SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Se retrage Serena Williams? Antrenorul Patrick Mouratoglou: „Nu știu cât va mai juca. Trebuie să înfruntăm realitatea”

Articol de GSP - Publicat marti, 04 februarie 2020 17:14

Serena Williams (38 de ani, 9 WTA) a pierdut în turul III la Australian Open în fața chinezoaicei Qiang Wang (28 de ani, 29 WTA), scor 4-6, 7-6, 5-7. Patrick Mouratoglou a comentat situația americancei. 

Serena Williams e blocată la borna 23 în ierarhia turneelor de Mare Șlem. Americanca mai are nevoie de unul singur pentru a egala recordul all-time deținut de Margaret Court.

Mouratoglou: „Nu știu câte șanse mai are Serena”

„Trebuie să înfruntăm realitatea, dar Serena crede în continuare că poate câștiga. Altfel nu ar mai păși vreodată pe un teren de tenis. Dacă ea crede, cred și eu. Nu este departe de obiectiv, trebuie doar să schimbăm anumite lucruri.  

Poate trebuie să folosească niște unghiuri diferite, o altă strategie. E optimistă, în ciuda dezamăgirilor pe care le-a trăit la ultimele turnee de Mare Șlem. S-ar putea retrage oricând cu inima împăcată. Are 23 de titluri de anvergură. Mie îmi e dificil să zic câte șanse va mai avea. Nu știu cât timp va mai fi capabilă să joace”, a declarat Mourtatoglou conform tennisworldusa.

Serena e susținută de McEnroe

John McEnroe e cel mai mare susținător al Serenei. Fostul campion american vrea ca sora mai mică a familie Williams să bată recordul lui Margaret Court. Australianca și McEnroe au un conflict din cauza opiniilor homofobe ale sportivei de la Antipozi. 

„Serena, te rog să câștigi încă două trofee de Grand Slam și să o depășești pe Margaret Court. Așa o vom putea lăsa în trecut, acolo unde îi e locul!”
- John McEnroe

VIDEO // Cele mai bune lovituri reușite de Serena la Australian Open 2020 

Vezi și:

Simona Halep, discriminată la Australian Open: „Nu e de mirare că spectatorii au plecat din tribune”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
10155633308976552
Cornel Perju  •  06 Februarie 2020, 02:37
Postat de merace pe 04 Februarie 2020, 19:38

AO dateaza din 1905. Din primele 67 de editii (ultima fiind in 1978), titlul a fost castigat de o australianca in 57 de editii (in rest doar britanice si americance au mai reusit)! Din 24 de titluri GS la simplu, Margaret Court a castigat 11 la AO. Pe vremea aia, participarea din alte tari era destul de redusa. Apoi nici o australianca nu a mai castigat titlul la AO! Cred ca Serena ar merita sa ii egaleze recordul, daca mai poate.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  04 Februarie 2020, 23:15

De ce să se retragă, mai poate juca ani buni la dublu mixt cu Șarapova.

stfb
stfb  •  04 Februarie 2020, 20:12

Ura marxista impotriva crestinei Margaret Court e fara margini , wta-ul si politia trebuia sa se sesizeze la declaratiile ei privind abuzul jucatoarelor cu orientare sexuala gay din circuit impotriva tinerelor jucatoare de 12, 13 , 14 ani pe care le duceau la tot felul de petreceri si abuzau de ele , in schimb nu s-a sesizat nimeni ci Margaret a fost acuzat de homofobie ca asa e in lumea de azi ... Margaret a fost aparat de Dumnezeu - pe Serena a invins-o doua crestine ,fara drept de apel , Halep si Andreescu facandu-si la final cruce (cred ca sunt singureledin circuitCare fac asta), iar serena nu va avea niciodata sansa sa -i depasaca recordul acestei bune si brave femei - Margaret Court .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează