SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Organizatorii încearcă să îl protejeze pe Rafa Nadal la Roland Garros: ”Îl vom feri de coşmarul Madrid 2012!”

Nadal a jucat ieri pe “Suzanne Lenglen” calificîndu-se ușor în turul al doilea
Nadal a jucat ieri pe “Suzanne Lenglen” calificîndu-se ușor în turul al doilea

Articol de GSP - Publicat marti, 27 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 26 mai 2014 22:37

Rafa Nadal, octuplu învingător la Roland Garros, a criticat Terenul Central ”Philippe Chatrier”, spunînd că e mai instabil decît în anii trecuţi.

După ce s-a antrenat pe cel mai mare teren din complex, Nadal a remarcat că suprafaţa e diferită faţă de alţi ani. Mai alunecoasă, mai puţin sigură. "Îi înţeleg îngrijorarea, are un pic dreptate", a explicat în L'Equipe Gerard Tiquet, cel care de 22 de ani se ocupă de aranjarea terenurilor de zgură.

"În fiecare an, noi refacem suprafeţele. De data aceasta, am demolat-o şi reconstruit-o complet pentru Philippe Chatrier, am pus din nou stratul de bază, de 8 centimetri, de calcar, adică 150 de tone. Ceea ce înseamnă că a trebuit să punem deasupra mai mult «roşu», praf de cărămidă adică. Şi acesta e nou, granulele nu s-au tasat încă, de aceea e alunecos".

Roger Federer a jucat duminică pe Central, spunînd că "suprafaţa a fost impecabilă". "E de înţeles ca pentru el să fie OK, are un joc mai fluid, mai aerian. Rafael, în schimb, simte nevoia să se ancoreze mai mult de zgură, să-şi împlînte picioarele mai viguros", a spus Tiquet.

"Înţeleg că nu vrea trăiască din nou coşmarul zgurii albastre, de la Madrid 2012, atît de alunecoasă. Îl vom feri de asta!". Pînă la urmă, Nadal a fost programat să joace ieri pe al doilea teren ca mărime, "Suzanne Lenglen", ceea ce a intrigat un pic. "Vrem să echilibrăm, de aceea i-am pus pe Rafa pe Lenglen şi pe Djoko pe Chatrier", a spus arbitrul principal Remy Azemar.

Mats Wilander, în schimb, crede că "cei mai buni trebuie să joace pe terenul numărul 1. Iar Rafa a cîştigat de opt ori aici".

ALTE ŞTIRI DE LA ROLAND GARROS:

Pauză de ploaie şi de  rîs
Novak Djokovici a debutat ieri la Roland Garros, meciul său cu Joao Sousa a fost întrerupt de ploaie. A doua întrerupere a fost una mai scurtă, timp în care Nole a aşteptat pe teren. Sîrbul l-a invitat alături de el pe copilul care-i ţinea umbrela. Timp de cîteva minute cei doi s-au întreţinut, sîrbul oferindu-i şi o sticlă de apă. Cei doi au ciocnit, probabil în cinstea ploii, băiatul cu o sticlă de apă plată, iar Nole cu sticla de suc. Meciul s-a reluat apoi, iar Novak Djokovici s-a impus cu  6-1, 6-2, 6-4.

Halep, primul meci pe "Chatrier"
Simona Halep debutează azi la Roland Garros. A patra favorită a turneului a fost programată să joace primul meci pe cea mai mare arenă din complexul de la Porte d'Auteuil. Simona urmează să o întîlnească pe rusoaica Alisa Kleibanova, de la ora 12:00, pe arena Philippe Chatrier.

Halep nu e singura jucătoare din România care va evolua azi. Victor Hănescu îl întîlneşte pe Gael Monfils în ultima partidă de pe "Chatrier". De la ora 12:00 mai intră pe teren şi Sorana Cîrstea împotriva Aleksandrei Wozniack pe Terenul 8, o partidă ce trebuia să se dispute ieri, dar a fost amînată pentru azi. Şi Alexandra Cadanţu a fost programată să evolueze de la ora 12:00, pe terenul 14.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
lprep
lprep  •  27 Mai 2014, 15:35

Deci, deja stim de ce Rafa nu va cistiga !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează