SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

De ce a purtat Serena Williams plasturi negri pe obrazul drept în primul tur la Wimbledon 2022

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 12:29 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 13:13

Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) a surprins în meciul din turul 1 de la Wimbledon, după ce a apărut cu doi plasturi pe față.

Americanca a fost învinsă de Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-7(7), iar la final, presa din SUA, a explicat că cele două bandaje aveau rol medical.

Serena Williams, anunț de ultimă oră după eliminarea de la Wimbledon
DECLARAȚII
Serena Williams, anunț de ultimă oră după eliminarea de la Wimbledon

De ce a avut Serena Williams plasturi negri pe obraz

Potrivit americanilor de la The Times, bandajul este purtat din cauza unor probleme mai vechi cu sinusurile. Banda are rolul de a ușura presiunea și durerea pe care afecțiunea o provoacă. 

Serena a dezvăluit încă din 2007 că are probleme cu sinusurile și a folosit și atunci acei plasturi.

Serena Williams la Wimbledon 2022, foto: Imago
Serena Williams la Wimbledon 2022, foto: Imago
Serena Williams la Wimbledon 2022, foto: Imago
Serena Williams la Wimbledon 2022, foto: Imago
+4 FOTO

„S-a aflat secretul meu. Sufăr de probleme cu sinusurile. Nu e ușor să joci tenis când ai sinuzită. Nimic nu e ușor. Simți multă presiune și durere și ai nasul congestionat. Să te antrenezi pentru turneele de Grand Slam așa nu e ușor”, a spus Serena în 2007, pentru Reuters.

Serena Williams, eliminată în primul tur la Wimbledon

Primul set a fost unul maraton, adjudecat de franțuzoaică la capătul a 65 de minute de joc. Deși scorul indică altceva, 6-1 pentru Serena, nici actul secund nu a fost chiar dezechilibrat. Ajutată de serviciu, sora mai mică a familiei Williams a salvat toate cele 4 oportunități de break ale adversarei.

Decisivul a fost palpitant, dar nu prin nivelul jocului, ci prin răsturnările de situație. Serena a condus cu 3-1, Harmony a revenit și a avut avantaj, 4-3. Debutanta pe iarba londoneză „s-a tăiat”, Williams a reușit o „scurtă” de moral la 4-4, dar n-a fructificat game-ul în care a servit pentru meci. 

Prima minge pentru a închide disputa i-a aparținut sportivei din Franța. Serena a pus toată grandoarea carierei în acel punct, a lovit cât de tare a putut cu un forehand în lung de linie, apoi a atacat dezlănțuită la fileu și a dus decisivul în super tie-break.

VIDEO Serena Williams, învinsă de Harmony Tan

Citește și:

Dezvăluiri uluitoare după cazurile de Covid de la Wimbledon: „La Roland Garros au fost cazuri, dar am avut un acord tacit”

Simona Halep a făcut show la Wimbledon » A câștigat un punct după o lovitură spectaculoasă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
amoniac
amoniac  •  29 Iunie 2022, 19:07

Tiriaculeee, nea Ioane, mai joaca "tinerica" asta bre? Recunosc, ai avut dreptate, nu are demnitate de sportiv mare, a contat mai mult un maruntis luat din 1-2 tururi Si a mai pus si plasturi negri... doar de afurisita, ca sa vada Nasty ca ea nu e de "coloare" :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează