SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Novak Djokovic, izolat la Marbella din cauza coronavirus

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Dubai din 2020
Novak Djokovic a câștigat turneul de la Dubai din 2020

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 19:17

Novak Djokovic (32 de ani) se află în prezent în izolare la Marbella, acolo unde s-a reunit cu familia, inclusiv cu frații săi, Marko și Djordje.

Liderul ATP a fost între primii jucători care au părăsit SUA după anunțul de anulare a turneului Masters de la Indian Wells din cauza expansiunii coronavirusului. Novak Djokovic a plecat miercurea trecută împreună cu echipa sa cu un zbor Lufthansa cu escală în Germania, scrie Marca, apoi s-a separat de Ivanisevici și de ceilalți pentru a se îndrepta spre Costa del Sol. 

Roland Garros 2020 își schimbă datele! Când se va juca al doilea turneu de Grand Slam al anului

Destinația finală este Marbella, acolo unde s-a reunit cu familia, inclusiv cu frații săi, Marko și Djordje. De obicei, când merge în Andaluzia, se antrenează pe terenurile de la Club de Tenis Puente Romano. De data aceasta, va trebui să aștepte însă până când se va putea pregăti în condiții normale.

Deocamdată, Djokovic e singurul jucător care nu a pierdut niciun meci în sezonul 2020. El a participat la ediția inaugurală a ATP Cup, ajutând Serbia să câștige trofeul, apoi s-a impus la Australian Open și Dubai. A adunat 18 meciuri câștigate înainte de întreruperea circuitului din cauza precauțiilor legate de COVID-19.

Sezonul 2011, cel mai bun al carierei pentru Novak Djokovic

Cel mai bun sezon al sârbului a fost 2011, care încă rămâne reperul carierei sale. Un sezon pe care l-a pornit cu 41 de partide câștigate consecutiv, cucerind titluri pe bandă rulantă, Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Belgrad, Madrid, Roma.

Prima înfrângere a venit în semifinalele de la Roland Garros, în fața lui Roger Federer, dar Novak a revenit și a adunat alte trofee, Wimbledon, Canadian Open și US Open. În 6 din cele 10 finale câștigate l-a depășit pe Rafael Nadal, care spunea la Madrid că „m-am înfruntat cu un jucător grozav, are un an monstruos, trebuie să accept acest lucru".

10-1este bilanțul lui Djokovici în 2011, față de Federer și Nadal

10 titluria cucerit sârbul în 2011

VIDEO Cum ne ferim de coronavirus

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Simona Halep donează pentru cumpărarea de echipament medical

Cum își petrece Raluca Olaru zilele de izolare: „Nu e tocmai punctul meu forte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează