SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIA

Se întoarce în Australia înainte de 2025?! Prim-ministrul îi dă speranțe lui Djokovic: „Are oportunitatea asta”

Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages
Novak Djokovic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 10:37 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 11:05

Scott Morrison (53 de ani), prim-ministrul Australiei, spune că Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) ar putea reveni în Australia înainte ca interdicția de 3 ani de a intra în țară, primită în urma anulării vizei, să ajungă la final.

Duminică, Novak Djokovic a fost expulzat din Australia după ce a pierdut recursul privitor la decizia ministrului Imigrării de a-i anula viza.

Cum Djokovic nu a avut succes în încercarea de a întoarce decizia ministrului în instanță, legile de imigrare din Australia spun că acesta nu are dreptul să mai primească viză de acces în țară timp de 3 ani, decât dacă ministrul Imigrării decide că există motive convingătoare în favoarea acestui scenariu.

Novak Djokovic a aterizat în Belgrad » Fanii l-au așteptat pe aeroport
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic a aterizat în Belgrad » Fanii l-au așteptat pe aeroport

Novak Djokovic ar putea reveni în Australia mai devreme de 2025

Desfășurarea evenimentelor din ultimele zile îl pune pe Novak Djokovic în pericolul de a nu putea participa la Australian Open, turneul său favorit, cel puțin până în 2025, când va avea 37 de ani!

Totuși, există perspective încurajatoare pentru sârb. Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a declarat că Nole ar putea fi primit la Antipozi „în circumstanțele potrivite”.

„Nu voi spune ceva care să nu-i permită ministrului să ia deciziile pe care trebuie să le ia.

Interdicția se întinde pe 3 ani, dar persoanele în cauză au posibilitatea de a se întoarce mai devreme, în circumstanțele potrivite, care ar fi luate în considerare în respectivul moment”, a declarat prim-ministrul la un post de radio australian, citat de Sky Sports.

Așadar, există posibilitatea ca Novak Djokovic să solicite permisiunea de a evolua la Australian Open în 2023!

Îmi voi lua ceva timp pentru mă odihni și a mă recupera, înainte să fac și alte comentarii. Sunt extrem de dezamăgit pentru hotărârea de a-mi fi respinsă cererea de revizuire judiciară a decizie de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Nu mă simt confortabil că atenția în ultimele săptămâni a fost ațintită asupra mea și sper că acum putem să ne concentrăm cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Le urez tuturor jucătorilor, oficialilor turneului, staff-ului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu.

- Novak Djokovic

Citește mai multe știri din tenis: 

Prima înfrângere pentru România la Australian Open: Irina Bara, eliminată în primul tur

Rafael Nadal, debut în forță la Australian Open » Start în campania pentru titlul #21

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
demolarii
demolarii  •  17 Ianuarie 2022, 12:26

Este evident că Australia si-a castigat o imagine negative. Nu pentru regulile privind covidul, ci pentru ca a pus un om într-o situație neplăcută. Australieni puteau sa-si asume și sa-i comunice din start lui Djokovic ca nu va fi primit.....dar au preferat să facă acest spectacol de presa.....

adriann_
adriann_  •  17 Ianuarie 2022, 12:01

Singurul raspuns potrivit al lui Nole este: "pentru mine circumstantele potrivite sunt alea in care n-o sa mai fii tu prim-ministru".

Vezi toate comentariile (2)
Comentează