SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

FOTO România - Peru 2-0, în prima zi a duelului din Cupa Davis » Victorii clare pentru Frunză și Copil

Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 11:58 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 16:53

Echipa României o conduce pe cea a statului Peru, în semifinalele World Group I din Cupa Davis, scor 2-0.

  • În primul meci, Nicolae Frunză (24 de ani, 626 ATP) l-a învins pe Nicolas Alvarez (25 de ani, 392 ATP), scor 6-2, 6-4. 
  • Apoi, Marius Copil (31 de ani, 275 ATP) a trecut de  Conner Huertas del Pino (25 de ani, 654 ATP), scor 7-5, 6-2. Confruntarea continuă duminică, primul meci fiind cel de dublu. 

E o înfruntare în premieră cu adversarii din America de Sud, care se desfășoară azi și mâine, la Cluj-Napoca, și care poate duce România în calificările care premerg fazei finale din 2022

Marius Copil - Conner Huertas del Pino 7-5, 6-2

Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan
Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan
Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan
Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan
Marius Copil vs. Conner Huertas del Pino / FOTO: Raed Krishan
+13 FOTO

Marius Copil, racheta #1 a României, a majorat avantajul echipei noastre, învingându-l în minimum de seturi pe Conner Huertas del Pino, scor 7-5, 6-2. 

Copil a avut emoții doar în primul set, când jucătorul din Peru l-a condus pe român cu 5-4. Experiența și-a spus însă cuvântul: Copil a ridicat nivelul jocului și nu i-a mai dat deloc șanse adversarului său.

  • Marius Copil câștigă fără probleme setul secund și încheie meciul. România - Peru 2-0, după prima zi a semifinalei World Group I din Cupa Davis
  • Marius își procură rapid un avantaj liniștitor în setul secund. 2-0
  • 7-5, Game, Set Marius Copil! Jucătorul nostru își face fără probleme serviciul, iar primul set e adjudecat de România!
  • 6-5, Game Copil. Din nou în control! Racheta #1 a României oprește avântul lui Conner Huertas del Pino și revine în avantaj. Copil va servi imediat pentru a închide primul set. 
  • 5-5, Game Copil. Condus cu 4-5, Marius oprește seria negativă și trimite setul în prelungiri. 
  • 4-4, Break Conner Huertas del Pino. Jucătorul din Peru restabilește egalitatea, după 30 de minute de joc. Marius Copil a făcut un game modest pe propriul serviciu, iar del Pino a profitat de ezitările românului. 
  • 2-1 Break Copil. Marius nu stă la discuții cu adversarul său mult mai slab clasat și izbutește primul break al întâlnirii. 
  • A început meciul. Conner Huertas del Pino se află la serviciu!

Nicolae Frunză - Nicolas Alvarez 6-2, 6-4

Nicolae Frunză nu și-a atins niciodată potențialul real și, la 24 de ani, ocupă abia locul 626 ATP. Însă poziția din clasament nu l-a împiedicat să facă unul dintre meciurile carierei și să obțină, totodată, prima sa victorie în Cupa Davis, la simplu.  

Nicu a fost la înălțime pe toată durata meciului, în care nu și-a pierdut nici măcar o dată serviciul, și a profitat de slăbiciunea lui Nicolas Alvarez, un jucător de zgură, care s-a acomodat cu dificultate pe suprafața hard indoor de la Cluj.

  • Nicolae Frunză servește pentru a închide partida și nu clipește, aducând prima victorie a României în confruntarea cu Peru!
  • 4-3, Break Frunză! Românul face un pas important spre câștigarea meciului. Se impune pe serviciul lui Alvarez și e la conducere și în setul secund!
  • Nicolae Frunză are parte de un set mult mai complicat. Jucătorul din Peru și-a ridicat nivelul jocului și pune presiune la fiecare game jucat la retur. 1-2
  • Prim set câștigat fără probleme de Nicolae Frunză, scor 6-2!
  • Bravo, Nicu! Încă un game câștigat contra serviciului de Nicolae Frunză, care devine mare favorit la câștigarea setului. 4-1.
  • 3-1, Game Frunză: Românul iese cu bine dintr-un game ce se anunța complicat și, grație unui tenis inteligent, reușește să se distanțeze pe tabelă
  • 2-1, Break Frunză: Reprezentantul României e inspirat la retur și câștigă pentru prima oară pe serviciul adversarului. 
  • A început meciul, cu Nicolas Alvarez la serviciu!

Ultimul bal pentru Horia Tecău

Ziua de duminică va începe cu partida de dublu, în care Copil și Horia Tecău caută un punct poate decisiv în economia întâlnirii, apoi vin celelalte partide de simplu. 

Tecău, 36 de ani, 17 ATP la dublu, și-a confirmat retragerea în timpul ATP Finals, acum o săptămână, dar a subliniat că își dorește să fie prezent pe teren la duelul de Cupa Davis cu Peru. O echipă inedită, care pare accesibilă "tricolorilor". 

"Faptul că jucăm la Cluj este un avantaj pentru noi, venim după un moment incredibil de bun, victoria cu Portugalia şi vrem să continuăm în aceeaşi direcţie. Să jucăm cu efort maxim, cu atitudine, pentru că meciul se dispută în condiţii favorabile pentru noi", a spus Horia

România - Peru 2-0, în prima zi a duelului din Cupa Davis » Victorii clare pentru Frunză și Copil

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Profesoară pentru fani » Simona Halep se alătură altor nume celebre care vor preda tenis online

VIDEO Horia Tecău a dezvăluit ce va face după retragere: „Sunt sigur de drumul meu”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maxp
maxp  •  28 Noiembrie 2021, 15:32
Postat de tartarindintarascon1 pe 27 Noiembrie 2021, 16:01

Ce "tari" am ajuns, să ne luptăm cu Peru pentru accederea în calificări !

Pai nu ne-am luptat cu ei, i-am bătut fără niciun fel de probleme. Tine de nivelul jucătorilor pe care ii avem in circuit, cum adică ce am ajuns?! Da' când am fost o forță, când i-am avut pe Năstase si Tiriac si apoi ne-a mai ținut Pavel peste linia de plutire. Oricum au fost excepții, cu jucători de locurile 300 mondial, mi se pare ca suntem mai sus decât se preconiza.

tartarindintarascon1
tartarindintarascon1  •  27 Noiembrie 2021, 16:01

Ce "tari" am ajuns, să ne luptăm cu Peru pentru accederea în calificări !

tipsy
tipsy  •  27 Noiembrie 2021, 15:42

Bravo! Baietii se mobilizeaza bine in Cupa Davis, nu ma asteptam ca Frunza sa il bata asa pe Alvarez. Momentan ne depasim posibilitatile asa ca, inca o data, bravo!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează