SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2018

SEMIFINALE WIMBLEDON 2018. Meciuri de foc pentru un loc în finală: Serena Williams - Julia Goerges, Jelena Ostapenko - Angelique Kerber » Semifinale cu 26 de trofee de Grand Slam

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 09:44

Joi se vor disputa semifinalele Wimbledon 2018. Serena Williams, câștigătoare a douăzeci și trei de turnee de Grand Slam, este capul de afiș al unei distribuții care le mai cuprinde pe Julia Goerges, Jelena Ostapenko și Angelique Kerber.

Eliminarea primelor zece favorite de pe tabloul feminin a iscat multe întrebări și comentarii, dar chiar și așa turneul de la Wimbledon va avea două semifinale tari. În prima se vor înfrunta Jelena Ostapenko și Angelique Kerber, ambele câștigătoare de trofee de Mare Șlem, dar niciuna la Wimbledon. Letona în vârstă de 21 de ani s-a impus la Roland Garros în 2017 și este pentru prima oară în penultimul act pe iarba de la All England Club. Ea a trecut ieri în sferturi de finală de Dominika Cibulkova cu 7-5, 6-4. Germanca în vârstă de 30 de ani s-a impus la Australian Open și US Open 2016 și este pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon, după ce tot în 2016 a parcurs drumul până în finală. Fostul lider mondial a învins-o ieri pe Daria Kasatkina cu 6-3, 7-5.

În cealaltă semifinală se vor duela Serena Williams și Julia Goerges. Americanca, 36 de ani, este la al doilea turneu de Mare Șlem de la revenire și a depășit-o ieri pe Camila Giorgi cu 3-6, 6-3, 6-4. Serena are în vitrină 23 de trofee de Grand Slam, dintre care șapte sunt cucerite la Wimbledon.

"Serena este o jucătoare extrem de talentată, poate face orice pe teren. Nu e nicio surpriză că a revenit după ce a devenit mamă și că joacă un tenis atât de bun", a spus Jelena Ostapenko. Ea a fost completată și de Angelique Keber: "E extraordinar ce face ea. E aici, luptă pentru fiecare minge. E cea mai bună jucătoare, e o campioană. Am un respect imens pentru ea ca persoană, dar și ca jucătoare de tenis". 

Nou-venită în acest peisaj este Julia Goerges, care nu a mai fost niciodată într-o semifinală de Mare Șlem până acum. Cele două finaliste se vor stabili joi. 

Semifinalele feminine, joi 

Jelena Ostapenko (Letonia, 12)-Angelique Kerber (Germania, 11)
Serena Williams (SUA, 25)-Julia Goerges (Germania, 13)

Programul de azi de pe tabloul masculin

Terenul Central, ora 15:00

Novak Djokovici (Serbia, 12)-Kei Nishikori (Japonia, 24)
Juan Martin del Potro (Argentina, 5)-Rafael Nadal (Spania, 2)

Terenul 1, ora 15:00

Roger Federer (Elveţia, 1)-Kevin Anderson (Africa de Sud, 8)
Milos Raonic (Canada, 13)-John Isner (SUA, 9)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
10155633308976552
Cornel Perju  •  11 Iulie 2018, 17:01

Initial oficialii de la Wimbledon au vrut sa o puna pe Serena cap de serie nr 1 dar din cauza reactiilor negative primite, au pus-o pe 25. Au avut grija insa sa ii creeze un culuar cat mai usor. Asa se face ca Serena va ajunge in finala fara ca sa fi jucat un singur meci cu o jucatoare de top. Curat murdar

ray51
ray51  •  11 Iulie 2018, 11:44

21 contra 30 si 36 contra 29. Acestea sunt varstele combatantelor. Talentate si puternice toate. Sa spuna notorietatea ceva mai mult? Oricum nu mi-as dori 2 nemtoaice in finala !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează