SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

FOTO Horia Tecău, discurs emoționant după ultimul meci al carierei: „Pot spune că sunt împlinit”

Horia Tecău / FOTO: Raed Krishan +24   FOTO
Horia Tecău / FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 13:57 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 20:51

Horia Tecău (36 de ani) nu a dezamăgit în ceea ce a reprezentat ultima sa apariție în echipa de Cupa Davis a României. Tecău și Copil au adus punctul decisiv în confruntarea cu Peru din semifinalele World Group I din Cupa Davis.

La finalul meciului, Tecău a primit un binemeritat standing-ovation din partea publicului de la Cluj, apoi a ținut un discurs emoționant, în care le-a mulțumit tuturor celor care l-au însoțit în călătoria de peste 20 de ani din tenis. 

Tecău și Copil aduc punctul decisiv în duelul cu Peru » România se va bate în 2022 pentru grupele Davis Cup!
CUPA DAVIS
Tecău și Copil aduc punctul decisiv în duelul cu Peru » România se va bate în 2022 pentru grupele Davis Cup!

Horia Tecău, discurs plin de emoție: „Nu cred că te poți pregăti pentru acest moment”

„Sunt foarte emoționat. Nu cred că te poți pregăti pentru acest moment. Mulțumesc că ați fost aici astăzi, ar fi fost altfel fără spectatori în tribune, mi-ați adus adus acest moment de bucurie.

Au fost multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi, echipă, staff, public, Federație și simt că am fost într-o familie care m-a crescut de la 17 ani. 

Mereu am încercat să aduc puncte României și să reprezint România la cel mai înalt standard de efort, profesionalism. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit”, a spus Tecău. 

Deși sportivul lasă de înțeles că acesta a fost ultimul său meci, membrii echipei încearcă să-l convingă pe Tecău să mai vină la lot și în play-off-ul care va avea loc în prima parte a anului 2022. Jucător consacrat de dublu, Tecău ar lăsa un gol imens în echipa de Cupa Davis a României.

La finalul discursului său, Tecău a presărat și un pasaj care le dă speranțe fanilor. „În această campanie frumoasă, mergem înainte și se pare că va mai fi încă un meci”. Horia n-a spus însă concret dacă va mai veni la lot și în 2022.

38 de titluriare Horia Tecău în carieră, dintre care două de Mare Șlem, ambele alături de olandezul Jean-Julien Rojer, Wimbledon 2015 și US Open 2017

În cei 18 ani în circuitul profesionist, Horia a cucerit 38 de trofee la dublu, disputând alte 24 de finale. Dintre trofeele sale cele mai prețioase sunt cele două de Mare Șlem cucerite la Wimbledon în 2015 și la US Open în 2017, ambele alături de Jean-Julien Rojer, dar și cupa de la Turneul Campionilor din 2015.

+20 FOTO
  • FOTO: Raed Krishan (GSP)

România, calificată în play-off-ul pentru turneul final din 2022

Ce urmează pentru „tricolori”? Victoriile cu Portugalia și Peru ne duc cu un pas mai aproape de revenirea printre cele mai bune țări ale lumii. Triumful în fața statului Peru îi aduce României calificarea în play-off-ul pentru turneul final din decembrie 2022. 

Următoarea apariție a băieților noștri se va consemna în prima parte a anului 2022, când vom înfrunta una dintre echipele calificate la turneul final ce are loc săptămâna acesta la Madrid, Torino și Innsbruck.

Citește și alte știri din tenis: 

Tecău și Copil aduc punctul decisiv în duelul cu Peru » România se va bate în 2022 pentru grupele Davis Cup!

EXCLUSIV Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
485809194904413
Costel Tudor  •  28 Noiembrie 2021, 22:43

Dle. Ziarist , suntem romani , trăim in România și vorbim una din cele mai frumoase limbi de pe glob , nu înțeleg de ce dta. îți bati joc de aceasta limba , folosind niște mizerii ! In DEX nu se găsesc acele MIZERII ( standing-ovațion ) !!! Vorbiți ba românește , SNOBILOR !!!

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  28 Noiembrie 2021, 18:54

Multumim, Horia!

brifcor
brifcor  •  28 Noiembrie 2021, 17:37

Madrid, Innsbruck si... Torino.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează