SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Obiectiv: 3-0! » ”Tricolorii” vor o victorie facilă cu Danemarca, în primul tur al grupei I Euro-Africane

Nordicii au testat terenurile de tenis de la Cluj.
Nordicii au testat terenurile de tenis de la Cluj.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 29 ianuarie 2013 21:06

Nordicii au venit foarte relaxaţi la Cluj. ”Voi juca cu mîna stîngă să-i surprind pe români”, a glumit Frederik Nielsen, cel mai bine cotat jucător danez.

România, locul 28 mondial în Cupa Davis, este favorită certă în confruntarea cu Danemarca, locul 35, din weekend, contînd pentru primul tur al grupei I Euro-Africane. Fără Victor Hănescu, aflat în conflict cu Federaţia Română de Tenis, dar cu Adrian Ungur, revenit la lotul naţional după o pauză de un an şi jumătate, "tricolorii" vor să tranşeze partida cu nordicii încă din primele două zile.

"Echipa Danemarcei este mult mai slabă decît cea a Finlandei, pe care am învins-o în septembrie la Cluj. Trebuie însă să o respectăm şi să o tratăm foarte serios. Sper ca după primele două zile să avem 3-0. Surprize pot apărea, pentru că meciurile de Cupa Davis sînt diferite, sportivii vin după turnee de simplu şi joacă în echipă", a spus Ciprian Porumb, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României.

Glume la conferinţă
Danezii au apărut foarte relaxaţi la conferinţa de presă de ieri şi au fost puşi pe glume. Tonul l-a dat jucătorul numărul 1 al lor, Frederik Nielsen.

"Nu este nici o îndoială că România e marea favorită a acestei întîlniri. Probabil, sîntem cea mai slabă echipă a grupei, trebuie să recunoaştem acest lucru. Sîntem chiar o echipă mediocră, formată din nişte copii. Ce arme le-am pregătit românilor? Voi juca cu mîna stîngă să-l surprind pe Tecău", a glumit Nielsen.

Cu Olanda la Bucureşti sau Craiova
În cazul, foarte probabil, în care "tricolorii" vor trece de Danemarca, barajul cu Olanda se va disputa la Bucureşti sau Craiova. "Ne place să jucăm la Cluj, ne simţim foarte bine aici, dar echipa de Cupa Davis trebuie să joace şi în alte oraşe pentru a populariza tenisul. Dacă batem Danemarca, meciul cu Olanda se va juca la Bucureşti sau Craiova", a menţionat antrenorul Ciprian Porumb.

"Am fost foarte bine primiţi la Cluj, dar poate lucrurile se vor schimba cînd vor începe meciurile. Pe hîrtie România e favorită, dar una este statistica şi alta va fi în teren. Vom face tot posibilul să cîştigăm" (Kenneth Carlsen, căpitan-nejucător Danemarca)

"Vrem să ne concentrăm pe pregătirea meciului cu Danemarca, nu ne mai gîndim la ce s-a întîmplat cu Victor. Putem redeschide acest subiect după confruntarea cu danezii. Sîntem favoriţi, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche" (Horia Tecău, locul 8 ATP la dublu)

482 este locul ocupat de Frederik Nielsen în clasamentul ATP

103 este poziţia din clasamentul ATP a lui Adrian Ungur

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  30 Ianuarie 2013, 10:05

mai bine meciul cu Olanda se va juca la Craiova, si in leguatura cu meciul cu Danemarka au fost discutii sa se joace la Craiova dar pana la urma s-a ales Clujul. De ce ar fi mai bine la Craiova? pentru ca este o sala de sport noua,craiovenii nu au mai vazut de multa vreme tenis de calitate iar atmosfera din sala va fi mai frumoasa decat ar fi la Bucuresti...Hai Romania!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează