SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Opinie medicală în cazul Simonei Halep: „Poate fi forțare extremă sau oboseală musculară cronică” + Gestul îngrijorător sesizat de specialiști

Simona Halep palpând locul dureros după accidentare Foto Hepta +10   FOTO
Simona Halep palpând locul dureros după accidentare Foto Hepta

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2021 19:18 / Actualizat joi, 13 mai 2021 19:57

Simona Halep, numărul 3 mondial, are probleme la gamba stângă, apărute brusc în meciul cu Angelique Kerber din turul 2. Doar RMN-ul poate limpezi diagnosticul, spune doctorul Sorin Popescu. 

Ghinioanele medicale parcă se înlănțuiesc pentru Simona Halep. Recent recuperată după problemele la umărul drept, deținătoarea titlului la Roma a suferit o accidentare apărută parcă din senin în meciul din turul secund, contra lui Angelique Kerber, într-un moment în care se afla în avantaj, 6-1, 3-3. 

A încercat o plecare bruscă, o zvâcnire la retur, când a văzut direcția în care îi servește, apoi a părut că s-a relaxat brusc și imediat a dus mâna la gambă. Era un moment important, a intuit unde servește Kerber și a vrut să aibă o reacție extrem de rapidă”, explică medicul Sorin Popescu, care a urmărit cu atenție secvența pe transmisia tv. „Durerea ca o tăietură de cuțit, care apare la ruptură, la asta ne duce cu gândul”, a adăugat el. 

Opinie medicală în cazul Simonei Halep: „Poate fi forțare extremă sau oboseală musculară cronică” + Gestul îngrijorător sesizat de specialiști
Simona Halep și adversara ei, Angelique Kerber, care s-a arătat foarte săritoare și preocupată Foto Jimmie48Photography

Cazul accidentării Simonei Halep: 90 la sută fidelitate la RMN

Este ceea ce a revelat chiar Simona miercuri după-amiază, printr-o postare pe rețelele de socializare, după ce efectuase primele investigații. „O ecografie a arătat că am o ruptură la gamba stângă. Deocamdată nu e sigur cât va dura perioada de recuperare”, a dezvăluit numărul 3 mondial, care urma să efectueze ieri un examen de rezonanță magnetică. 

Atunci, imediat, a fost un diagnostic prezumtiv, cu ecografie făcută la fața locului, unde s-a observat probabil o leziune musculară, eventual și un hematom. La ecografie fidelitatea este de 50%, la RMN de 90%”, a punctat Popescu, cel care mulți ani a fost medicul echipelor de Cupa David și Cupa Fed ale României. 

Posibil pronostic pesimist: „Halep s-a palpat spre tendon”

El a indicat însă și un element îngrijorător. „S-a palpat sus, spre tendon, spre partea din capăt a mușchiului gemen și asta nu e de bun augur, dacă e localizat acolo, în zona mai tendinoasă. Dacă e așa, pronosticul e mai pesimist. Tendoanele sunt mai fibroase, se rup mai greu și se vindecă mai greu, mușchiul se rupe mai ușor, dar se și vindecă mai ușor. Doar RMN-ul poate lămuri diagnosticul”, a spus Sorin Popescu. 

O posibilă cauză a unei accidentări de acest tip? „Dacă o asemenea problemă apare când ești încălzit, ne gândim ori la o forțare extremă, ori la o oboseală musculară cronică”, a subliniat doctorul.

Citește și alte știri din tenis

VIDEO Surpriză de proporții la WTA Roma » Cea mai în formă jucătoare din circuit, eliminată de senzația tenisului american! Nu o mai poate depăși pe Halep

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  14 Mai 2021, 14:34

Goldberg, esti ortoped licentiat sau unul de ocazie? Simonei i s-a facut un MRI si diagnosticul a fost ruptura musculara, nu cred ca aparatul ar fi dat diagnosticul doar de dragul Simonei sau ca cineva ar fi platit aparatul pentru diagnosticul dat. Cat despre TFC de care mentionezi... esti jalnic.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  14 Mai 2021, 09:02

Bleste mul antrenorului....dat afara !

370096043480909
Gopo Goldberg  •  13 Mai 2021, 23:38

Seamana mai mult cu o intindere musculara (adica leziune fibrilara, nu ruptura fasciculara), contractura musculara spontana (carcel), sau, si mai mult, seamana cu ce a mai avut inainte: TFC, adica Talente si Fite de Constanta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează