SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Secretul lui Djokovici » Vezi ce metodă de recuperare revoluţionară foloseşte sîrbul!

Capsula CVAC Pod a fost fabricată de o companie din California, iar în lume există doar 20 de bucăți, și nu este interzisă de instituțiile sportive foto: 7sur7.be +1   FOTO
Capsula CVAC Pod a fost fabricată de o companie din California, iar în lume există doar 20 de bucăți, și nu este interzisă de instituțiile sportive foto: 7sur7.be

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 septembrie 2011 15:33

După victoria pe care a obţinut-o în faţa lui Rafael Nadal în finala de la US Open, mass-media a adus din nou în discuţie metoda revoluţionară de recuperare la care a apelat Novak Djokovici.

Sîrbul, care în acest sezon a cîştigat 64 de meciuri din 66, foloseşte de un an o capsulă hipobară de dimensiunea unui bob, în valoare de 75.000 de dolari, pentru a se recupera mai bine şi pentru a-şi îmbunătăţi performanţele.

Capsula CVAC Pod a fost fabricată de o companie din California, iar în lume există doar 20 de bucăţi, şi nu este interzisă de instituţiile sportive. Spre deosebire de capsuelel hipobare normale, aceasta are un sistem care foloseşte o valvă controlată prin computer, scopul fiind simularea condiţiilor de altitudine înaltă şi de comprimare a muşchilor la intervale regulate.

Compania care produce acest dispozitiv a declarat că 20 de minute petrecute în capsulă de trei ori pe săptămînă pot îmbunătăţii performanţele sportive.

Citeşte AICI despre performanţa incredibilă reuşită de Nole Djokovici la US Open şi vezi o galerie foto impresionantă

"Cred că această capsulă chiar mă ajută. Nu în privinţa muşchilor, ci mai mult pentru recuperare, după un set epuizant. Este ca o navetă spaţială, o tehnologie foarte interesantă", a declarat Djokovici, potrivit Wall Street Journal.

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (14)
puscarie_pe_viata
puscarie_pe_viata  •  14 Septembrie 2011, 05:30

Nole, secretul tau consta in mentalitatea de invingator si antrenamentele pe care le faci zi de zi. Bravo tie.

double07
double07  •  13 Septembrie 2011, 20:30
Postat de nutifanroger pe 13 Septembrie 2011, 18:21

nu ma pricep eu la de-astea , dar, asa ca idee, de ce e acceptata?de ce nu e interzisa ca atatea alte substante care imbunatatesc performantele? ma rog, e doar o idee

unde ai citit tu ca se folosesc ceva substante?

victoras15
victoras15  •  13 Septembrie 2011, 20:22

@bladez: pai make n-are nevoie de relaxare ma , da o labusca si gata

Vezi toate comentariile (14)
Comentează