cît de nemiloasă e dictatura sanitară, orice om de bună credinţă i-ar fi spus lui Djokovic să nu vină în Australia dacă nu e vaccinat.Imaginaţi-vă că tot ce i s-a întîmplat lui Djokovic ar fi avut loc în China sau un Rusia. Toate guvernele democratice ar fi simţit nevoia să intervină, să atenţioneze, să denunţe. Vă mai amintiţi scandalul stîrnit de jucătoarea de tenis din China? Guvernul chinez era acuzat că i-a încălcat jucătoarei dreptul la exprimare

farist11
farist11  •  17 Ianuarie 2022, 23:55

Teroarea se întețeşte. Ceea ce nu ştiu cornuții este că va veni tsunami-ul peste ei.

cornelcc
cornelcc  •  17 Ianuarie 2022, 19:08
Postat de robotzel pe 17 Ianuarie 2022, 15:26

ai drepate pana la un punct. rata de deces si spitalizare este mai mica decat la gripa insa nivelul de contagiozitate adica R-ul este MULT peste gripa ceea ce duce la un numar mare de cazuri si astfel suprapopularea spitaelor si inghetarea economiilor intrucat cel contagios trebuie sa ramana acasa pentru a nu infecta si mai multi oameni. astfel exista riscul ca activitatile sa fie paralizate. mortalitatea este in continuare ridicata la persoanele batrane si cu probleme de sanatate. Acelea trebuie protejate si nu trebuie sacrificat pentru a juca Djokovic tenis sau tu sa mergi la petreceri. asta daca ai habar ce inseamna umanitate!

Super, ti-ai invatat poezia perfect si o reciti ca atare! Vaccinatii infectati, cu sutele de mii in occident, nu ar trebui sa stea in izolare? Nici contactii lor, cei batrani si bolnavi (vaccinati si ei), nu ar trebui protejati? Dupa cum bine stii, “vaccinul” nu ofera imunitate ci doar o “ameliorare” a simptomelor, adica nu se ajunge la forme grave ale bolii, implicit spitalizare. Asta in teorie, pentru ca in practica, intre 8 si 9% dintre decese se inregistreaza in randul vaccinatilor.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează