SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-MAREA BRITANIE

Ocolite de ploaie » Zi cu noroc: jucătoarele au reușit să se antreze în premieră pe arena centrală

Sorana Cîrstea, supravegheată aici de Alina Tecșor, s-a antrenat ieri împreună cu Irina Begu // FOTO Claboo Media
Sorana Cîrstea, supravegheată aici de Alina Tecșor, s-a antrenat ieri împreună cu Irina Begu // FOTO Claboo Media

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2017 00:00

Atât tricolorele, cât şi britanicele s-au antrenat ieri pentru prima oară pe arena centrală de la Tenis Club Idu.

Ploaia a luat ieri o pauză de câteva ore la malul mării, iar jucătoarele au profitat din plin. Atât tricolorele, cât şi adversarele lor de la finalul acestei săptămâni s-au antrenat pe arena centrală, făcând o primă repetiţie pe zgura proaspăt turnată.

S-a întregit echipa

Ca şi marţi, Simona Halep a început antrenamentul prima, Sorana Cîrstea şi Irina Begu sosind la teren o oră mai târziu. Bine dispusă, constănţeanca a pornit ziua cu o porţie de râs, alături de antrenori, apoi s-a pus pe treabă, lovind mingea cu forţa unui lider dornic să-şi ducă echipa spre victorie.

Ultima parte a şedinţei de pregătire a însemnat un meci cu Edris Fetisleam, care se numără printre speranţele tenisului masculin românesc. Puştiul de nici 18 ani din oraşul de la malul mării a chinuit-o un pic pe cea de-a 5-a jucătoare a lumii, care a încheiat antrenamentul marcată de efort.

După-amiază, echipa tricoloră s-a reîntregit, sosind la Mamaia şi Monica Niculescu, premiată cu o zi în plus de pauză, după ce a câştigat duminică finala de dublu de la Biel. Aceasta a făcut cunoştinţa cu zgura pentru prima oară în acest sezon, pregătindu-se sub comanda Alinei Tecşor. Aseară era aşteptat să ajungă şi căpitanul nejucător, Ilie Năstase.

Ochii au fost aţintiţi asupra vedetei britanicilor, Johanna Konta, care reprezintă principalul pericol în duelul pentru menţinerea în Grupa Mondială II a FED Cup.

Relaxată şi cu zîmbetul pe buze, ocupanta celei de-a şaptea poziţii în ierarhia WTA s-a pregătit alături de colegele din echipă, părând să fie încântată de vremea pur britanică de la Mamaia.

Antrenament pe puncte

Îmbrăcate cu tricouri roşii, de pe spatele cărora nu lipsea celebrul slogan "backthebrits", oaspetele au fost supravegheate îndeaproape de căpitanul nejucător Anne Keothavong.

Pe final, fosta jucătoare s-a transformat ad-hoc în arbitrul unui joc amical între Konta şi a doua jucătoare de simplu a britanicilor, Heather Watson. Ultima a "contestat" un serviciu şi a cercetat urma lăsată de minge, făcându-şi adversara să exclame într-un hohot de râs: "Nu-mi vine să cred că faci asta!".

Verdictul a fost dat de Keothavong, încheindu-se astfel disputa, iar punctul i-a revenit lui Konta, care a ieşit învingătoare de pe teren.

După-amiază, britanicele au mai făcut un antrenament, fiind urmărite atent din tribună de preşedintele federaţiei române, George Cosac.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  20 Aprilie 2017, 14:51

Legea va face Johanna Konta !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează