SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Novak Djokovici revine pe teren după înfrângerea dureroasă de la Roland Garros » A acceptat un wild-card la cel mai puternic turneu pe iarbă de dinainte de Wimbledon » Nadal e incert

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iunie 2018 21:18

Eliminat de Marco Cecchinato în sferturi la Roland Garros, Novak Djokovici va reveni pe teren peste o săptămână, la turneul ATP 500 de la Queen's (Londra), care se joacă pe iarbă.

Sârbul a primit luni un wild-card din partea organizatorilor, invitație pe care a primit-o cu mult entuziasm: "Sunt extrem de bucuros să joc din nou la Queens. Am amintiri fericite de aici, de când am jucat finala acum 10 ani și, de asemenea, de când am câștigat turneul la dublu. Atmosfera e întotdeauna superbă.

Iarba e specială, e o suprafață rară, așa că sunt fericit să joc aici. În plus, am oportunitatea de a juca un turneu puternic, ceea ce înseamnă o bună pregătire pentru Wimbledon",a declarat Djokovici, locul 21 în prezent în clasamentul ATP. 

Djokovici a jucat o finală în carieră la Queen's, pierdută în 2008 în fața lui Rafael Nadal

Nadal e incert

Un alt nume greu care ar trebui să joace la Queens este Rafael Nadal, cel care duminică a câștigat cel de-al 11-lea titlu la Roland Garros.

Totuși, prezența acestuia la turneul londonez e incertă, ibericul declarând că, pe fondul sezonului epuizant de zgură, în care a câștigat 4 titluri, e posibil să facă o pauză mai mare până la Wimbledon.

Juan Martin del Potro, Marin Cilici, Grigor Dimitrov sau David Goffin sunt alte nume importante care vor juca la ediția din acest an de la Queen's, care începe pe 18 iunie.

Se așteaptă răspuns și de la Murray

Organizatorii de la Queen's așteaptă un semnal favorabil și din partea lui Andy Murray, scos de o bună perioadă din timp din circuit din cauza unei accidentări la șold. Scoțianul s-a operat la începutul acestui an, dar nu e încă sigur dacă va putea evolua la turneul pe care l-a câștigat de 5 ori în carieră, record absolut pentru turneul din capitala Angliei. 

Federer merge la Halle

În schimb, Roger Federer va evolua, așa cum o face în mod tradițional, la turneul de la Halle, competiție care se desfșoară concomitent cu cea de la Queen's. Elvețianul, care în această săptămână participă și la Stuttgart, are 9 titluri pe iarba de la Halle.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează