SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”

Danielle Collins (28 de ani, loc 30 WTA), foto: Guliver/gettyimages
Danielle Collins (28 de ani, loc 30 WTA), foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 14:04 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 14:33

Americanca Danielle Collins (28 de ani, loc 30 WTA) s-a calificat în prima ei finală de Grand Slam, însă altceva a uluit comentatorii sportivi de la Eurosport. 

Danielle Collins nu a pierdut vremea cu Iga Swiatek în semifinale, trecând de poloneză în două seturi scurte, 6-4, 6-1. În timpul partidei, ca de obicei, a ales să nu se stea jos în pauzele dintre gameuri, ci a stat în picioare, un fel de relaxare activă care i-a uimit pe specialiști. 

Kyrgios și Kokkinakis sunt în finala Australian Open la dublu! Bucurie de nestăvilit pe teren
AUSTRALIAN OPEN
Kyrgios și Kokkinakis sunt în finala Australian Open la dublu! Bucurie de nestăvilit pe teren

Barbara Schett, fosta jucătoare, a subliniat această ciudățenie din atitudinea americancei: „N-am mai văzut niciodată așa ceva, de când mă uit la tenis. Danielle are sentimentul că orice pauză o poate smulge din ritm, de aceea alege să rămână în picioare. Asta arată că are o manieră foarte intensă de a aborda turneul”

Tim Henman, fostul jucător ATP, a adăugat amuzat: „Nici eu nu am văzut așa ceva, mi s-ar părea în neregulă”. 

Danielle Collins o va înfrunta pe Ashleigh Barty în finala Australian Open 2022

  • Australianca Ashleigh Barty (25 de ani, nr 1 WTA) încearcă să devină prima australiancă învingătoare acasă din 1978 încoace;
  • Barty, campioană deja la Roland Garros și Wimbledon, este în prima ei finală de la Australian Open.
  • Ashleigh Barty, favorita Simonei Halep la Australian Open, ar putea rotunji un vis australian vechi de 44 de ani: o nouă campioană autohtonă la Melbourne, prima după Chris O’Neill, dar a 14-a în total.
  • Barty nu a pierdut niciun set până acum la acest turneu de Grand Slam.
  • Americanca Danielle Collins este la prima ei finală de Grand Slam. Mai jucase odată în semifinale la Australian Open, în 2019;
  • În vârstă de 29 de ani, Collins este locul 30 WTA și a dispus rapid de Iga Swiatek, pe care a condus-o în ambele seturi cu 4-0.

Citește și: 

VIDEO Moment jenant! Daniil Medvedev: „M-am gândit: «Ce ar face Novak Djokovic?»” Reacția tribunelor a fost instantanee

McEnroe, sfat pentru Simona Halep după eliminarea de la Australian Open: „Va fi foarte bine dacă va face ca Nadal”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
mplttev
mplttev  •  06 Februarie 2022, 10:46

Mă uitam la cum se juca tenis prin anii 70. Nu tu prosoape, nu tu bancă pe care să stai, nu tu fel de fel de sticle cu diverse lichide cu săruri pentru susținerea mușchilor, creme, pliculețe cu vitamine etc. nu tu timp de stat de vorbă cu antrenorii, voie la vestiar 5 minute, doctor, maseur, nici măcar geantă, priviți-l pe Ilie Năstase în finala cu Stan Smith din 72 de la Wimbledon, a intrat pe teren cu vreo cinci rachete sub braț, atât. Nu exista minutul ăla de stat pe bancă între gameuri că nu era bancă. Terminai jocul și treceai în celălalt teren imediat. Și se jucau 5 seturi fără tie-break cu detașare de 2 game-uri pentru a câștiga setul. Acum... boierie pentru jucători. Până în pandemia asta copiii de mingi îți aduceau și prosopul la nas și-l și duceau înapoi. Cred că dacă se continua așa, micuții erau obligați să te șteargă și pe ochi, pe picioare și mâini sau pe unde mai voiai. Vedeai tenis mai mult nu bubuieli din servă ce limitează durata unei mingi la câteva secunde, un game la 30 - 40 de secunde în care practic nu vezi nimic. Acum câțiva ani Serena a trimis un copil de mingi să-i aducă o cafea că era prea adormită pe teren. Mâine poimâine o vezi pe una că-l trimite după dropsuri, chipsuri sau un pachet de țigări, să se relaxeze puțin și atenueze din presiunea meciului. De ce n-ar merge și o bere?!

1535061213217515
Radu Mihai  •  27 Ianuarie 2022, 17:27

Până pe la jumătatea anilor 1970 la Wimbledon nu au existat scaune pentru jucători,stăteau în picioare și trei patru ore,dacă se simțeau prea obosiți se așezau pe iarbă !

22cea
22cea  •  27 Ianuarie 2022, 17:18
Postat de mishu_74 pe 27 Ianuarie 2022, 16:36

ce sa vezi?! o jucatoare care prefera uneori sa nu ia pauza intre game-uri ca sa ramana conectata intens la meci, iar voi il prezentati ca pe un obicei ciudat. wtf?!?! e arhicunoscut obieciul ei sa fie foarte intensa pe teren, sa-si manifeste trairile autentic, sau sa spuna exact ce gandeste la conferintele de presa...puteati si voi sa cautati putin pe internet si sa aflati niste info interesante despre Collins; si anume despre faptul ca a avut endometrioza si a suferit o interventie chirurgicala anul trecut revenind foarte repede pe terenul de tennis. sau faptul ca a fost de 2 ori campioana NCAA in USA. sau ca si-a terminat intai studiile si apoi s-a axat mai mult pe tenis, familia ei nefiind una foarte avuta...nu nene, voi o tineti pe clickbaits-uri cu obicei ciudat :)))))

Sa mai mentionam si ca arata foarte bine in comparatie cu nasuc .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează