SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Petra Kvitova, la tribunal! Adevăratul motiv pentru care cehoaica nu va fi pe teren cu România în Fed Cup

Petra Kvitova // FOTO: Guliver/Getty Images
Petra Kvitova // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2019 17:01

Petra Kvitova (28 de ani, 2 WTA) nu va fi prezentă în echipa Cehiei de Fed Cup pentru duelul cu România de la finalul acestei săptămâni. Deși inițial și-a motivat lipsa din echipă spunând că vrea să participe la turneul de săptămâna trecută de la Sankt Petersburg, unde a fost eliminată în sferturi, adevăratul motiv al absenței ar putea fi altul.

Marți, la Curtea Regională de la Brno (Cehia), Kvitova va de pune mărturie împotriva lui Radim Zondra, presupusul atacator care a înjunghiat-o în propria casă în decembrie 2016.  Procesul principal e fixat pentru miercuri, 6 februarie.

Din cauza traumei suferite, Petra a cerut să depună mărturie în absența acuzatului, acest lucru fiind posibil fie printr-un sistem în care martorul este auzit în sala de judecată via cameră și microfon, fie audierile având loc în încăperi separate. 

La audierile precedente, atacatorul a negat că ar fi atacat-o pe Kvitova, mărturisind că nu a văzut-o niciodată pe tenismena din Cehia în afara aparițiilor televizate. În perioada următoare, Radim Zondra urmează să fie supus examinării detectorului de minciuni, test pe care e de acord să-l susțină. 

În prezent, atacatorul se află la închisoare ca urmare a unei sentințe de doi ani și jumătate dictată în toamna anului trecut, însă pedeapsa ar putea ajunge la 12 ani.

petra Kvitova, atacată în propria casă

La finalul lunii decembrie 2016, Kvitova a fost atacată în propria casă de o persoană care pretindea că e instalator, suferind răni serioase la mâna stângă. În urma atacului, nu s-a mai știut dacă Petra va mai putea reveni vreodată pe terenurile de tenis în urma gravelor răni suferite la tendoanele de la mâna stângă, chiar cea cu care lovește mingea.

Ulterior, Kvitova a fost supusă unei intervenții chirurgicale și a reușit până la urmă să revină cu succes în circuit.

Vezi și: Simona Halep a pus mâna pe telefon și a sunat-o pe Petra Kvitova! Ce au discutat jucătoarele care se luptă pentru locul 2 WTA

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
merace
merace  •  04 Februarie 2019, 21:11

Daca procesul ar fi impiedicat-o sa joace in Fed Cup, putea sa ceara o amanare anume ca sa joace pentru nationala. Mai probabil e ca Petra prefera sa se concentreze pe turnee, ca sa aspire la locul 1 mondial, o performanta care inca ii lipseste din palmares. E dreptul ei, e cariera ei.

lapusneanul
lapusneanul  •  04 Februarie 2019, 18:56

asa e ma jurnalistule, daca juca sambata si duminica, nu avea cum sa se prezinte marti la tribunal...hahaha....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează