SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

A eliminat-o pe Cîrstea, apoi a trecut la proteste: „Nu sunt de acord, nu ar trebui lăsați să joace”

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 14:50 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 16:39

Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA) a trecut de Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) în semifinale la Miami, scor 7-5, 6-4, apoi a protestat la adresa sportivilor ruși și bieloruși.

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat oficial că jucătorii din Rusia și Belarus pot juca la All England's Club, dar trebuie să respecte un set de reguli stricte. Anul trecut, prezența lor a fost interzisă, iar Kvitova e de părere că trebuia să se procedeze astfel și în această vară (3-16 iulie).

Informații de ultimă oră din procesul Simonei Halep: „Este ciudat ce se întâmplă. Au refuzat probele”
DOPAJ
Informații de ultimă oră din procesul Simonei Halep: „Este ciudat ce se întâmplă. Au refuzat probele”

Kvitova protestează: „Nu sunt de acord ca rușii și bielorușii să joace la Wimbledon”

„Eu cred că rușii și bielorușii nu ar trebui lăsați la Wimbledon. După părerea mea, ei nu ar trebui să fie lăsați nici la Jocurile Olimpice. Eu sunt de partea ucraineană în acest caz.

Și înainte de toate, sunt împotriva războiului. Sunt foarte neliniştită pentru poporul ucrainean şi jucătorii din Ucraina”, a declarat Kvitova după meciul cu Sorana. 

Cehoaica este dublă campioană la Wimbledon, cu trofee obținute în 2011 și 2014.

Wimbledon a luat decizia finală: sportivii din Rusia și Belarus pot participa în turneu

În numele All England Club și al Comitetului de Management al Wimbledon, dorim să oferim o actualizare cu privire la înscrierile la competiția din acest an. Intenția noastră actuală este să acceptăm înscrierea jucătorilor ruși și belarusi, sub rezerva că aceștia să concureze ca sportivi neutri și să respecte condițiile adecvate.

Acestea vor interzice expresiile de sprijin pentru invadarea Ucrainei de către Rusia sub diferite forme și vor interzice intrarea jucătorilor care primesc finanțare din partea statelor ruse și/sau belaruse (inclusiv sponsorizarea companiilor operate sau controlate de state) în legătură cu participarea lor la Wimbledon.

Condițiile au fost dezvoltate cu atenție printr-un dialog constructiv cu Guvernul Regatului Unit, LTA și organismele internaționale ale părților interesate din tenis și sunt aliniate cu ghidurile publicate de Guvern pentru organismele sportive din Marea Britanie

- comunicat Wimbledon

Citește și:  

Momentul în care s-a rupt totul pentru Sorana Cîrstea cu Kvitova: „A revenit la tenisul neinspirat și deficitar”
MIAMI OPEN
Momentul în care s-a rupt totul pentru Sorana Cîrstea cu Kvitova: „A revenit la tenisul neinspirat și deficitar”
Ce urmează pentru Sorana Cîrstea: „E un haos general în WTA” » Următorul turneu la care participă
WTA
Ce urmează pentru Sorana Cîrstea: „E un haos general în WTA” » Următorul turneu la care participă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (73)
MaxiP
MaxiP  •  03 Aprilie 2023, 11:16
Postat de GeorgePhoenix59 pe 01 Aprilie 2023, 15:55

Sportivii rusi si belarusi nu trebuie sa participe la competitii sportive ! Ei sunt complicii lui Putin !( indirect ) !

Aoleu, înseamnă că noi suntem complici de-ai lui Iohannis și Ciuca? Ca merg singur sa ma predau politiei.

MaxiP
MaxiP  •  03 Aprilie 2023, 11:14
Postat de DoarDiviziaB pe 01 Aprilie 2023, 18:59

Hai sa iti desenez daca nu intelegi desi s-ar putea sa nu te ajute din cauza intelectului. Daca rusii din ucraina nu ar fi declarat regiune autonoma in Donbas nu s-ar fi intamplat nimic. Ucraina doar isi apara teritoriul in urma unor actiuni extremist separatiste incepute de rusi in 2014. Cred ca sti asta insa faci pe sti tu cine. De asemenea inteleg ca cel mai probabil esti adeptul teoriei conspiratiei si esti rezultatul indoctrinarii rusesti insa nu cred ca este normal sa iti afisezi lipsa de intelect pe aici. Sa iti mai explic altfe: daca rusii nu faceau nimic in Ucraina totul era linsitit pe acolo. S-au decis rusii sa rupa bucati din Ucraina si tu te astepti ca ucrainienii sa stea cu mainile in san? Inteleg ca tu asa ai proceda pentru ca esti genul de persoana denumita generic "las" insa nu cred ca toti sunt ca tine si nici nu trebuie sa fie ca tine. Cauta pe net despre memoradumul de la Budapesta si o sa vezi ca Rusia a garantat integritatea Ucrainei nu ceea ce a facut in Donbas si Crimeea. S-a suparat Rusia ca nu a mai vrut Ucraina sa fie capra lor de muls si au decis sa ii atace, suparati de faptul ca ucrainienii au ales altfel. Dragul meu putinist as vrea sa sti ca fiecare tara are dreptul sa isi apare granitele si sa adere la orice alianta fara sa ii fie frica de stapani tai rusi.

Ok, sa înțelegem ca ucrainienii sunt niște mari curajoși care își apară tara? Mie mi se pare propaganda. Eu din ce am văzut, o mare parte a fugit din tara la primele atacuri. E dovada de lașitate? Nici măcar nu as spune asta, aceste conflicte ar trebui rezolvate diplomatic. Interesul menținerii granițelor unui stat revin la nivel politic și exista o instituție vizata sa apere acest interes. Acum să-mi fie cu iertare, om fi devenit mai lași, dar cu toată dragostea fata de patria mama, în secolul 21 sa stai sa mori pe câmpul de lupta... Pt o tara ca Ucraina, în care vorba fie între noi, nu cred ca se trăiește mai bine decât la noi în tara. Vor sânge, te refugieze, e cel mai înțelept mod de a te proteja pe tine și propria familie, nu mi se pare curaj sa mori pentru ceva ce ar trebui rezolvat diplomatic, mi se pare doar prostie.

MaxiP
MaxiP  •  03 Aprilie 2023, 11:05
Postat de boierasul pe 01 Aprilie 2023, 19:37

Alt prost care își dă cu părerea despre pandemie)))))))) "tot globul pământesc imunizat"))))) Când vaccinul nu garanta că nu iei virusul))))) iar mulți care au făcut vaccinul au luat virusul))) unde este imunizarea vaccinatilor prostul copiilor???))))))))

Când va apărea vaccinul stratului ex-corporal nu vei lua virusul, în rest orice vaccin oferă protecție fata de un agent patogen cu care iei contact, nu ai cum sa nu iei virusul, vaccinul nu poate împiedica contactul, ci poate limita multiplicarea acestuia. E o chestiune de logica, nu știu cum se poate gândi cineva ca nu iei agentul patogen când vaccinul ca definiție îți oferă o protecție interna și nu lipsa contactului cu agentul patogen, care e cam greu de obținut altfel decât prin evitarea directa a acestuia.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează
Close