SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

Novak Djokovic a PIERDUT apelul și NU va putea juca la Australian Open 2022!

Novak Djokovic, surprins de fotoreporteri în drumul spre sala de judecată / Sursă foto: Imago Images
Novak Djokovic, surprins de fotoreporteri în drumul spre sala de judecată / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 06:34 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 10:53

Novak Djokovic a pierdut procesul privind anularea vizei sale și nu va putea participa la Australian Open 2022. Decizia a fost luată în unanimitate de o instanță federală.

UPDATE 08:53 Novak Djokovic a pierdut procesul!

Novak Djokovic nu a avut câștig de cauză în procesul desfășurat în acestă dimineață. Decizia a fost luată în unanimitate, anunță presa din Australia. Astfel, marele campion sârb nu va fi prezent la startul Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori de-a lungul carierei. 

Reacții dure din Serbia după ce Djokovic a pierdut procesul: „O decizie scandaloasă și o pată pe întreaga Australie!” + cum a comentat președintele
Australian Open
Reacții dure din Serbia după ce Djokovic a pierdut procesul: „O decizie scandaloasă și o pată pe întreaga Australie!” + cum a comentat președintele

Cei trei judecători au respins apelul lui Djokovic, oferind câștig de cauză guvernului australian. Nole va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și nu mai are posibilitatea de a face apel, anunță The Age. Următorul pas va fi deportarea sârbului din Australia.

Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”

Curtea a specificat că „trebuie clarificat, acesta nu este un apel împtriva deciziei, ci este o aplicație în fața Curții de a revizui decizia ministrului din punct de vedere legal, dacă cele trei motive date pentru anulare sunt legale”

Pe tabloul principal, acolo unde Djokovic era favorit #1, locul sârbului va fi luat de un lucky-loser. Daniil Medvedev și Alexander Zverev rămân acum marii favoriți la câștigarea turneului de la Melbourne.

Ilie Năstase, despre „cazul Djokovic”: „E vina lui! Mi s-a părut dubios ce a făcut”
AUSTRALIAN OPEN
Ilie Năstase, despre „cazul Djokovic”: „E vina lui! Mi s-a părut dubios ce a făcut”

UPDATE 08:40 Decizia în privința lui Novak Djokovic va fi anunțată imediat

În jurul orei 08:45, judecătorii vor reveni în sala de judecată pentru a anunța decizia luată în cazul lui Djokovic. Solicitarea avocaților sârbului este ca Nole să fie eliberat în 30 de minute, dacă verdictul va fi una favorabil lui.

UPDATE 07:15 Novak Djokovic, programat de organizatorii de la Australian Open

Între timp, organizatorii de la Australian Open au anunțat programul zilei de luni. Deși procesul lui Djokovic încă nu s-a încheiat, sârbul e programat să joace împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic în ultimul meci din sesiunea de seară de pe Rod Laver Arena. În cazul în care se va decide expulzarea lui, locul lui Nole de pe tablou va fi luat de un lucky-loser.

Procesul lui Novak Djokovic s-a încheiat! Decizia va fi anunțată în scurt timp

În acest moment, Curtea Federală din Melbourne se află în pronunțare.

Procesul lui Djokovic a început la ora 00:30, ora României, iar pledoariile avocaților au durat aproximativ cinci ore. Decizia finală urmează să fie anunțată în cursul zilei. James Allsop, Anthony Besanko și David O’Callaghan sunt cei trei judecători care urmează să limpezească situația liderului mondial ATP, transmite CNN

Este un caz foarte complicat și este imposibil de ajuns la un acord între cei trei judecători atât de repede, dar cazul va fi soluționat cu celeritate din cauza implicațiilor sale.

- James Allsop, șeful completului de judecată

Cum au argumentat avocații

Ce s-a întâmplat în cele cinci ore în care avocații și-au susținut pledoariile? Nicholas Wood, avocatul lui Djokovic, a încercat să respingă ideea conform căreia clientul său ar fi o amenințare pentru ordinea publică, așa cum Alex Hawke, ministrul Imigrării, afirmase vineri. 

Apărătorul legal al sârbului a mai spus că opiniile lui Nole cu privire la vaccinare au fost distorsionate și că în presă au fost prezentate variante trunchiate ale opiniilor sale.

În replică, avocatul guvernului, Stephen Lloyd, a enunțat mai multe acțiunile ale lui Djokovic considerate că ar fi alimentat sentimentul anti-vaccinare din rândul populației, printre care și prezența acestuia la un eveniment deși era infectat cu COVID-19

De asemenea, apărătorii guvernului au spus că iau în calcul consecințele și tulburările de ordin public pe care o eventuală deportare le-ar avea în rândul populației.

Influența lui Djokovic nu se limitează doar asupra anti-vacciniștilor. El e o persoană foarte importantă care, în multe moduri, este un model pentru mulți oameni. Astfel, părerile lui anti-vacciniste ar fi mai puternice pentru australienii anti-vaccciniști. 

Oamenii se folosesc mereu de sportivi de înalt nivel pentru a-și promova ideile și cauzele. Legătura lui cu acest subiect, fie că vrea el sau nu, este palpabilă. 

- Stephen Lloyd, avocatul guvernului

Viza lui Novak Djokovic, anulată pentru a doua oară! Urmează deportarea?

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de Australian Open, situația liderului ATP este încă neclară, iar acesta nu știe dacă va participa la turneul pe care l-a câștigat de 9 ori în carieră.

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis vineri o nouă revocare a vizei lui Novak Djokovic. Ulterior, sârbul a fost reținut sâmbătă dimineața de autoritățile de frontieră din Melbourne și plasat din nou în detenție. 

Dacă Djokovic nu are succes în apelul său, legile spun că acesta ar putea să nu mai primească altă viză pentru intrarea în Australia vreme de 3 ani.

Totodată, dacă Djokovic nu va fi la start, de la competiția din acest an vor lipsi campionii ultimelor 12 ediții (Novak Djokovic - de 8 ori campion, Roger Federer - 3 trofee și Stan Wawrinka, câștigător în 2014).

EXCLUSIV „O să aibă o imagine extraordinară printre cei nevaccinați” » Ilie Năstase, reacție fermă în „cazul Djokovic”: „E vina lui, eu nici nu m-aș fi urcat în avion!”

Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”

Primele mesaje după decizia în cazul lui Djokovic » Ce jucătoare îi ia apărarea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (79)
iull
iull  •  16 Ianuarie 2022, 17:57
Postat de albalbastru72 pe 16 Ianuarie 2022, 14:31

Trebuia legitimat de fcsb si turneul sa fie la Cluj,pariu ca juca?

Pai la Cluj a fost vara festivalelor electronice internationale cu sute de mii de participanti, in plina pandemie :))) Orice iti poti imagina se poate face la Cluj, Boc e alt gen de (fost) ministru, el militeaza pentru daramarea oricaror granite posibile. Ii faceai statuie lui Djacovic de la primul turneu castigat!

albalbastru72
albalbastru72  •  16 Ianuarie 2022, 14:31

Trebuia legitimat de fcsb si turneul sa fie la Cluj,pariu ca juca?

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  16 Ianuarie 2022, 14:30
Postat de mosvasile pe 16 Ianuarie 2022, 10:28

Numai ca judecatorul a hotarat ca are dreptate!Pana s-a amestecat...politicul,care a venit cu...binele public!Pai si „tovarasul”Stalin era de parere ca individul ca atare-cu sufletul si cu mandria lui-nu face doi bani si ca tot ce conteaza e...binele intregului popor!

Asta-cu„interesul-public sau national sau de securitate-e veche!Si a fost justificare pentru multe crime-adevarate-chiar daca nu era nici un razboi intre state!Ce naiba,n-ai vazut nici macar filmele cu James Bond?!

Vezi toate comentariile (79)
Comentează