SPORTURI  »  TENIS  »  SERBIA

Serbia, replică economică drastică în cazul Djokovic! Retrage licența de exploatare a unui metal rar pentru o firmă australiană!

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 10:29 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 11:32

Serbia alege să răspundă sever în conflictul diplomatic pe care l-a pornit după expulzarea lui Novak Djokovic din Australia. 

Oficialii din țara vecină au criticat dur măsurile luate de guvernul australian în privința sârbului, lider mondial ATP. Acum, conflictul se duce într-o altă direcție, în condițiile în care guvernul sârb ia o măsură economică importantă împotriva unei companii cu acționariat de la Antipozi. 

„Guvernul sârb a pus capăt tuturor proiectelor din republică ale concernului australo-britanic Rio Tinto pentru extracţia de jadarit care conţine litiu. Premierul sârb Ana Brnabic a anunţat acest lucru joi, în urma unei şedinţe de guvern”, notează adevarul.ro

În decembrie 2021, au fost multe proteste de stradă în Serbia împotriva concernului Rio Tinto. Sârbii ecologiști au cerut anularea licenței oferite de stat pentru compania britano-australiană, licență care ar fi transformat Rio Tinto în al 10-lea producător mondial de litiu, un proiect de 2 miliarde de euro. De altfel, chiar Djokovic s-ar fi exprimat împotriva exploatării de-a lungul timpului. 

„A fost o mizerie” » Darren Cahill, cuvinte dure despre scandalul Djokovic: „Am urât acea scutire”
AUSTRALIAN OPEN
„A fost o mizerie” » Darren Cahill, cuvinte dure despre scandalul Djokovic: „Am urât acea scutire”

Novak Djokovic, scandal internațional » Cancelarul Germaniei și premierul Spaniei au vorbit pe subiect

Nevaccinat, sârbul lider ATP își vede în continuare viitorul în tenis pus sub amenințare, în condițiile în care marile turnee se conformează legilor din țările respective. După ce Roland Garros a anunțat o politică strictă privind vaccinarea jucătorilor, doi oficiali importanți din Uniunea Europeană au vorbit și ei de cazul lui Djokovic.

„Orice sportiv care vrea să concureze în Spania trebuie să se supună regulilor și protocoalelor", a explicat Pedro Sánchez, prim-ministrul spaniol, care a ținut și un scurt discurs foarte înfocat pro-vaccinare, conform Reuters. Olaf Scholz, șeful executivului german, a subliniat și el: „Indiferent cine suntem, trebuie să respectăm regulile”.

 Duminică, Novak Djokovic a fost expulzat din Australia după ce a pierdut recursul privitor la decizia ministrului Imigrării de a-i anula viza.

Simona Halep la Australian Open 2022. Toate știrile importante despre Halep la Antipozi
AUSTRALIAN OPEN 2022
Simona Halep la Australian Open 2022. Toate știrile importante despre Halep la Antipozi

Citește și alte știri din tenis: 

Altă controversă la Australian Open? Dezvăluirile unui favorit: „Eram încă pozitiv când am venit aici”

„Arătați puțin respect!” » Daniil Medvedev a cedat, în interviul acordat după victoria cu Kyrgios

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (130)
ucluj2011
ucluj2011  •  22 Ianuarie 2022, 12:09

BRAVO Serbia , BRAVO poporului sârb! De-am avea și noi măcar pe jumătate ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  22 Ianuarie 2022, 09:33

N-are nici o legatura dragi GSP-isti-„scoliti” la „I.D”!La presiunea opiniei publice,guvernul sarb a initiat negocieri cu multinationala aia(occidentala,off course),pentru stipularea unor redevente mai juste-pentru exploatarea minereurilor-negocieri care au esuat desigur!(De ex.Romania primeste redevente totalizand ...2% ,in contractele de exploatarea gazului din Marea Neagra)!Iar acele negocieri, au fost demarate cu mult inainte de „scandalul”cu expulzarea unui jucator- care nu a vrut sa respecte legile tarii gazda, la turneul de tenis organizat pe teritoriul acelei tari!

mandpv964
mandpv964  •  22 Ianuarie 2022, 09:26
Postat de tororosso pe 21 Ianuarie 2022, 18:48

Sa supărat Sârbul precum *** pe sat ... a dat foc și a plecat. Mare brănză un kil de caș . Acel minereu se găsește și în alte părți . Să vedem dacă se vor supăra și pe alte țări care nu permit intrarea celor nevaccinați ?

Chiar, luna viitoare se deschide o exploatare de litiu in gradina lu 'tac - tu mare... Profit, 80 miliarde euro. Litiul este vital ptr ca "sa salvam Planeta"... Si se gaseste si - n Germania, la fiecare radacina de sparanghel, e si - o juma de kil de litiu, si deja werner si - a luat angajamentul ca va trimite zeci de mii de sezonieri,sa - l extraga...

Vezi toate comentariile (130)
Comentează