SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

ROGER FEDERER - JOHN ISNER // Finală cu un jucător care sparge plafonul! Replică haioasă primită de Federer de la fetele lui: „Au făcut ele unele calcule”

Roger Federer are 3 titluri la Miami, cucerite în 2005, 2006 și 2017, și o finală pierdută în 2002, foto: Reuters +1   FOTO
Roger Federer are 3 titluri la Miami, cucerite în 2005, 2006 și 2017, și o finală pierdută în 2002, foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2019 12:36

Roger Federer, 37 de ani și nr 5 ATP, și John Isner, 33 de ani și nr 9 ATP, joacă azi pentru trofeul de la Miami, un turneu în care noul val și-a făcut simțită prezența, dar al cărui ultim act va fi disputat tot de doi veterani. Televizarea e la ora 20:00, pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport. 

Dacă în tenisul feminin e posibil ca o puștoaică de 18 ani să câștige un trofeu important, cel masculin încă e sub dominația sportivilor experimentați.

Dovada: Roger Federer, 37 de ani, și John Isner, 33 de ani, au trecut în semifinalele turneului de la Miami de doi adolecenți care promit. Întâmplător sau nu, ambii canadieni, la fel ca tânăra campioană de la Indian Wells.

Elvețianul l-a învins vineri noapte pe Denis Shapovalov, 19 ani, cu 6-2, 6-4, în timp ce americanul l-a depășit pe Felix Auger-Aliassime, 18 ani, cu 7-6(3), 7-6(4).

"Le-am spus fetelor mele înainte să intru pe teren că adversarul meu nici nu era născut când eu jucam deja în circuit", a dezvăluit la conferința de presă Roger, care a devenit profesionist în 1998. A continuat amuzat: "Ele au făcut unele calcule și au zis : «Hey, e chiar tânăr», iar eu le-am răspuns: «De fapt, eu sunt foarte bătrân»".

Ca la 11 metri

Finala de la Miami este a 50-a în turneele de Masters 1000 pentru Federer, niciun alt jucător neatingând acest număr deocamdată. Adversarul său este la a cincea.

"Îmi place să privesc jucătorii cu un serviciu puternic, să văd dacă pot da as în fiecare secundă sau la fiecare punct. E incitant, e ca și cum la fotbal te uiți la lovituri de la 11 metri. În finală o să joc rolul unui portar, voi fi pregătit să dau cât mai multe mingi înapoi", a spus Federer la interviul de pe teren pentru ESPN.

John Isner este campionul en-titre de la Miami.

"Am spus înainte de startul competiției că nu cred că-mi pot apăra trofeul cucerit anul trecut, dar iată-mă aici. Sunt foarte fericit!", a subliniat americanul cu înălțime de 2,08 m.

27-22este raportul dintre finalele câștigate și cele pierdute de Roger Federer în turneele Masters 1000, în timp ce adversarul său e la 1-3

100 de turnee100 de turnee a câștigat Roger Federer în carieră, în timp ce Isner are 14 în palmares

5-2 este scorul în întâlnirile directe dintre Roger Federer și John Isner, ultima petrecându-se la Paris, în 2015, când s-a impus americanul

Vezi și:

VIDEO Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA după ce Barty a învins-o pe Pliskova în finala de la Miami

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close