SPORTURI  »  TENIS  »  DOCUMENTAR

EXCLUSIV Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”

Tudor Giurgiu, alături de Rafael Nadal / Sursă foto: instagram @tudor_giurgiu +26   FOTO
Tudor Giurgiu, alături de Rafael Nadal / Sursă foto: instagram @tudor_giurgiu

Articol de - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 06:55 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 09:23

Regizorul Tudor Giurgiu (49 de ani), creatorul Festivalului internațional de film Transilvania (TIFF), lucrează la un documentar de amploare dedicat lui Ilie Năstase, primul număr unu mondial din istoria ATP.

Unul dintre cei mai apreciați regizori ai României, Tudor Giurgiu a acceptat să vorbească într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre documentarul „Nasty”, care ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în 2023. 

Zilele trecute, Tudor Giurgiu și echipa sa au vizitat academia lui Rafael Nadal din Manacor. Spaniolul e primul nume mare care a filmat pentru lungmetrajul ce urmărește să omagieze viața și cariera irepetabilului Ilie Năstase.

Ilie Năstase, la 75 de ani » Cei 2 jucători pe care ar fi vrut să îi înfrunte de ziua lui: „I-aș putea fi tată, dar cred că m-aș descurca”
WTA
Ilie Năstase, la 75 de ani » Cei 2 jucători pe care ar fi vrut să îi înfrunte de ziua lui: „I-aș putea fi tată, dar cred că m-aș descurca”

Tudor Giurgiu: „Urmează interviuri cu mari foști și actuali campioni”

„Proiectul pentru care am filmat cu Nadal se cheamă «Nasty», e un documentar despre viața si cariera lui Năstase, despre epoca tenisului de altădată (anii '70) versus cea de azi. 

Am filmat cu Ilie, urmează interviuri cu mari foști și actuali campioni, de la Connors, McEnroe, Stan Smith la Djokovic, Becker, Yannick Noah, etc. Sper să îl terminăm în 2023, e mult de lucru ș mult footage de arhivă de găsit/cumpărat”, a dezvăluit Tudor Giurgiu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”
Tudor Giurgiu și echipa sa, în vizită la Academia lui Nadal

Tudor Giurgiu: „Nadal e profi, la obiect. Toni e mare fan Năstase”

Regizorul a vorbit și despre lucrurile care l-au impresionat în timpul vizitei la ultramoderna academie a lui Rafa Nadal, de 20 de ori campion de Mare Șlem și unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor. 

Printre altele Tudor Giurgiu a aflat că unchiul Toni, cel care l-a dus pe nepotul său pe culmile gloriei, e un uriaș fan al lui Ilie Năstase. 

„Nadal e profi, la obiect, am rămas impresionat de poveștile sunetistului spaniol care mi-a descris în detaliu ce a făcut Nadal cu Academia, cum se implică în școlarizarea copiilor din familii sărace, etc

Interviul cu Toni Nadal a fost însă excepțional, omul e mare fan Năstase”, a spus Tudor Giurgiu, pentru GSP.ro. 

Am întâlnit un om generos, modest, un fan Nãstase, care a pus bazele unei Academii de tenis incredible. Rafa Nadal Academy e un loc mindblowing!

- Tudor Giurgiu, pe Instagram, imediat după interviul cu Rafa Nadal

Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”
Regizorul Tudor Giurgiu

CV Tudor Giurgiu

  • Data și locul nașterii: 20 iunie 1972, Cluj
  • Ocupație: regizor, scenarist, producător, preşedintele TVR (2005 - 2007), fondator şi preşedinte al TIFF, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (2002 - prezent)
  • Filmografie (regizor): „Legături bolnăvicioase” (2006), „Nunţi, muzici şi casete video” (2008), „Superman, Spiderman sau Batman” (2011) 
  • Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj), „Despre oameni şi melci”, 2012- Premiul Publicului la GalaGopo), „De ce eu?” (2015 - selectat în secţiunea Panorama a Festivalului de la Berlin)
Ilie Năstase, foto: GSP
Ilie Năstase și Brigitte Pastramă, foto: Imago
Ilie Năstase, foto: GSP
Ilie Năstase, foto: GSP
Ilie Năstase, foto: GSP
+22 FOTO

Recorduri din tenis în care apare numele lui Ilie Năstase:

  • locul 7 într-un clasament al finalelor jucate în carieră, cu 96 de ultime acte disputate, pe primul loc e Jimmy Connors cu 164
  • locul 9 într-o ierarhie a semifinalelor jucate în carieră, cu 132, pe prima poziție e Jimmy Connors cu 235
  • locul 6 într-o ierarhie a meciurilor jucate în carieră, 1.077 dintre care a câștigat 776, fapt ce-l plasează pe poziția a noua într-o ierarhie all-time
  • 27 de trofee pe zgură a câștigat Ilie Năstase în carieră, el ocupând poziția a șaptea într-un clasament all time a titlurilor cucerite pe această suprafață, podiumul fiind ocupat de Vilas și Nadal, 49, și Muster 40
  • 334 de meciuri pe zgură a câștigat Ilie Năstase în carieră, un total care îl plasează pe locul 8 într-un clasament dominat de Guillermo Vilas cu 659
  • locul 3 într-un clasament al titlurilor cucerite într-un singur sezon. În 1973, Năstase a cucerit 15 trofee, doar Rod Laver cu 18, în 1969, și Guilermo Vilas cu 16, în 1977, l-au depăşit
  • 121 de meciuri a reușit să câștige Ilie Năstase în 1973, total ce-l plasează pe al doilea loc într-o ierarhie care ține cont de succesele dintr-un singur sezon. Doar Vilas a reușit mai multe, 134 în 1977
  • 4 Turnee ale Campionilor a câștigat Ilie Năstase în carieră, doar Federer (6), Sampras, Lendl și Djokovici (5) au mai multe

Citește și alte știri din tenis:

„Nu trebuie să fii arogant, trebuie să ai dubii” » Rafael Nadal despre Novak Djokovic: „Ca mentalitate, e ca o mașinărie”

FOTO România - Peru 2-0, în prima zi a duelului din Cupa Davis » Victorii clare pentru Frunză și Copil

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
467805250305988
Vali Macovei  •  01 Decembrie 2021, 15:37

Ilie Nastase, ca multe alte genii ale sportului, are un caracter poate dificil, poate arogant, uneori greu de înțeles. Dar pe teren am vazut un campion unic, incredibil, intr-o vreme cand tenisul se juca mai mult pe talent decât pe forță fizica. Sunt curios să vad acest documentar.

roaitavasile
roaitavasile  •  29 Noiembrie 2021, 06:11

Un regizor care nu are în vocabular un echivalent romanesc pentru cuvântul mindblowing, constituie o problema pentru cultura națională.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  28 Noiembrie 2021, 13:43

Asta i un fomist de bucuresti pe care il sponsorizeaza boc sa faca un *** la care ii zice festival in cluj. Baga bani in filme vechi comuniste la care nici dracu nu se uita pe vremuri, si invita niste mortaciuni fomiste sa le de a bani si premii. Nu stiu cat i se intoarce inapoi lui boc in buzunar din suma alocata, dar nu mai folositi cuvinte gen mare regizor, zero barat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează