SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

Roger Federer - John Millman // VIDEO Revenire magistrală a lui Federer! Elvețianul era OUT din turneu, dar a urmat un final nebănuit

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 14:47

Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open după o victorie de-a dreptul dramatică reușită în fața australianului John Millman (30 de ani, 47 ATP). Elvețianul s-a impus în tie-break-ul decisivului, după un meci de peste 4 ore, scor 4-6. 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8). 

Startul meciului de azi a demonstrat încă o dată ce impact poate avea istoricul meciurilor directe dintre cei doi jucători. Millman, care îl eliminase pe Federer de la US Open 2017, a intrat extrem de hotărât în meci, luându-l prin surprindere pe elvețian. Australianul a fost jucătorul mai percutant pe durata primei manșe, pe care a câștigat-o cu 6-4.  

Pierderea primului set nu l-a lăsat descumpănit  pe Federer. Roger, care arătase un nivel bun de tenis în primele două tururi, a început să facă mai mult diferența cu serviciul, injectând un plus de agresivitate loviturilor sale. Federer și-a adjudecat următoarele două seturi la 6 și la 4, lăsând impresia că va reuși să închidă partida în favoarea sa. 

Doar că Millman n-a abandonat lupta și și-a scos din arsenal cel mai bun tenis al său. Un break reușit de australian în setul patru a trimis confruntarea de pe „Rod Laver” în decisiv. 

Setul decisiv, de un dramatism aparte

Setul cinci a început cu un break făcut de Millman, pe care Federer l-a recuperat însă imediat. Cei doi au mers apoi cu serviciul până în tie-break, desfășurat în sistemul cel mai bun până la 10. 

Millman a reușit câteva lovituri impresionante, a pedepsit venirile lui Federer la fileu și și-a procurat un avantaj ce părea decisiv, 8-4. Doar că de acolo a urmat revenirea magistrală a lui Federer, care a câștigat 6 puncte la rând. Elvețianul a profitat de pasivitatea lui Millman și a câștigat meciul in-extremis, calificându-se în optimile de la Australian Open. 

„Dacă n-ar fi fost super-tie-break-ul, aș fi pierdut. John a făcut un meci extraordinar și ar fi putut să câștige meciul. A fost o luptă dură, poate am avut și puțină șansă în acest final de meci”, a spus Federer la interviul acordat la final. 

Federer - Millman 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8)

  • foto: Reuters

Vezi și: 

VIDEO Rafael Nadal a lovit în cap o fetiță de mingi: „Am tras o mare sperietură” » A pupat-o și i-a făcut un cadou special

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează