SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Tecău și Copil aduc punctul decisiv în duelul cu Peru » România se va bate în 2022 pentru grupele Davis Cup!

Tecău și Copil au adus punctul decisiv în duelul cu Peru / FOTO: Raed Krishan +19   FOTO
Tecău și Copil au adus punctul decisiv în duelul cu Peru / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 28 noiembrie 2021 10:40 / Actualizat duminica, 28 noiembrie 2021 15:44

România a învins naționala statului Peru, scor 4-0, în confruntarea din semifinalele World Grpup I din Cupa Davis. Horia Tecău și Marius Copil au adus punctul decisiv, de 3-0, impunându-se în fața perechii formate din Conner Huertas del Pino și Sergio Galdos, scor 4-6, 6-3, 6-3, astfel că echipa noastră avansează în play-off-ul premergător turneului final din 2022.

  • În primul meci, Nicolae Frunză (24 de ani, 626 ATP) l-a învins pe Nicolas Alvarez (25 de ani, 392 ATP), scor 6-2, 6-4. 
  • Apoi, Marius Copil (31 de ani, 275 ATP) a trecut de  Conner Huertas del Pino (25 de ani, 654 ATP), scor 7-5, 6-2. . 

UPDATE ora 15:30 - Gabi Adrian Boitan face 4-0 pentru România

Gabi Adrian Boitan (22 de ani, locul 722 ATP) l-a învins pe Jorge Brian Panta (26 de ani, 757 ATP) în al 4-lea meci al duelului România - Peru după aproximativ o oră și jumătate de joc, scor 6-4, 6-4.

Știrea inițială - Tecău și Copil au adus victoria României 

Deși Tecău și Copil porneau din postura de mari favoriți, outsiderii din Peru au demonstrat încă o dată că surprizele își pot face apariția oricând în Cupa Davis. Profitând de ezitările românilor, perechea sud-americană și-a adjudecat primul set la patru, la capătul unei prestații peste așteptări. 

Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”
DOCUMENTAR
Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”

Copil și Tecău n-au lăsat, însă, lucrurile la voia întâmplării. Cei doi și-au ridicat sesizabil nivelul jocului, au înlăturat nesincronizările din primul set, iar experiența superioară și-a spus cuvântul. Românii s-au impus cu 6-3 și au trimis duelul în set decisiv. 

+15 FOTO

Setul trei a fost o confirmare a revirimentului din jocul lui Copil și Tecău. Cei doi au făcut break exact când trebuia și nu au mai clipit până la finalul partidei. Victorie mare pentru România, care mai face un pas important spre revenirea în elita Cupei Davis. 

Ultimul meci pentru Horia Tecău

Meciul cu Peru a reprezentat, cel mai probabil, ultima apariție a lui Horia Tecău într-un meci oficial. Dublu campion în turneele de Mare Șlem, acesta și-a anunțat retragerea în timpul ATP Finals, în urmă cu o săptămână, iar apariția din meciul cu Peru a fost ultima în tenisul profesionist ca jucător.

România, calificată în play-off-ul pentru turneul final din 2022

Ce urmează pentru „tricolori”? Victoriile cu Portugalia și Peru ne duc cu un pas mai aproape de revenirea printre cele mai bune țări ale lumii. Triumful în fața statului Peru îi aduce României calificarea în play-off-ul pentru turneul final din decembrie 2022. 

Următoarea apariție a băieților noștri se va consemna în prima parte a anului 2022, când vom înfrunta una dintre echipele calificate la turneul final ce are loc săptămâna acesta la Madrid, respectiv Innsbruck.

Tecău / Copil - Galdos / Huertas del Pino 4-6, 6-3, 6-3

  • FINAL de meci! Tecău și Copil închid partida, iar România obține punctul decisiv!
  • 4-2, Game România. În control total! Tecău și Copil își adjudecă fără probleme serviciul și se distanțează în setul decisiv. 
  • 3-1, Game România! Sud-americanii pun presiune, dar Tecău și Copil rezistă unui game dificil și fac un nou pas spre victorie. 
  • 2-1, Break România! Game vital reușit de Tecău și Copil, care se instalează la conducerea decisivului. 
  • 6-3, Set România! Duelul cu Peru merge în set decisiv! Tecău și Copil, la un set distanță de a aduce punctul decisiv. 
  • 5-2, Game România. Tecău și Copil sunt din ce în ce mai aproape de câștigarea setului, după un alt game adjudecat fără emoții. 
  • 4-1, Game România. Tecău și Copil n-au pierdut niciun punct pe propriul serviciu în acest set și iau o opțiune serioasă pentru câștigarea manșei. 
  • 2-0, Break România! În sfârșit! După mai bine de un set, vine primul break reușit de Horia și Marius. Conducem cu 2-0!
  • A început setul secund, iar jucătorii noștri se impun rapid pe propriul serviciu. 1-0.
  • 4-6, Game, Set Peru. Galdos și Huertas del Pino sunt imbatabili pe propriul serviciu în acest set, pe care și-l adjudecă la 4, după 37 de minute
  • 3-5, Game Peru. Copil și Tecău n-au reacție la retur, game la zero adjudecat de sud-americani. 
  • 3-4, Game România. Mult mai bine! Românii își fac serviciul fără probleme și par să-și intre în ritm după un start ezitant. 
  • 2-3, Break Peru! Start complicat de meci pentru Tecău și Copil. Galdos și Huertas del Pino fac un nou game inspirat la retur, iar sud-americanii trec la conducere.
  • 2-1, Game România: Alt game dificil pentru Tecău și Copil, însă românii găsesc o cale și își adjudecă serviciul. 
  • 1-0, Game România: Începem cu dreptul și punctăm primii pe tabelă, după un game echilibrat.
  • A început meciul, cu perechea din România la serviciu!
  • Jucătorii se află la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp!

Am un mesaj pentru Horia! Să nu ne lase acum, când suntem atât de aproape! Chiar dacă nu mai joacă în circuitul ATP, sper să vină la Cupa Davis!

- Marius Copil, la Digi Sport

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”

FOTO România - Peru 2-0, în prima zi a duelului din Cupa Davis » Victorii clare pentru Frunză și Copil

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează