SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Prima reacție a lui Nadal după retragerea de la Turneul Campionilor: ”Meritam un final de an mai bun” + Cine îi va lua locul în grupă

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 10:52

Rafael Nadal (numărul 1 ATP) a fost învins David Goffin (numărul 8 ATP) în primul meci la Turneul Campionilor, scor 6-7, 7-6, 4-6, apoi a anunțat că se retrage din cauza problemelor de la genunchiul drept.

"Sezonul meu s-a încheiat. Mi-am dorit enorm să joc, am încercat din greu, am făcut tot ce este posibil pentru a fi pregătit să evoluez la Londra. Dar este vorba despre durere.Nu am destulă putere pentru a continua această competiție", a spus Rafael Nadal luni noaptea al conferința de presă. 

"E un miracol că a fost un scor atât de strâns. Chiar dacă aș fi câștigat eram hotărât să renunț la acest turneu pentru că mi-a fost greu să joc. Nu puteam să mă mișc, să mă sprijin, nu puteam să schimb direcția, Sunt lucruri de bază de care ai nevoie pentru a concura la un nivel înalt", a subliniat Nadal.

Liderul mondial a început să aibă din nou probleme la genunchiul drept, este vorba de data aceasta despre o suprasolicitare a tendonului rotulian, de la turneul de la Paris, când a fost nevoit să se retragă din sferturile de finală.

"Nu mă simt frustrat. Sunt o persoană pozitivă. Încerc să nu exagerez cu celebrarea atunci când lucrurile merg bine și nici să fac mari dame din cele rele. E adevărat că nu-mi place că sezonul acesta de vis să se încheie așa. Meritam un final mai bun, dar sportul nu-i este dator nimănui cu nimic", a mai spus Rafa. În 2017, Nadal a câștigat șase turnee, dintre care două de Mare Șlem, două de Masters 1000 și două ATP 500. Locul lui va fi luat de prima rezervă, Pablo Carreno Busta

"Merg acasă să mă odihnesc. Vreau să mă bucur de lucrurile pe care nu pot să le fac în timpul anului și trebuie să urmez tratamentul adecvat. A fost un sezon lung și e momentul să mă deconectez. Când genunchiul îmi va permite îmi voi relua pregătirea pentru 2018" - Rafael Nadal

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mariancito
mariancito  •  14 Noiembrie 2017, 12:52

Acela este programul de MÂINE de la ATP Nitto finals, nu de azi! astăzi joacă cealaltă grupă!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează