SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Serena Williams se retrage din tenis după US Open 2022. Anunț oficial

Americanca Serena Williams, 41 de ani în această lună, +49   FOTO
Americanca Serena Williams, 41 de ani în această lună,

Articol de GSP - Publicat marti, 09 august 2022 16:37 / Actualizat marti, 09 august 2022 19:28

Americanca Serena Williams, 41 de ani în această lună, a anunțat printr-o scrisoare deschisă pentru revista Vogue că se retrage oficial din tenis, după ediția din acest an de la US Open, 29 august - 11 septembrie. 

Serena Williams este una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din istorie. Americanca are 73 de titluri la simplu în carieră și 23 de titluri la dublu. 

Serena are 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât jucătoarea-record din tenis, Margaret Court (24). Serena are șansa, la acest ultim US Open să egaleze acest record. 

Serena Williams se retrage din tenis: „Aș minți dacă aș spune că nu vreau recordul lui Margaret Court”

„Sunt oameni care spun că nu sunt GOAT (nr. cea mai bună din istorie) pentru că nu am depășit recordul Margaret Court de 24 de titluri de Grand Slam, pe care ea l-a obținut înainte de Era Open, care a început în 1968”, a scris Williams în scrisoarea din Vogue. „Aș minți dacă aș spune că nu vreau această performanță. Nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York, dar voi încerca”. 

„Nu mi-aș fi dorit niciodată să fiu obligată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect”, a explicat jucătoarea americană. „Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi fost nevoită să scriu asta, pentru că aș fi jucat în continuare și aș fi câștigat, în timp ce soția mea făcea efortul fizic de a ne extinde familia”.

„Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar entuziasmată. Voi savura aceste săptămâni viitoare”, a mai scris într-o postare pe Instagram azi.

Serena Williams a câștigat primul meci după 430 de zile

Ieri, campioana americană fără clasament a învins-o pe Nuria Parrizas-Diaz (31 de ani, 57 WTA), scor 6-3, 6-4, și s-a calificat în turul secund al Rogers Cup, competiție organizată anul acesta la Toronto.

Trecuseră 430 de zile de la ultima victorie, în șaisprezecimile de finală de la Roland Garros 2021, un 6-4, 6-4, împotriva lui Danielle Rose Collins.

+45 FOTO

Cristian Tudor Popescu: „Serena are 41 de ani, nu se mai poate!”

Cristian Tudor Popescu a discutat ieri despre revenirea Serenei Williams la Wimbledon după un an de pauză. Multipla câștigătoare de turnee de Mare Șlem a fost învinsă în primul tur de franțuzoaica Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA), prestația americancei provocând o reacție fără echivoc din partea lui CTP.

„La dublu ar putea să mai joace, să facă spectacol, ar veni lumea s-o vadă. Dar la simplu, la modul în care se mișcă...loviturile ei parcă au un amortizor. Are 41 de ani, nu se mai poate! Chiar nu știu ce vrea să mai demonstreze în continuare. N-are cum să mai câștige vreodată un Grand Slam. Nu e corect să-i acorzi Serenei wild-card, în timp ce o tânără jucătoare care ar putea să «explodeze e văduvită de așa ceva.

Nu-i frumos ce face Serena. Eu am susținut că nimeni n-are voie s-o dea afară din tenis. Poate să joace în continaure, dar nu e bine pentru imaginea ei”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Citește și alte știri din tenis: 

Naomi Osaka, mesaj controversat adresat părinților: „Mă simt ca și cum aș fi nevoită să muncesc pentru supraviețuirea tuturor”

Detaliul evidențiat de Halep după debutul victorios de la Toronto: „Nu e vorba de rezultat!” + mesaj pentru Mouratoglou

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
adriann_
adriann_  •  10 August 2022, 12:21
Postat de lapusneanul pe 10 August 2022, 09:57

doar postacii care nu au habar de tenis pot spune ca serena o sa fie ajutata de arbitraje in conditiile in care la turneele mari de pe hard nu sunt arbitri de linie....

Da postacel, ca nici n-am vazut cu totii in meciul cu Parrizas-Diaz ce a facut arbitra de scaun cand dupa fiecare schimb mai lung de pe serviciul ei o lasa sa traga de timp ORICAT. :)) Odata n-am vazut ceasul, odata nu s-a dat avertisment. Stai jos, nota 1 ca de obicei.

lapusneanul
lapusneanul  •  10 August 2022, 09:57
Postat de adriann_ pe 09 August 2022, 19:23

Scrisoarea deschia pentru Vogue este de fapt o milogeala si se traduce simplu: "Daca nu vreti sa aiba recordul conservatoarea Margaret Court faceti totul sa castig la US Open, ca mai departe nu mai pot sa trag de mine". Sa vezi acum arbitraje, ghiorlaieli din tribune samd...

doar postacii care nu au habar de tenis pot spune ca serena o sa fie ajutata de arbitraje in conditiile in care la turneele mari de pe hard nu sunt arbitri de linie....

enigmaticul
enigmaticul  •  09 August 2022, 22:44

Ea, ”săraca” s-a retras de vreo 7 ani în urmă, dar a realizat asta de abia acum!! În ritmul și la nivelul la care a jucat tenis în ultimii ani, ar putea să joace tenis fără probleme, chiar și până la 50 de ani!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează