SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Organizatorii de la Roma, acuzați de sexism: „În iad cu ei!” » Diferența dintre premiul acordat Simonei Halep și cel câștigat de Djokovic

Simona Halep și Novak Djokovic s-au impus în turneul de la Roma. foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Simona Halep și Novak Djokovic s-au impus în turneul de la Roma. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 22 septembrie 2020 20:24 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 07:52

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) s-au impus în turneul de la Roma, primul turneu important disputat pe zgură după pauza provocată de pandemie. 

Fanii tenisului au remarcat un detaliu interesant după încheierea întrecerii de la Foro Italico. Premiul câștigat de Djokovic a fost cu 10 dolari mai mare decât cel acordat Simonei Halep, câștigătoarea de pe tabloul feminin, diferență care a stârnit nemulțumiri pe rețelele de socializare, scrie stirileprotv.ro.

205.190 de dolaria câștigat Simona Halep la Roma, în timp ce Djokovic a fost recompensat cu 205.200 de dolari

Pe Twitter, fanii au taxat mica diferență dintre cele două premii, acuzându-i pe organizatori de sexism, scrie Agerpres.„Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct”, a fost una dintre reacțiile apărute pe Twitter. Un alt utilizator a scris: „Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei”.

Simona Halep poate reveni pe locul 1 WTA după Roland Garros. Care e singura condiție

Pandemia de coronavirus a afectat fondul de premiere de la Roma

Anul trecut, câștigătoarea turneului feminin de la Roma, însăși Karolina Pliskova, a fost recompensată cu un cec în valoare de 532.858 de euro, în timp ce finalista a primit 261.802 euro. Practic, învinsa de anul trecut a câștigat mai mulți bani decât a făcut-o anul acesta Halep.

Motivul e unul simplu: pandemia de coronavirus, care a „înghețat” și bulversat întreg sezonul competițional. Ediția din acest an s-a disputat fără spectatori, cu excepția semifinalelor și finalelor, unde în tribune și-au putut face apariția 1.000 de spectatori. 

FOTO Imagini tari din meciul Simona Halep - Karolina Pliskova

Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
Halep a învins-o pe Pliskova și a cucerit trofeul de la Roma. Sursă foto: Guliver/Getty Images
+26 FOTO

FOTO Rezumatul finalei Halep - Pliskova

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep, dezvăluire pentru WTA Insider după finala de la Roma: „Acel moment din 2013 a fost declicul. De atunci, tenisul meu a crescut”

WOW! Simona Halep, statistică impresionantă în ultimii 7 ani » Doar Serena Williams o depășește!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (64)
267890
267890  •  24 Septembrie 2020, 06:54

Altceva e aberant, cum e posibil ca o jucatoare cu un tenis de tot rasul sa se mentina de atata timp in fruntea clasamentului.

gheorghecelmare
gheorghecelmare  •  23 Septembrie 2020, 21:46

La noi in sat doamnele nu ne lasa sa vorbim. Ele ne bate daca nu facem ce zice ele. Este foarte bine asa, ele e puternice si mult mai destepte so noi, toti boii din sat suntem foarte satisfacuti. Doamnele ne satisface, ne spune exact ce sa facem si totul este foarte bine. As fi bine ca toate saturile sa faca si ei la fel a sa le fie bine. Si la noi era rau cand boi era la conducere, era foarte rau. dar acuma, de cand doamnele este mai puternice si poate sa ne bate in cap foarte usor, *** face ce trebuie, spala, calca, face de mancare buna pentru doamne si copii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

859779594095355
Nick Rasu  •  23 Septembrie 2020, 20:17
Postat de Andrei Daniel pe 23 Septembrie 2020, 15:50

Sa se dea premii in functie de audienta. Pai la audiente mult mai mici de ce ai pretentia la aceleasi premii? Cand or juca si fetele 3 din 5 sau vor avea aceeasi audienta ca baietii , atunci da, premii egale. Sau acum egalitatea asta merge doar cand vine vorba de drepturi, nu si de obligatii?

@Andrei Daniel...poate nu sti dar doar la GS si la turneul din Singapore (sau china unde este acum) se joaca 3 din 5... pt. destepti de la Gazeta...asta e umilinta de 10 euro...sinte-ti dusi cu pluta... La un GS ar fi normal sa i-a baieti mai multi bani...ei joaca 3 din 5... si sint mai multe reclame care contribuie cu bani...

Vezi toate comentariile (64)
Comentează