SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

SIMONA HALEP. A cincea oară la Singapore! Halep e prima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor! Rafael Nadal a obținut biletele pentru turneul masculin

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 august 2018 07:33

Simona Halep, numărul 1 WTA, s-a calificat la Turneul Campioanelor după victoria obținută în sferturi, la Montreal, în fața Carolinei Garcia, numărul 6 WTA, scor 7-5, 6-1.

Pentru Simona va fi cea de-a cincea participare consecutivă la turneul din Singapore, cel mai bun rezultat înregistrându-l chiar la prima prezență, în 2014, când a pierdut finala cu Serena Williams, 3-6, 0-6. Românca ocupă primul loc în clasamentul WTA Race, ierarhia care stabilește cele 8 jucătoare care se înfruntă la finalul sezonului la Turneul Campioanelor.

Succesul cu Garcia a propulsat-o pe Halep la 5.766 de puncte, suficiente pentru a-i asigura calificarea matematică.

Mihaela Buzărnescu, 30 de ani și numărul 20 WTA, este și ea în luptă pentru un bilet către Singapore. Accidentarea suferită la Montreal i-a scăzut însă serios șansele de a intra în primele 8 jucătoare în clasamentul WTA Race. În acest moment, Miky ocupă locul 15.

Halep, 26 de ani, conduce clasamentul WTA din 26 februarie și a ajuns la un total de 40 de săptămâni petrecute pe primul loc în lume. 

Cum se desfășoară Turneul Campioanelor

Cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului sunt împărțite în două grupe de câte patru jucătoare, primele două clasate fiind capi de serie. Se joacă fiecare cu fiecare, iar primele două jucătoare din fiecare grupă se califică în semifinale.

Nadal s-a calificat și el

Rafael Nadal, 32 de ani și numărul 1 ATP, a obținut și el biletele pentru Turneul Campionilor. Ibericul s-a calificat după ce l-a învins în sferturi, la Toronto, pe croatul Marin Cilic, numărul 7 ATP, scor 2-6, 6-4, 6-4. Nadal s-a calificat pentru a 14-a oară la rând, însă a jucat la numai opt ediții, lipsind în rest din cauza accidentărilor. A ajuns de două ori până în finală, în 2010 și în 2013.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  11 August 2018, 10:37

Fara nici un ajutor de la "STAT", doar cu sprijinul familiei, prin munca si iar munca, prin talent, Simona este prima in lume in clasamentul WTA si in clasamentul WTA to Singapore ! In ce hal a decazut Romania in sporturile unde "ploua"cu medalii de aur : atletism, gomnastica, canotaj, scrima, etc. ! !

adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 August 2018, 09:58

Nadal si-a asigurat calificarea cu o zi mai devreme, dupa victoria din optimi cu Wawrinka.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează