SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Meciul anului?! Nadal, victorie fabuloasă în fața lui Alcaraz, după un „thriller” de peste 3 ore » Noua senzație din ATP, aproape de succesul carierei

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la finalul partidei de la Indian Wells / Sursă foto: Imago Images
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la finalul partidei de la Indian Wells / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 martie 2022 07:01 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 09:45

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) l-a învins în această dimineață pe compatriotul Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP), scor 6-4, 4-6, 6-3, în cea de-a doua semifinală de la Indian Wells. Campionul de la Australian Open s-a impus la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri ale anului, întins pe durata a trei ore și 12 minute. 

  • În ultimul act de la Indian Wells, Nadal îl va întâlni pe americanul Taylor Fritz (24 de ani, 20 ATP), cel care a trecut în semifinale de Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP), scor 7-5, 6-4. Finala va avea loc de la ora 00:00, în direct la Eurosport 2.

Duelul generațiilor din cea de-a doua semifinală de la Indian Wells a produs una dintre cele mai strălucitoare partide din 2022. Nadal și Alcaraz, prezentul și viitorul tenisului mondial, au oferit o confruntare plină de dramatism și execuții impresionante.

Carlos Alcaraz, antrenat de fostul lider mondial Juan Carlos Ferrero, a început fulminant partida, făcându-i break lui Nadal încă din primul game. Puștiul din Spania a dominat startul de meci, pedepsindu-l Nadal cu loviturile sale extrem de agresive de pe linia de fund. 

Doar că Rafa, cu o serie de 19 victorii consecutive în circuit, și-a dat seama că trebuie să-și ridice serios nivelul pentru a avea șanse în fața mult mai tânărului său adversar, despre care vorbea la superlativ înaintea meciului. Ceea ce a și reușit.

Nadal a început să joace mai variat și să-i întindă capcane lui Alcaraz. Și-a luat break-ul înapoi, pentru ca la 5-4 presiunea pusă pe serviciul lui Carlos să-și spună cuvântul. Rafa reușea cumva să câștige primul set, însă Alcaraz nu-și spusese ultimul cuvânt în meci.

Rafael Nadal - Carlos Alcaraz, set secund în condiții imposibile

A urmat un set secund straniu, perturbat serios de vântul care a început să sufle puternic în California. Deranjați serios de noile condiții, Nadal și Alcaraz au încercat minute în șir să „îmblânzească” intemperiile, cel care s-a adaptat mai bine condițiilor fiind, surprinzător, Alcaraz. 

Acesta a câștigt un game maraton de 20 de minute pe serviciul lui Nadal - în ceea ce a rerezentat momentul psihologic al setului secund - apoi a închis manșa la 4, trimițând partida în decisiv.

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, set decisiv de mare calitate

Condițiile meteo nefavorabile s-au oprit la puțin timp după începutul setului trei, iar Nadal și Alcaraz au început din nou să „livreze”, oferind un set de mare calitate.

Cei doi au trecut peste impreciziile din setul anterior și au scos tot ce au mai bun din arsenalul extrem de variat pe care-l dețin. Au rezultat numeroase puncte de mare calibru, iar Alcaraz n-a fost deloc departe să producă surpriza. La 2-2, senzația de 18 ani a avut trei mingi de break, toate salvate magistral de Rafa

A fost momentul în care fostul lider mondial a intrat în cel mai bun pasaj al său din meci: a pus din ce mai multă presiune pe Alcaraz, a făcut break la prima oportunitate și, în ciuda durerilor apărute în zona pectorală, a reușit să închidă meciul pe propriul serviciu, după trei ore și 12 minute.

Rafael Nadal - Taylor Fritz, finala de la Indian Wells

Nadal s-a calificat în cea de-a patra finală a anului, păstrându-și intactă seria de invincibilitate. După ce a câștigat la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco, ibericul vizează un al patrulea titlu calendaristic, dar și titlul #4 în turneul californian, unde s-a mai impus în 2007, 2009 și 2013.

Îl așteaptă în ultimul act un Taylor Fritz în formă, cel care, începând se săptămâna viitoare, va deveni cel mai bine clasat jucător american.

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Carlos Alcaraz

Citește și alte știri din tenis:

Ce urmează pentru Simona Halep: turneele la care vrea să joace după Indian Wells

Meciul Simonei Halep l-a enervat pe Ilie Năstase: „Am închis televizorul!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
cristealaur1948
cristealaur1948  •  20 Martie 2022, 19:09

Sa fii penibil, e una, sa o si dezvolti....fii fan for ever....

iulihenry14
iulihenry14  •  20 Martie 2022, 16:20
Postat de fansteaua4ever pe 20 Martie 2022, 08:40

strambu asta de Nadal alearga la 35 de ani mai bine decat unu de 18 ani...traiasca medicina moderna si trisorii nadal si djokovici

Asa e. Acu hai du-te inapoi la bucatarie ca iese acidu din Newmarkt. Baga 2 oua cu carnati si dupa plangi pe internet ca unii care au fost sportivi toata viata se misca bine la 35 de ani.

fansteaua4ever
fansteaua4ever  •  20 Martie 2022, 08:40

strambu asta de Nadal alearga la 35 de ani mai bine decat unu de 18 ani...traiasca medicina moderna si trisorii nadal si djokovici

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close