SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE FED CUP

S-a retras Cîrstea de la Fed Cup din cauza lui Halep?! Două episoade tensionate între cele două jucătoare

Articol de GSP - Publicat marti, 11 decembrie 2018 10:05

Sorana Cîrstea, 85 WTA, 28 de ani, a anunțat luni că se retrage din echipa României din Fed Cup. (Detalii AICI)

După 29 de meciuri jucate pentru echipa de Fed Cup, pentru care a debutat în 2006, Sorana Cîrstea a decis să se retragă într-un moment în care România avea o echipă puternică, cu 6 jucătoare în Top 100 WTA.

Potrivit Libertatea, decizia Soranei Cîrstea ar veni ca urmare a unor tensiuni din cadrul lotului. Se pare că la baza deciziei ar sta relația tensionată dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep, liderul WTA preferând-o în echipă pe Irina Begu, locul 67 WTA, cu care este foarte bună prietenă.

Se pare că la meciul României cu Elveția, din aprilie 2018, Halep l-ar fi influențat pe antrenorul Florin Segărceanu s-o foloseasacă pe Irina Begu, deși Sorana avea o poziție mai bună în clasament.

Un al doilea moment tensionat ar fi avut loc în urmă cu mai mulți ani, la Australian Open. Atunci, Soranei i s-ar fi părut că Simona nu i-a răspuns la un salut și ar fi sărit să o lovească.

16victorii și 13 înfrângeri are Sorana Cîrstea la Fed Cup

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ray51
ray51  •  06 Februarie 2019, 12:49
Postat de Tudorel Dumitru pe 11 Decembrie 2018, 12:19

Normal sa o prefere pe Begu ,locul 67 e mai bun decat 87,nu ?.Carstea este invidioasa pe Simona,ce sa-i faci,invidia feminina sau poate lipsa de educatie. Oricum eu ca iubitor de sport si tenis o percep pe Simona jucand in liga 1 si pe Sorana in liga a doua sau chiar atreia dupa locul din clasament.

Imi permit sa spun ca in sport NU exista invidie, fie ea si feminina. In sport exista frustrare de genul: eu de ce nu pot ca ala/aia? Mai degraba incerci sa te autodepasesti decat sa-i porti pica celuilalt. Este nefezabil.

spinoza
spinoza  •  11 Decembrie 2018, 13:33

S-a retras pentru ca nu mai avea nicio sansa sa joace in FED Cup!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Decembrie 2018, 12:49

Scormoniti in ... stiti voi. Va amintesc ca dupa un meci Halep - Begu jucat la Madrid in 2016 vuia presa (inclusiv GSP) in legatura cu situatia tensionata dintre cele doua. Au dovedit ca nu e deloc asa si acum vad ca nu mai amintiti despre gogomania aceea. Acum apare problema conflictului Halep - Carstea. Iar "dovada" e o suparare veche de la un AO de acum cativa ani. Evident ca Sorana a jucat de atunci meciuri de Fed Cup, inclusiv facand echipa cu Simona (barajul cu Serbia din 2014, cel cu Marea Britanie de anul trecut). Dar acum, daca a renuntat, gasim motivele. Ele nu prea rezista la o analiza banala, dar ce conteaza. Stim foarte clar ca Sorana s-a suparat anul acesta la meciul cu Elvetia ca a fost preferata Irina in echipa, care era la momentul acela cu vreo 2 locuri mai jos decat ea. Doar ca logica alegerii Irinei tinea pur si simplu de suprafata de joc, zgura. Pe zgura Irina e mai buna decat Sorana! Punct. Probabil ca rumegand in mintea desfasurarea evenimentelor si vazand aparitia Mihaelei in prim-plan, ceea ce o transforma pe ea intr-o rezerva indiscutabila, a vrut sa evite acest statut pe care il considera umilitor (reactia de la meciul cu Elvetia dovedeste asta). Daca o cearta cu Simona de acum multi ani ar fi motivul pentru care renunta ar trebui explicat cum de, dupa acea cearta, cele doua au facut echipa de Fed Cup si niciuna nu si-a anuntat retragerea. Fiti seriosi!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close