SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - ITALIA

VIDEO + FOTO Mihaela Buzărnescu, eșec dramatic în meciul cu Trevisan! România e condusă cu 2-0 de Italia în Billie Jean King Cup

Articol de - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 20:39 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 21:10

Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 137 WTA) a fost învinsă de Martina Trevisan (27 de ani, 100 WTA), scor 2-6, 6-2, 6-7(5). Italia conduce România cu 2-0 în barajul pentru Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, dintre România și Italia. Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, 111 WTA) a câștigat și ea cu Irina Maria Bara (26 de ani, 132 WTA), scor 6-1, 6-4 în primul meci.

  • Program sâmbătă, de la ora 14:00 
  • Irina Bara - Martina Trevisan
  • Mihaela Buzărnescu - Elisabetta Cocciaretto
  • Monica Niculescu/Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone
  • Disputate fără spectatori în sala de la Cluj, meciurile din disputa România – Italia sunt liveTEXT și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport+, TV Telekom Sport și Digi Sport.
  • Echipa care câștigă trei din cele cinci partide rămâne în Grupa Mondială

Mihaela Buzărnescu s-a încălzit greu în fața Martinei Trevisan, jucătoare fără arme importante, dar cu o siguranță deosebită în defensivă. Italianca a profitat de erorile neforțate ale lui Miki și a câștigat la 2 primul set. Setul secund s-a desfășurat sub aceleași coordonate, cu românca având inițiativa, lovind pe alocuri năprasnic, și cu Trevisan stând în expectativă. Diferența a fost făcută de plusul de precizie din forehand-ul Mihaelei.

Buzărnescu, eșec dramatic în Billie Jean King Cup

„Decisivul” a avut accente dramatice. Buzărnescu a condus în 3 rânduri cu break, pe fondul unei ofensive totale. Discrepanța dintre stilurile celor două s-a accentuat în finalul partidei. Românca a lovit tot mai des decisiv, a căutat liniile, în timp ce Martina s-a mulțumit cu mingi înalte, incomode, din spatele terenului. Schimburile din game-urile finale s-au jucat cu respirația tăiată. Miki a servit de două ori pentru meci, a ratat, apoi ambele avut nevoie de intervenția medicilor la intrarea în tie-break. 

Trevisan a avut mintea mai limpede, n-a greșit nimic și a profitat de erorile copilărești ale Mihaelei. Italia conduce România cu 2-0 înaintea meciurilor de mâine. 

FINAL» Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan 2-6, 6-2, 6-6 (5-7)

Trevisan își adjudecă tie-break-ul!
6-6, Break Trevisan: Ambele sportive au nevoie de intervenția doctorilor înaintea tie-break-ului decisiv.
6-5, Break Buzărnescu: Game agonizant! Cele două s-au succedat la conducere. Loviturile nu mai au aceeași putere ca în startul decisivului, oboseala fizică fiind evidentă. Trevisan a cerut intervenția fizioterapeutului. 
5-5, Break Trevisan: Mihaela a ratat două șanse de meci! Buzărnescu a trimis afară un voleu ușor. Presiunea își spune cuvântul.
5-4, Break Buzărnescu: Mihaela luptă incredibil! Caută tot mai des liniile terenului. Le și găsește, dovadă fiind schimbul decisiv, în care a plasat o stângă năprasnică fix pe tușă. Game-ul a avut și un moment comic. Trevisan a scăpat racheta din mână, imediat după serviciu, oferindu-i punctul pe tavă româncei. 
4-4, Break Trevisan: Mihaela salvează 3 mingi consecutive de break, dar pierde controlul. Punctul decisiv a fost obținut din cauza unei erori neforțate, cu forehand-ul în lung de linie.
4-3, Break Buzărnescu: Mihaela se apără inteligent, cu mingi înalte. Trevisan, exasperată de defensiva româncei, riscă totul cu o lovitură de forehand, dar trimite câțiva centimetri în afară. 
3-3, Game Buzărnescu: Disputa atinge cota dramatice! Miki a servit bine și nu i-a permis lui Trevisan să se așeze pe lovitura de forehand.
2-3, Game Trevisan: Martina face unul dintre cele mai bune game-uri de serviciu ale înfruntării. 
2-2, Break Trevisan: Buzărnescu ratează un voleu simplu. Trimite câțiva centimetri în afara terenului. 
2-1, Break Buzărnescu: Nivelul tenisului din ultimul game a fost extraordinar. Miki a returnat puternic de fiecare dată, apoi a făcut pasul în față. Voleurile au fost executate cu precizie. 
1-1, Break Trevisan: Italianca a returnat lung și a forțat-o pe Mihaela să lovească din poziții incomode. 
1-0, Break Buzărnescu: Mihaela lovește extraordinar în debutul decisivului. Găsește două lovituri de forehand în cross scurt cu care o lasă fără replică pe Trevisan. 

A început setul decisiv!

6-2, Game și Set Buzărnescu: Mihaela nu cedează niciun centimetru de teren, aleargă după fiecare minge și obține primul set al României în duelul cu Italia!
5-2, Game Trevisan: Italianca prelungește setul secund. 
5-1, Game Buzărnescu: Miki stă mult mai bine în raliuri și o forțează pe Martina să comită erori necaracteristice. Slice-ul italiencei nu îi mai pune probleme.

4-1, Game Trevisan: Buzărnescu are nevoie de intervenția medicului, pentru o problemă la piciorul stâng. 
4-0, Game Buzărnescu: Mihaela nu mai cedează controlul. Lovește precis cu forehand-ul și obține puncte ușoare. 
3-0, Break Buzărnescu: Trevisan resimte șocul și pierde din vitalitate. Mihaela zburdă pe teren în aceste momente. 
2-0, Game Buzărnescu: Mihaela servește bine, cere inspirat și o analiză video și se desprinde pentru prima dată 
1-0, Break Buzărnescu: Miki începe mult mai agresiv, face pasul în față și o încurcă vizibil pe Trevisan. 

A început setul secund! 

2-6, Break Trevisan și Set Trevisan: Buzărnescu a revenit de la 0-40, și-a creat o minge de game, dar a comis din nou o eroare neforțată. 
2-5, Game Trevisan: Martina are nervii mai tari în această perioadă a meciului. 
2-4, Break Trevisan: Sportiva din Italia aleargă după fiecare minge, o obligă pe Buzărnescu să lovească o dată în plus. Inevitabil, erorile apar în jocul Mihaelei. 
2-3, Game Trevisan: Mihaela are dificultăți la retur și nu câștigă niciun punct în acest game. 
2-2, Game Buzărnescu: Mihaela lovește tare, controlează raliurile, dar se lovește de o defensivă sâcâitoare a italiencei. 
1-2, Game Trevisan: Martina obține puncte ușore, pe fondul unui serviciu excelent. 
1-1, Game Buzărnescu: Mihaela salvează două mingi de break. Sportiva din România dictează ritmul în acest start de meci, este mai agresivă.
0-1, Game Trevisan: Buzărnescu s-a desprins rapid la 30-0 pe serviciul advers, apoi a comis 3 erori neforțate. 

Meciul dintre Buzărnescu și Trevisan a început la ora 17:37. 

Cocciaretto, una dintre cele mai promițătoare jucătoare ale Italiei, și-a impus stilul încă din primele schimburi. Agresivă, tot timpul în mișcare, Elisabetta nu i-a oferit nicio șansă de break Irinei în primul act, unul câștigat 6-1.

Bara a început mai curajos actul secund. A profitat de greșelile neforțate din jocul adversarei și s-a desprins la un nesperat 3-0, dacă privim retrospectiv la primul set. Cocchiaretto și-a ridicat din nou nivelul, s-a calmat timp de câteva game-uri, nu a mai riscat atât de mult și a obținut plusul de moral necesar. Italianca a servit excelent în momentele-cheie și a închis înfruntarea după fix 90 de minute de joc. 

FINAL » Irina Bara - Elisabetta Cocciaretto 1-6, 4-6

Game, set și meci Cocciaretto!
Break Cocciaretto, 4-5: Game foarte lung, desfășurat după tiparul deja clasic. Italianca agresivă, în contol, iar Irina cu soluții inventive din defensivă, mingi mult liftate. Bara a izbutit și un voleu superb, prin care și-a creat minge de game, nefructificată. 
Game Cocciaretto, 4-4: Elisabetta câștigă și ea pe propriul serviciu și restabilește echilibrul într-un final de set extrem de tensionat

Game Bara, 4-3: Irina menține suspansul și câștigă rapid game-ul, 40-0. 

Game Cocciaretto, 3-3: După un game echilibrat, Elisabetta își face propriul serviciu și revine senzațional de la 0-3 în al doilea set.

Break Cocciaretto, 3-2: Irina Bara a comis trei greșeli neforțate, iar Elisabetta se aproprie la un singur game.

Game Cocciaretto, 3-1: Elisabetta câștigă primul game în al doilea set pentru Italia și revine în meci.

Game Bara, 3-0: Cocciaretto a avut două mingi de re-break, dar Irina s-a descurcat excelent sub presiune și a câștigat pe propriul serviciu, după un game care a durat 6 minute. 

Break Bara, 2-0: Irina face break-ul pentru prima dată! Sportiva din România a avut o atitudine total diferită față de jocul din primul set. Cocciaretto a revenit de la 15-40, dar Bara a fost cea care a câștigat game-ul.

Game Bara, 1-0: Irina Bara a arătat mai multă agresivitate în primul game din setul al doilea și a câștigat pe propriul serviciu în fața Elisabettei. 

A început setul doi! Irina Bara servește prima.

SET Cocciaretto, 1-6: Italianca face un set aproape perfect, iar Elisabetta câștigă primul act din duelul dintre România și Italia din Billie Jean King Cup. Irina Bara a avut momente bune de joc în ultimul game, dar a cedat în fața numărului 267 WTA.

Break Cocciaretto, 1-5: Irina nu se regăsește și pierde al 4-lea game consecutiv în fața Elisabettei. Sportiva din România a revenit de la 0-40 la 30-40, dar Cocciaretto a câștigat și va servi pentru câștigarea setului.

Game Cocciaretto, 1-4: Elisabetta câștigă fără emoții pe propriul serviciu, 40-0, și se află la două game-uri de câștigarea primului set.

Break Cocciaretto, 1-3: Irina pierde game-ul de serviciu. După ce a salvat patru mingi de break, românca a cedat la a cincea, iar Elisabetta își mărește avansul.

Game Cocciaretto, 1-2: Elisabetta e din nou la conducere, de data aceasta după un game mai simplu pe serviciu

Game Bara, 1-1: Jucătoarea noastră face un game perfect. A servit excelent, a controlat punctele și a câștigat game-ul, egalând rapid.

Game Cociaretto, 0-1: Italianca preia conducerea meciului. Bara a început bine, a condus cu 30-15, dar Elisabetta a revenit rapid în game și a controlat punctele următoare.

Echipa României

  • Irina Bara, 26 de ani și 132 WTA
  • Mihaela Buzărnescu, 32 de ani și 137 WTA
  • Gabriela Ruse, 23 de ani și 168 WTA
  • Monica Niculescu, 33 de ani și 173 WTA

Echipa Italiei

  • Martina Trevisan, 27 de ani și 99 WTA
  • Jasmine Paolini, 25 de ani și 104 WTA
  • Elisabetta Cocciaretto, 20 de ani și 111 WTA
  • Giulia Gatto-Monticone, 33 de ani și 169 WTA
  • Bianca Turati, 23 de ani și 259 WTA

VIDEO Victor Hănescu își dorește meciuri mai scurte: „Dacă ar fi după mine, aș face 2 din 3 seturi și la bărbați”

Citește mai multe știri din tenis: 

Jucătoarele din echipa României fac o promisiune înainte de întâlnirea cu Italia: „O să luptăm până la ultima minge”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
parpalache
parpalache  •  17 Aprilie 2021, 13:51
Postat de kyil pe 16 Aprilie 2021, 22:56

*** . ***

Nu-i ungur nene!Da face pe nebunu!

1cesare
1cesare  •  17 Aprilie 2021, 10:28

... Bara a vrut dar atât poate ... Buzărnescu poate dar atât a vrut ... pământ de flori.

manx
manx  •  17 Aprilie 2021, 00:12
Postat de Rares-Gruia Tanga pe 16 Aprilie 2021, 20:59

Varză! Nu ai tu un pic de ambiție...lupți pentru țara ta ...s-a batut singură ca fraiera.

Bai Rarbehs, unde nu ai vazut tu ambitie de a câstiga?

Vezi toate comentariile (43)
Comentează