SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Roger Federer - John Millman // VIDEO Revenire magistrală a lui Federer! Elvețianul era OUT din turneu, dar a urmat un final nebănuit

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 14:47

Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open după o victorie de-a dreptul dramatică reușită în fața australianului John Millman (30 de ani, 47 ATP). Elvețianul s-a impus în tie-break-ul decisivului, după un meci de peste 4 ore, scor 4-6. 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8). 

Startul meciului de azi a demonstrat încă o dată ce impact poate avea istoricul meciurilor directe dintre cei doi jucători. Millman, care îl eliminase pe Federer de la US Open 2017, a intrat extrem de hotărât în meci, luându-l prin surprindere pe elvețian. Australianul a fost jucătorul mai percutant pe durata primei manșe, pe care a câștigat-o cu 6-4.  

Pierderea primului set nu l-a lăsat descumpănit  pe Federer. Roger, care arătase un nivel bun de tenis în primele două tururi, a început să facă mai mult diferența cu serviciul, injectând un plus de agresivitate loviturilor sale. Federer și-a adjudecat următoarele două seturi la 6 și la 4, lăsând impresia că va reuși să închidă partida în favoarea sa. 

Doar că Millman n-a abandonat lupta și și-a scos din arsenal cel mai bun tenis al său. Un break reușit de australian în setul patru a trimis confruntarea de pe „Rod Laver” în decisiv. 

Setul decisiv, de un dramatism aparte

Setul cinci a început cu un break făcut de Millman, pe care Federer l-a recuperat însă imediat. Cei doi au mers apoi cu serviciul până în tie-break, desfășurat în sistemul cel mai bun până la 10. 

Millman a reușit câteva lovituri impresionante, a pedepsit venirile lui Federer la fileu și și-a procurat un avantaj ce părea decisiv, 8-4. Doar că de acolo a urmat revenirea magistrală a lui Federer, care a câștigat 6 puncte la rând. Elvețianul a profitat de pasivitatea lui Millman și a câștigat meciul in-extremis, calificându-se în optimile de la Australian Open. 

„Dacă n-ar fi fost super-tie-break-ul, aș fi pierdut. John a făcut un meci extraordinar și ar fi putut să câștige meciul. A fost o luptă dură, poate am avut și puțină șansă în acest final de meci”, a spus Federer la interviul acordat la final. 

Federer - Millman 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8)

  • foto: Reuters

Vezi și: 

VIDEO Rafael Nadal a lovit în cap o fetiță de mingi: „Am tras o mare sperietură” » A pupat-o și i-a făcut un cadou special

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează