SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

VIDEO O privire care poate ucide! Au sărit scântei în meciul lui Djokovic de la Roma: „Nu voi permite nimănui să mă trateze așa!”

Novak Djokovic / Sursă foto: Imago Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 17:09 / Actualizat marti, 16 mai 2023 17:43

Novak Djokovic (36 de ani, #1 ATP) s-a calificat astăzi în „sferturile” Mastersului de la Roma, după un succes în minimum de seturi reușit în fața britanicului Cameron Norrie (27 de ani, #13 ATP), scor 6-3, 6-4.

Primul meci al zilei de pe centralul de la Foro Italico a adus în prim plan o scenă extrem de tensionată între cei doi combatanți. La 6-2, 2-1 în favoarea sârbului, adversarul său a fost protagonistul unui moment care a stârnit mari controverse. 

Ce s-a întâmplat, mai exact? Norrie a recurs la un gest la limită la capătul unui punct pe care Djokovic nu mai avea cum să-l câștige: britanicul avea de executat un smash simplu din zona fileului, însă a ales să-l ia la țintă pe sârb, care se întorsese cu spatele. Mingea l-a izbit în gambă pe Novak, care n-a digerat prea bine momentul. S-a întors către Norrie și i-a aruncat o privire „ucigătoare”!

N-a fost unicul moment tensionat petrecut între cei doi. La 5-4 în setul secund, când Djokovic urma să servească pentru a închide meciul, Norrie și-a luat un time-out medical, alt gest menit să-l scotă din ritm pe Nole. Tactica britanicului n-a funcționat: Djokovic a închis partida la reluare. La final, salutul dintre cei doi a fost unul glacial!

O privire care poate ucide! Au sărit scântei în meciul lui Djokovic de la Roma: „Nu voi permite nimănui să mă trateze așa!”
Salutul dintre Djokovic și Norrie
Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!
ATP ROMA
Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!

Novak Djokovic a reacționat după meci: „Nu voi permite nimănui să mă trateze așa pe teren”

Djokovic a vorbit la conferința de după meci despre controversa iscată în duelul cu Norrie:

„M-am uitat la reluare când m-a lovit. M-a văzut periferic, pentru mine punctul era terminat... De asta m-am și întors cu spatele la fileu, știam că e gata punctul pentru mine. El poate face asta, e regulamentar, poate să ceară timeout medical înainte ca eu să servesc, poate țipa în fața mea, nu e interzis de regulament, dar nu e fairplay.

Sunt lucruri pe care noi jucătorii le știm, toți din vestiar știm că unele lucruri nu sunt fairplay. Nu se aplică așa ceva pe teren. Îl cunosc de mult timp, este un tip de treabă. De asta nu înțeleg acest comportament, dar așa stau lucrurile. 

Tenisul nu e un sport corect tot timpul. El a ales să se comporte așa, eu doar am răspuns. Nu voi permite nimănui să mă trateze așa pe teren, voi răspunde. Ce se întâmplă pe teren rămâne pe teren. Mergem mai departe”, a spus Djokovic după meci. 

Dincolo de scânteile din timpul meciului, Novak Djokovic și-a continuat parcursul solid etalat săptămâna aceasta la Roma. E din nou în „sferturi” în întrecerea din capitala Italiei, performanță pe care a atins-o la fiecare participare începând din 2007 încoace! Va juca pentru un loc în semifinale cu danezul Holger Rune (20 de ani, #7 ATP), unul dintre jucătorii pe val din ATP. 

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Surpriza anului în tenis: Carlos Alcaraz, eliminat la Roma de un maghiar aflat la debut în turneele ATP! Cotă 90 la pariuri!

Novak Djokovic, laude pentru rivalii din Big 4, critici la adresa terenurilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1cesare
1cesare  •  17 Mai 2023, 11:21
Postat de paolo16 pe 17 Mai 2023, 04:48

La forța cu care lovesc mingea, ai vrea sa fie muți? Sau e doar haterul din tine?

Te bagi ca musca-n lapte Era vorba de finalul partidei când urlă ca un posedat.

paolo16
paolo16  •  17 Mai 2023, 04:48
Postat de 1cesare pe 16 Mai 2023, 18:07

când sârbul face precum King Kong e fair ?:))

La forța cu care lovesc mingea, ai vrea sa fie muți? Sau e doar haterul din tine?

lucian_85
lucian_85  •  16 Mai 2023, 18:34
Postat de 1cesare pe 16 Mai 2023, 18:07

când sârbul face precum King Kong e fair ?:))

Lasă. Pe el nu se vede.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează