SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // Cristian Tudor Popescu, despre noua Simona Halep: „E așa cum n-am văzut-o niciodată!” » Care a fost cheia meciului contra lui Kontaveit și de ce Muguruza e periculoasă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 10:56

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) o va înfrunta joi dimineață, de la 06:30, în semifinalele Australian Open, pe Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA)

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit pentru Libertatea, la emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”, despre jocul prestat de Simona Halep cu Anett Kontaveit și despre marea schimbare făcută de jucătoarea noastră. 

„Meciul acesta a fost câștigat în 53 de minute de Simona pentru că a câștigat fiecare punct fără să se gândescă la rezultatul final. Nu i-a fost teamă de înfrâgere și nu s-a gândit la victorie cu orice preț. S-a concentrat pe fiecare punct jucat. 

A reușit să uite punctul precedent într-o fracțiune de secundă. Asta e foarte important. Chiar dacă a realizat o lovitură excepțională și a câștigat punctul sau a făcut o greșeală neforțată, într-o fracțiune de secundă Simona a intrat în pregătirea pentru punctul următor.  

Asta a făcut-o să fie să fie extrem de concentrată și a putut contracara eficient jocul adversarei când estonianca a încercat să preia controlul. În acele momente, Simona a contracarat-o cu o deplasare în teren de desene animante, nu-i pot spune altfel, și cu un serviciu dezolant de bun pentru Kontaveit. De fiecare dată Simona a servit excelent și a redus-o la tăcere pe estoniancă! 

Acum, Simona e imună la scor și la adversară. Se concentrează pe jocul ei. Simona e pe mâna ei. Va câștiga sau nu pe mâna ei. Nu a adversarei sau adversarelor.  

Simona e liniștită! În ciuda unor ieșiri pe care le-a avut, ca cea din meciul cu Harriet Dart. Aceste ieșiri sunt superficiale. În adâncul ei e liniștită așa cum n-am văzut-o niciodată. E matură și își valorifică experiența în fiecare meci.  E într-o stare aseamănătoare sau chiar mai bună decât în 2018. Nu îi e frică de înfrângere și nu e obsedată de victorie”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Libertatea. 

MATCH PREVIEW SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA

+13 FOTO

Cristian Tudor Popescu: „Simona Halep - Garbine Muguruza va fi un meci memorabil” 

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre duelul din semifinale, dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, și este de părere că iberica are un joc în creștere. 

„Mult mai greu va fi în semifinală decât meciurile rezolvate până acum în două seturi. Muguruza e o jucătoare foarte valorosă, dar inconstantă. Are perioade lungi de ieșire din jocul ei de nivel înalt în care pierde la jucătoare mult mai slab cotate. 

Când întră în zonă, când își intră în mână e foarte greu de oprit. Acum se găsește într-un astfel de moment. După un început ezitant, cu Shelby Rogers și Tomljanovic, le-a depășit în galop pe puternicele Svitolina, Bertens și Pavlyuchenkova. E într-un moment de urcare a jocului.  

Dar Simona joacă acum pe mâna ei. Nu o preocupă numele adversarei și nici scorul. Muguruza mai are un moment de mobilizare. Bănuiesc că Muguruza nu au uitat felul în care Simona a învins-o în semifinala de la Roland Garros și probabil că are o mare dorință de revanșă. Ne așteaptă un meci, cred, memorabil”, a adăugat gazetarul.  

VIDEO » Interviul Simonei Halep după victoria cu Anett Kontaveit

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Andrei Pavel explică o schimbare majoră din jocul Simonei: „Înainte avea răutate, acum se vede altceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
johanisoaia
johanisoaia  •  30 Ianuarie 2020, 13:33
Postat de johanisoaia pe 30 Ianuarie 2020, 13:15

Domnule TCP UTP , nu ati mai vazut-o niciodata pe Simona Halep asa? Eu da. HAHAHA. Deosebirea dintre mine si dvs e ca eu nu sunt platit sa scriu nici macar comentariul.

TCP-UDP , scuze have messed up abrevierile protocoalelor prin care ni se comunica ce buna e Simona

johanisoaia
johanisoaia  •  30 Ianuarie 2020, 13:15

Domnule TCP UTP , nu ati mai vazut-o niciodata pe Simona Halep asa? Eu da. HAHAHA. Deosebirea dintre mine si dvs e ca eu nu sunt platit sa scriu nici macar comentariul.

mutu57
mutu57  •  29 Ianuarie 2020, 19:34

Ce bine ca CTP ne explica la toti ca Simona a jucat bine in meciul castigat cu 6-1, 6-1. Uite, bata-ma vina, eu am vazut meciul si nu mi-am dat seama ca Simona a jucat mai bine. Ce ne-am face fara geniul GSPului?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează