SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei Serena Williams, explică de ce Simona Halep și Osaka s-au despărțit de antrenori: „Dacă faci asta, s-a terminat”

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2019 17:51

Patrick Mouratoglou, cel care de 6 ani o antrenează pe Serena Williams, locul 10 WTA, a vorbit despre cele mai recente mutări din tenisiul feminin.

Patrick Mouratoglou a vorbit despre despărțirea dintre Simona Halep, locul 2 WTA, și antrenorul belgian Thierry Van Cleemput, după doar o săptămână, și cea dintre Naomi Osaka, locul 1, și antrenorul Sacha Bajin.

„Este greu să fii un antrenor bun. Ai nevoie de multe calități. Dar ele se pot dezvolta în timp. Trebuie să fii pregătit de la început. Trebuie să te gândești că nu știi totul. Dacă faci asta, s-a terminat. Dacă încerci să faci cu un jucător ce ai făcut cu altul, nu va funcționa. Trebuie să fii deschis și să asculți ca să înțelegi jucătorul.

Trebuie să ceri foarte mult de la tine. E nevoie să ai o relație bună cu jucătorul, să aveți încredere unul în celălalt. E un job tactic, tehnic, dar trebuie și multă pregătire psihologică. E multă muncă și e nevoie de multe calități. De fiecare dată când începi să antrenezi un nou jucător e ca și cum ai fi polițist. Trebuie să găsești indicii, care la fiecare jucător sunt diferite. E ca o aventură”, a declarat Patrick Mouratoglou pentru rtbf.be.

Vezi și:

VIDEO Simona Halep apare în reclama revoluționară promovată de Serena Williams și Nike: „Suntem făcute isterice, iraționale, nebune” » Superspotul care luptă cu sexismul și stereotipurile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
bazinga
bazinga  •  27 Februarie 2019, 12:05
Postat de dinamo100 pe 26 Februarie 2019, 18:45

Muratoglu e un tip inteligent.

Asa crezi tu?

986379311381755
Lengyel Adrian  •  27 Februarie 2019, 09:47
Postat de gerularupeimana pe 26 Februarie 2019, 18:53

Mda, e usor sa dai lectii din postura de antrenor al Serenei. Sa vedem daca dupa Serena mai face performanta si cu altcineva si atunci da, tot respectul, pana atunci insa Serena nu se pune pentru simplul motiv ca ea ar fi facut performanta cu orice antrenor.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazinga
bazinga  •  27 Februarie 2019, 08:58

Si eu in consider un pervers si un periculos pe abjectul asta,care face ""minuni"" cu Williams!Numai el stie ce ""bombonele"" ii da la *** aia diforma,ca sa alerge la tonajul si varsta pe care o are!Toata lumea vede si isi da seama ca Milliams a *** din belsug si ca e o mare *** a tenisului,care n-a mai fost verificata antidoping de ani de zile...ca e mama model si comoara nationala in America....cata ipocrizie!Este un pervers,stie multe magarii si se apuca sa dea lectii....Cui ii pasa ce zice el?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează