SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Nu mai depinde de nimeni! » Simona Halep este oficial în top 10 WTA după Australian Open!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 ianuarie 2014 10:35

Fără să joace în meciul din sferturile de finală cu Dominika Cibulkova, Simona Halep a beneficiat de înfrîngerea Anei Ivanovici şi a urcat pentru prima dată în carieră în top 10 mondial! ♦ Simona Halep o întîlneşte pe Cibulkova în această noapte, de la 02:00.

Oricum, calificarea Simonei în sferturile de finală a simplificat calculele privind accederea în Top 10. Ea a acumulat pînă acum 3760 de puncte.

Simona putea fi depăşită doar de Ivanovici dacă aceasta ajungea în finală. Sîrboaica a pierdut în această dimineaţă, 7-5, 5-7, 2-6 cu Eugenie Bouchard şi Halep a urcat pe locul 10 indiferent de rezultatul cu Cibulkova.

Dacă Simona se califică în semifinale adună 4110 puncte şi o întrece chiar şi pe jucătoarea de pe locul 9, Angelique Kerber, care are un total de 4030. Mai mult, în cazul unei finale ar urca pînă pe 7, depăşindu-le şi pe Jankovici şi Errani.

Dintre românce, doar Irina Spîrlea şi Virginia Ruzici au mai fost în top 10 WTA.

Cum arată top 10 WTA virtual:

1. S. Williams
2. Azarenka
3. Sharapova
4. Radwanska
5. Li
6. Kvitova
7. Errani
8. Jankovici
9. Kerber
10. Halep

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (70)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  21 Ianuarie 2014, 19:51
Postat de speedy73 pe 21 Ianuarie 2014, 14:07

mai omule, o sa fie un nume mare cand va stationa cativa ani intre primele 10. clasamentele astea nu sunt lipsite de importanta sau nerelevante. deocamdata simona e in ascensiune, toti avem sperante mari la ea, dar e foarte important sa fie acolo, printre numele mari. de cati ani e serena in top 10? dar azarenka? dar jankovici? sharapova? asta inseamna sa fii nume mare in tenis, prietene. sa ajungi constant in sferturi sau semifinale la turneele importante, si sa te mentii acolo - intre primele 10 cat mai mult timp. mai are mult simona pana sa fie "nume mare". dar e pe drumul cel bun si sincer...eu cred ca in maxim un an va ajunge acolo

e un nume mare in sensul ca nu e o oarecare venita de pe locul 100 care a facut si ea o surpriza si a ajuns accidental in sferturi, asta voiam sa spun, dar poate ai dreptate, nu am ales exprimarea perfecta. ideea e ca se stie ca e pe val de destul de mult timp deja, are victorii cu destule dintre cele pe care le-ai enumerat tu si cred ca are calitati si potential destul de mari ca sa putem spune ca daca nu va avea ghinion cu accidentarile, va fi constant in top multi ani de acum inainte. am mai avut sperante, dar niciuna atat de certe ca simona.. cam asta era ideea mea, ca am cam trecut de perioada in care ar trebui sa fim bucurosi ca a mai urcat 1-2 locuri.

catalynn
catalynn  •  21 Ianuarie 2014, 19:04

Felicitari, dar nu prea vad ce atat tam-tam, ce atatea calcule .... Daca e in primele 10 sau era pe 11 conteaza cu ceva?! Primeste mai multi bani, are adversari mai lejeri, sau care e treaba? Sa aiba Simona in primul rand sanatate, ca rezultatele vor veni si odata cu ele si clasarea cat mai sus in topul ATP. Multa bafta in meciul de maine dimineata!

pixelforall
pixelforall  •  21 Ianuarie 2014, 16:48

Hai Simona! Succes

Vezi toate comentariile (70)
Comentează