SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Petra Kvitova, mărturie cutremurătoare la Tribunal: „M-am trezit cu cuțitul la gât. L-am prins cu ambele mâini, dar cu stânga am strâns lama” » Declarație incredibilă a atacatorului

Petra Kvitova a depus mărturie contra lui Radim Zondra, acuzat că a atacat-o în propria casă din Prostejov în decembrie 2016 //  FOTO Martin Sekanina (Blesk) +2   FOTO
Petra Kvitova a depus mărturie contra lui Radim Zondra, acuzat că a atacat-o în propria casă din Prostejov în decembrie 2016 // FOTO Martin Sekanina (Blesk)

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 17:26

Petra Kvitova (28 de ani, 2 WTA) a depus astăzi mărturie în procesul contra suspectului Radim Zondra, în atacul suferit de sportivă în decembrie 2016, când a suferit răni grave la mâna stângă

Îmbrăcată în jeans negri, geacă lungă neagră și purtând o geantă mare gri, Petra s-a prezentat azi la Tribunalul Regional din Brno. Un bodyguard a ținut departe pe oricine a încercat să se apropie de finalista de la Melbourne, care a intrat în clădire îngândurată, cu privirea plecată.

Kvitova a depus mărturie contra lui Radim Zondra, acuzat că a atacat-o în propria casă din Prostejov în decembrie 2016.

Cehoaica a vorbit dintr-o încăpere alăturată, ea cerând dinainte să nu fie în același spațiu cu suspectul. Sunetul a fost transmis prin boxe în sala de judecată, iar președintele curții a avut acces și la imagini cu jucătoarea în timp ce răspundea întrebărilor.

A descris cum s-au petrecut lucrurile, cum cineva a sunat la ușă și a spus că a venit să verifice boilerul pentru că era o problemă cu apa caldă. "L-am lăsat să intre în apartament, i-am precizat că am două băi și am mers în cea mare. Mi-a spus să pornesc apa caldă, m-am conformat, dar imediat m-am trezit cu un cuțit la gât, din spate. Am prins cuțitul cu ambele mâini, dar cu stânga am strâns lama", a povestit ea.


*Așa arăta mâna Petrei Kvitova înainte de operație FOTO Radka Kebrle / Institutul de Chirurgie a Mâinii

Cum l-a convins Petra Kvitova pe atacator să plece: „Ia 10.000 de coroane”

Atacatorul a îndepărtat arma, iar Petra a căzut. „Am țipat, era mult sânge pe mine, telefonul era departe, zburase pe covor", a adăugat ea. Apoi s-a ridicat și l-a întrebat ce vrea. I-a oferit cele 10.000 de coroane pe care le avea în casă, iar agresorul a plecat.

Abia apoi Kvitova a putut să sune la Salvare și la Poliție. Ulterior, ea l-a recunoscut pe Zondra într-o acțiune de identificare făcută la secția de poliție, indicându-l dintr-un șir de cinci bărbați.

Miercuri se va continua cu audierea altor doi martori. Președinta Curții, Dagmar Brodovska, a anunțat că procesul nu e finalizat și ca atare verdictul nu va fi cunoscut azi.

Petra nu a dat declarații după ce a părăsit sala de judecată, însă purtătorul ei de cuvânt, Karel Tejkal, a dezvăluit că jucătoarea vrea să lase totul în urmă.

„Am discutat după audiere, deja zâmbea și spunea că, în fine, totul s-a încheiat pentru ea". După atac, ea a suportat o operație complexă la mâna stângă. A revenit pe terenuri în iunie 2017, cucerind titlul de la Birmingham. Anul trecut a câștigat 5 trofee, iar în 2019 unul, la Sydney, și a ajuns în finală la Australian Open.

Cum s-a apărat atacatorul: „E atac de amator”

Zondra a susținut în continuare că nu este autorul atacului. Mai mult, a calificat agresiunea ca "un act de amator".

„Omul nu și-a protejat fața sau mâinile. Casa e la 400 de metri de o secție de poliție. Să te duci așa, fără mănuși, fără să-ți ascunzi chipul, e curată sinucidere", a spus el, repetând că la momentul asaltului se afla în clădirea Napajedl din Zlin, la o revizie.


*Acuzatul Radim Zondra este adus la sala de judecată FOTO Martin Sekanina (Blesk)

Citește și: Petra Kvitova, la tribunal! Adevăratul motiv pentru care cehoaica nu va fi pe teren cu România în Fed Cup

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
lapusneanul
lapusneanul  •  05 Februarie 2019, 21:57
Postat de george1111 pe 05 Februarie 2019, 20:22

Asta incident care sa ti pericliteze cariera .La noi,Halep ,se vaita dupa fiecare musca care i trece prin fata .

doar un prost frustrat putea sa faca o legatura intre patania lui petra si simona..

george1111
george1111  •  05 Februarie 2019, 20:22

Asta incident care sa ti pericliteze cariera .La noi,Halep ,se vaita dupa fiecare musca care i trece prin fata .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează